Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag känner mig som en Sebastian Larsson

Ekwalls blogg

Tisdag 29 januari kl 22:21
Väl hemma så slår vardagen en rakt i solar plexus; upp tidigt, trafiken…denna sanslösa 08-trafiken…, möte på 4:an, hem o handla till ett tomt kylskåp, snabblunch på Donken som jag åt gående för att samtidigt hinna köpa lite mobilprylar…därefter ett helt furiost race bland H&M:s storlek 140 på tjejavdelningen i Västermalmsgallerian för en enklare Wilma-garderobpåfyllning, tömma handbollsresväskan, tvätta, tvätta, tvätta, ringa en miljard samtal, smsa, hämta barn i skola, snabbfika, direkt iväg till dansträning (barnets, vill jag betona), kemtvätten under tiden, tanka bilen, läxläsning, laga mat, vika tvätt, se Bygglov, natta barn o då vet jag att jag gjort allt jag kan för att undvika se den hög av papper/brev som ligger på köksbordet men som jag måste ta mig an efter det här eftersom räkningar bör betalas.
Så…välkommen hem.
Imorgon ska jag försöka beta av de tretusen andra grejer jag har på en to do-lista…min förhoppning är att jag i alla fall ska kunna sitta ned o käka lunch.
***
Alla ni som skrikit högt efter Rasmus Lindgren o som verkligen har SETT honom spela, räcker upp en hand.
***
Det är bara fjantigt att skryta, men ni vet att jag har skrivit det tidigare…Rade Prica är mycket bättre än folk vill tro o göra gällande.
Och nu har han redan gjort fler mål än Fredrik Ljungberg i Premier League den här säsongen.
***
Någonstans mellan tvätt, dans o biltankning var dagens lagerbäckska presskonferens insprängd o hur mycket jag än ville så var det chanslöst att förklara för Wilma, 8 år, att "pappa hämtar dig senare för jag måste se två farbröder visa några namn på en vit tavla på en vägg".
Men ändå; jag verkar ha missat den mest intressanta landslagspresskonferensen på många år.
Dels med Lagerbäcks sensationer.
Och dels Gazellens åldersattack o presentation av journalisternas Old Star Team.
***
Får Oscar Wendt o Antonsson nu lida för att FCK vägrade släppa några spelare till januariturnén (de skulle ha åkt annars)?
Ja, indirekt.
Wendt har rätt mycket hyggligare internationella meriter från förra året än exempelvis Safari, även om jag hela tiden trott på Safari…så "lite" om fotboll kan jag.
***
Se det
o lyssna ca 2.25 in i intervjun – där släpper Lagerbäck en jättebomb från dagens presskonferens…utan att reportern märker någonting o bara frågar vidare, helt fantastiskt…måste ses!
***
Goran Slavkoski till Middlesbrough är ju en mycket större sensation än Prica till Sunderland.
Prica har vunnit danska skytteligan.
Slavkovski har spelat i primavera.
***
Jag har väntat ganska länge på att Lagerbäck gör den här typen av inventerings-satsning o det är klart att de här februarilandskamperna är rätt tillfälle…alldeles för ofta har vi kommit dragandes med största stjärnorna till matcher de inte brytt sig om för fem öre, exempelvis Egypten förra året eller Irland året därpå o de matcherna har inte gett mycket mer än lite extra miles på Eurobonuskorten.
Nothing else.
***
Jag får en känsla av att Elfsborg går på spelarjakt nu när Mathias Svensson är nyligen opererad o Keene borta ett tag.
Och jag tror jag vet vem de helst vill ha, återkommer i ärendet.
***
Jag har inte sett Lindgren, så jag ska inget säga något det förutom att uttagningen är rätt sensationell…för att inte tala om Peter Larsson.
Dusan Djuric? Ni vet hur det är, ibland blir man väldigt mycket mer aktuell bara man blir proffs utomlands. Men, va fan…det är värt att ge både Djuric o Holmén chansen om vi nu ändå ska testa.
***
De pengar Hans Borg sitter o räknar in på kontoret efter Afonsos flytt till Middlesbrough räcker förmodligen gott o väl till att finansiera ett helt Cesar Santin-köp.
***
Följande vill jag se från start när jag sitter på Inönu-stadion den 6 februari: Marcus Berg, Sebastian Larsson o Behrang Safari.
Ja, Safari spelar sannolikt från start eftersom han är truppens enda vänsterback om man inte kastar över Micke Nilsson där som i EM-kvarten mot Holland, men Nilsson vet ju Lagerbäck var han har…om det är någon man vet var man har, så är det Nilsson.
***
När svenska klubbar gör allt för ta hutlöst betalt av sina svenska konkurrenter…ja, då hamnar Ken Fagerberg i Midtjylland!
Herregud, vad fan ska en av landets mest talangfulla i Midtjylland att göra!
Varför ska allsvenskan gå miste om den godbiten?
Jo, jag vet att det är treårig artistskatt o det är cash till Örgryte men man tappar rätt mycket ambitioner när man sätter sig som 19-åring ute på den danska vischan o tror att livet kommer att leka.
***
I sin iver att förtydliga att åldern inte spelar någon roll så presenterade alltså Gazellen en journalisternas Old Star Team på presskonfersen idag…o hur jag än vänder o vrider på det så förstår jag inte symboliken o vad det har med fotbollsspelares bärkraft att göra, men skitsamma:
I journalistlaget fanns bland andra Olsson, Hegerfors, Sandlin o – Ekwall.
Med tanke på rutin o vad mina "lagkamrater" har uträttat genom åren så betraktar jag mig som den truppens Sebastian Larsson.
Olsson som Zlatan.
Sandlin som Ljungberg.
Och Hegerfors som Alexandersson, man vet vad man får, år ut o år in.
***
"Dulee är inte här på språkresa", säger AIK-Charlie om Johnson o liberianens utspel mot den klubb han så sent som för några månader sen "älskade o aldrig skulle kunna tänka sig att lämna".
Men å andra sidan var ju samma spelare enligt AIK i Birmingham "på utbildningsresa" när han var där o provtränade, så vad fan vet man om någonting längre?
***
"Projekt Gold – Eine deutsche Handball-WM" – så heter den fantastiska handbollsdokumentären jag såg häromdan.
Finns att köpa för futtiga 10 euro på amazon.de – gillar du handboll så bör du beställa…själv ska jag köpa o visa för Lagrell, Richt, Informationschefen o gärna för Lagerbäck o Gazellen.
***
Långe Lundh var nära Gazellens lag, men räknades in som en Jonas Olsson…bara nästan.
Långe Lühr som Wiland, lite för ung o för få riktigt stora matcher.
***
Ingen återvändo längre.
Bara rätt in i pappershögen.

Annons
Publicerad 2008-01-29 21:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto