Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chippens fördel mot Sebastian Larsson

Ekwalls blogg

Torsdag 7 februari kl 17:15
Flygplatsen i Istanbul var som vanligt ett kaos, krångel-kringel o oreda som lätt tangerar det som kan uppstå i 8-åringars kapprum i skolan när det plötsligt börjat snöa ute o alla ska ha täckbyxor på o måste UT på en o samma gång.
I sådana kapprum löser det sig efterhand.
På Istanbuls flygplats fastnar alla i dörren.
Bäst; när vi checkade in oss själva i Turkish Airlines automat för att bara gå o lämna bagaget i "bagage drop"…bara det att tjejen som satt i den enda "bagage drop"-desken drog plötsligt på en fikapaus, ingen ny kom o där stod vi som fån o hoppades på bättre tider.
Eller; boardingprocedur som tog evigheter eftersom vissa pass skulle kollas med – förstoringsglas (det är sant!).
Lägg därtill säkerhetskontrollernas stålbad o moln från ständigt rökande mustachprydda män.
Att resa är ibland som ett arbetspass i helvetet.
***
Det där med spelarbetyg är alltid som det är; som baken.
Någon dissar Anders Svensson, jag tyckte han var rätt mycket en god trea.
Långe Lundh hyllar Maestro som kändes lika mycket trea.
Jag tyckte Stoor var strålande både framåt o bakåt även om vi alltid kan leta efter en liten miss hos alla o jag tyckte att Isaksson höll en nolla som en målvakt borde ha hållit en nolla, jag förstår inte hur det hade varit möjligt att släppa in nåt med tanke på vilka chanser turkarna (inte) hade.
Sebastian Larsson?
Upp o ned.
Jag gillar också hans ljungbergska stil där han aldrig ger sig o oftast kommer ut med bollen likt en Houdini som suttit fastlåst i kedjor, jag uppskattar energin, respektlösheten o kvaliteter som hotar motståndarförsvar (hörnorna, icke att förglömma), skottvilja, genombrott, djupledslöp.
Men för mig måste en yttermittfältare slå sin man o komma runt på en kant på egen hand åtminstone en gång på en match, där har Chippen en fördel jämfört med Larsson…om det nu är det man är ute efter.
***
Någon mejlare vill upplysa mig om att Fulhams Jari Litmanen gjorde mål igår, minsann.
Jo, jo…men det var för finska landslaget.
Där har Litmanen alltid varit bra. Och frisk.
***
Av tekniska skäl som jag inte förstår mig på så blev det ingen utlovad "Ekwall vs. Lundh Istanbul-special" på Fotbollskanalen eftersom programmet inte ville komma fram via rymden till TV4-huset.
Sorry.
***
Igår stod Sebastian Larsson o Marcus Berg i tjocka jackor o samtalade med media efter matchen när landslagschefen kom förbi o beordrade "in i duschen, bara raka vägen in i duschen – NU!".
Jag vet inte riktigt vad grejen var.
Men jag är helt o fullkomligt övertygad om att fullblodsproffsen Larsson o Berg är vuxna nog att besluta när de tycker att de behöver duscha.
***
Undicimannens kollega Magnus Helander på Resumé anser att det är väldigt relavant att skriva vad Undicimannen tycker om Isakssons påhopp på nån artikel som Undicimannen inte skrivit, däremot tydligen inte alls lika intressant att skriva om varför Undicimannen blev Undicimannen.
Någon som anar något här?
***
Fredrik Stoor berättade att i Rosenborg har de allt; träningshallar inomhus, laboratorium, massor av tränare, forskningar etc, etc.
Men till lunch får de – mackor på vitt bröd, bara mackor på vitt bröd.
Norrmännen är verkligen helt usla på kost, men det har räckt till elva Champions League so what the heck.
***
"Majjen" mejlar:
"Varför får man nästan aldrig se reportage i TV där man får närbilder nere från planen på landskamper. Det var längesedan jag såg det och jag saknade det i både TV4 och på SvT igår"

SVAR: Jag hade också gärna gjort och sett sådana reportage men vi befinner oss i en värld av rättigheter och "TV-krig" som vi vanliga dödliga inte förstår oss på. Igår ville vi gärna ha foto-Soffan o hennes kamera på innerplan men efter en förfrågan till Viasat (som hade rättigheterna) så sa deras chef Per Tellander blankt nej. Fråga mig inte varför.
***
När jag väl landat hör jag folk i min omgivning som klagar på hur trist o uselt det var med matchen igår.
Det kanske var skillnad att vara på plats i Inönukaoset, men med tanke på alla förutsättningar tyckte jag det var en väldigt underhållande match.
Jag kanske uppskattar fotboll på ett annat sätt.
Ändå förstår jag inte riktigt vad folk förväntade sig; att vi skulle spela ut turkarna på bortaplan, vinna med 4-0 o Berg skulle sätta tre?
Då har du läst för mycket Buster.
***
En utgång, varför inte en utgång… det får nog bli så, längesen sist.

Annons
Publicerad 2008-02-07 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto