Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad sa Svennis efter dubbelrånet?

Ekwalls blogg

Söndag 27 januari kl 22:03
Ett sånt där vykortsväder idag över Lillehammer där himlen var klarblå o där snön gnistrade o såg vackert vit ut över bergstoppar, vägar o på fina trähusens halmtak med stora saftiga isiga pinnar som nån sorts dyra handblåsta Orreforsmästerverk längs väggarna.
Sådant väder man inte alltid önskar efter en sen sittning med nån sorts shotsrace i en barhörna med Larsson, en kille som vill vara anonym men vi kan kalla honom Hyland o Johan Pettersson…ett race som kändes rätt mycket 2001 me turkisk peppar o i ett alltför svagt ögonblick enorma irish coffees.
Det är just efter sådana dagar som man inte direkt går omkring o njuter av att kisa av snöns starka solreflektioner.
Men; en hel del sömn i natt o jag njöt verkligen av en promenad med redaktör Pol Pot i skidortsbroschyrväder som tog oss uppför berget mot Håkons Hall.
***
Det måste väl ändå vara rätt hårt att först bli rånad på en FA-cup av fansens egna ballonger.
Och sen på all cash av nån simpel tjuv.
Vad sa Svennis till grabbarna när de lämnade arenan?
Det räckte nog inte med "det är bara att komma igen, grabbar"?
***
Jag hade nästan glömt hur enkelt o smidigt det kan vara att jobba med ett svenskt landslag.
Handbollslandslaget är en fröjd o det handlar egentligen bara om något så enkelt som att spelarna är vanliga enkla människor som umgås med människor på vanliga enkla människors vis utan att göra vare sig själva eller saker o ting särskilt märkvärdiga.
Jag behövde verkligen det uppvaknanadet efter två år utan handbollsmästerskap o två år i en värld där du kan få handen avhuggen om du råkar sitta i frukostmatsalen på Park Hotell när Andreas Johansson eller Rami Shaaban äter fil o flingor.
***
Jag börjar alltmer undra vilken koll franska klubbar har på svenska spelare…o hur mycket tid de lägger på att ta reda på något?
Lille köpte Tahirovic, den storyn kan vi nu.
Och St Etienne lade pengar på Lasse Nilsson för att sen förklara att "han inte var den spelartyp vi ville ha"…ehhh, kunde man inte tänkt på det liiiiite tidigare?
Nu hamnar Nilsson där alla ser ut att hamna till slut; Danmark.
***
Nu när handbollen satt punkt ska jag göra ett ärligt försök att sätta mig in i Afrikanska mästerskapen.
***
Vad säger Getingens nyhetsjagare o löpsedelsmakare när DE inte fick tipset om svensexan som blev lite för mycket för Super-Bosse (dock ej anklagad för något brott)?
Själv var jag bjuden o hade mer än gärna gått dit, men var ju i Norge.
Men folk rätt HÖGT upp i Getingens nyhetsled fanns med på svensexan.
Som bara fick rubriker i Bladet.
Samma Bladet som alltså tyckte det var värt att göra en jättegrej på Super-Bosses fylla men INTE ett dugg på att egna TV-STJÄRNAN åkte dit för narkotikabrott.
Förstår ni vad jag menar nu…det är inte alltid en "bra" nyhet är en nyhet i kvällisarnas värld, av olika skäl.
(Och än större humor blir det ju när en av skribenterna i storyn om att Super-Bosse blev utkastad från krogen är – Undicimannen! Samma man som lyckades stoppa alla skriverier i mediablaskor om hur han blev utkastad från krogen i samband med Fotbollsgalan, själv gav han alltså ingen nåd…interesting, indeed…).
***
Pato, var namnet!
***
Det går inte att komma ifrån att Marcus Berg levererar o han gör det under sin första säsongen i en ny liga som ändå betrakats som ganska bra under de allra största.
Han gör det så bra att landslagsanfallare strax bakom Zlatan bör känna av ett visst tryck.
Det går inte att hoppas BARA på gamla meriter under våren, även om det räckt ganska länge när landslag ska plockas ut på kansliet i Solna.
***
"Källman gör mål, Källman gör mål. Källman, Källman, Källman!"
Det här handbollsmästerskapet gav oss väldigt mycket…o det gav oss ett klassiskt referat signerat Perlskog/Hellgren.
Jag längtar redan till VM nästa år, men just nu vill jag hem till ett land där en simpel lunch inte alltid behöver kosta 250 spänn.

Annons
Publicerad 2008-01-27 21:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto