Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alla vet att Micke Nilsson inte behöver testas någonstans

Ekwalls blogg

Onsdag 6 februari kl 00:31
Vi har fastnat för ett ställe som heter Sheriffen…fritt översatt från Långe Lundhs turkiska…o ikväll avnjöt jag en grillad sole med grönsaker, nåt fruktansvärt surt vitt inhemskt vin o en sån där enmanselorgelorkester som spelade sköna gamla hits…o det klappades i takt med raka spända handflator o drogs en o annan kasedans bland borden.
Det slog mig direkt; Linné hade älskat just det här stället även om det möjligtvis hade betraktats som lite för dyrt för hans smak, men Linnet hade aldrig kunnat motstå en enmanselorgelorkester dan före sen kick-off som kunde spela Bonasera.
Det slog mig sen 2; när vi vandrade mot hotellet…att vi var vägg i vägg med det hak där Leffe Engqvist o Håkan Lindman med våld fick ta sig ur sen en rätt halvlurig Lasse Larsson missat en nota efter nödvändiga 2-2 mot Besiktas i nån europacup, Larsson själv hoppade in halvskadad o gjorde ett o en så osannolik målskytt som Mackan Ekheim det första efter hörna.
Jag, Larne Wallisson o Herrn Smith var utsända o det var 18 år sen, arton fucking år sen o jag har inte en aning om hur tiden kunde gå så fort.
***
Lagerbäcks elva känns lite sådär lagom välmixad, men för mig är det helt ofattbart att man släpar hit Micke Nilsson o låter honom spela vänsterback.
Lagerbäck vet, Gazellen vet, jag vet, hela svenska folket vet, Overmars vet, rätt många greker vet, en kines jag känner vet, Dermott i Lets Dance-juryn vet, alla vet: Micke Nilsson kan spela vänsterback.
Micke Nilsson klarar att spela höger, mitt, målvakt, forward…du kan sätta honom på bastuba i en orkester o vi vet han han fixar att spela det också.
Det känns som om vi gärna ville testa Behrang Safari på vänsterbacken, inte Micke Nilsson.
Just det beslutet kan jag omöjligt köpa, hur man än vänder o vrider.
***
Jag satt så perfekt så att jag hörde det före alla andra o jag fick det bekräftat senare…när Rami slängde ut bollen till Anders Svensson så skrek han "Ankan".
Ankan Svensson!
***
Jag hade gett vad som helst för att se Olsson när han checkade in på Getingens "fyrstjärniga" hotell (för 700 spänn natten!) på en bakgata med däckfirmor o försäljning av brända mandlar från oljefat.
***
Isakssons ATTACK på Bladet var inte o leka med i samband med dagens mediaträff, aldrig har jag sett den långe mannen från Östra Torp gå igång så.
***
Det var en skräll att Lagerbäck presenterade forwardsduon Berg/Rosenberg från start eftersom Berg sett rätt blyg ut på träningarna o Rosenberg mest liknat en väldigt slö katt, så som bara Rosenberg kan likna en väldigt slö katt ibland.
***
Fredrik Stoor har all tänkbar potential o har gjort en del bra i Champions League, inte minst mot Valencia borta.
Vi får inte glömma det när vi hellre hyllar våra allsvenska hjältar.
***
Nu blir det lite upp-till-bevis för en sån som Sebastian Larsson o det gör den här matchen mycket roligare än om vi bara hade kört med en "vanlig" bästa-startelva.
***
En taxidiskussion om Starbucks kan aldrig bli så underhållande som när man har Långe Lundh o foto-Soffan i bilen.
***
Lyssna gärna till Kim Källström i videoklipp här på Fotbollskanalen från min intervju efter träningen.
I sista svaret är han o nosar på "Bosse Larsson-klass" när han påpekar att man inte kan åka till EM o springa omkring o tänka på semester.
***
Olsson kommer snart ut med en bok om fotboll som jag ser fram emot.
***
På tal om Olsson: till alla er Sherlocks som mejlat om att "ha, ha, ha man ser ju vem det är med sedelbunten på bilden"…kan jag meddela att det var ett ironiskt inslag.
Inte nåt för raketforskare att försöka räkna ut.
Men tack ändå för visat intresse.
***
Kennedy smekte snyggt in en volleylobb på Isaksson under träningen som annars var ganska blek eftersom den förlagts på en plan som hade fått ett bowlingklot att studsa.
***
Under matchdagen kan annars utlovas ett "Ekwall vs Lundh Istanbul-special"…håll bara utkik på sajten.
Den fisförnäme lundensaren ska få veta att han lever.

Annons
Publicerad 2008-02-05 23:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto