Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var det bara jag som såg PSV:s straff-filmning?

Ekwalls blogg

Onsdag 13 februari kl 23:20
Föräldramöte i skolan är ju inte precis som en svår sittning på V strax efter 03:30, men man gör ju vad man kan; jag fick uppdraget att arrangera en första kvällsaktivitet för klassens föräldrar.
"Du får fria händer, kom med förslag", sa dom.
Jag vet inte riktigt hur det här ska sluta men fria händer blir nog fan inte helt lyckat i sammanhanget…jag känner att vi lever lite olika "kvällsaktivitets"-liv.
Om man säger så.
***
Helsingborg hade förstås behövt ett mål, ett av de som Omottoyossi skulle ha gjort på sina två stora chanser i första halvlek.
Nu blir det oerhört svårt, men inte helt omöjligt…matchen lever på något vis o ett HIF-mål i hygglig tid på Olympia o det blir fight igen.
***
Jag måste ha missat Emra Tahirovics framsteg i Lille, nu när han uppenbarligen är Juventus hottaste prospect o snart en man för EM.
Herregud,
som Redaktionsjuggen rotat fram är ju helt oslagbar o får Myto Max G. att framstå som en vattenkammad gosse i Wiener Sengerknaben.
***
Det var förvisso en ärkefilmning av PSV:s Lazovic vid första målet…var det bara JAG som såg hur killens ben bara vek sig av sig själv när han korsade Danne Anderssons väg?…men som man bäddar får man ligga; jag vet inte riktigt vad Skulason sysslade med i situationen som var upphovet till straffen.
***
Mejlen haglar in om att Långe Lundh o Joel Ekstrand är look-a-likes.
Som extrainfo kan jag infoga att Ekstrand, precis som Långe Lundh, är från samma stad.
Jag hade trott att det varit något skumt om jag inte hade kunnat jämföra Långe Lundhs o Ekstrands talanger som fotbollsspelare.
***
Det är klart man vet vilken vikt UEFA lägger på en match när man tilldelar den en domare från Cypern.
***
PSV kändes inte alls övermäktigt, jag såg Helsingborg bli minst lika utspelade i allsvenska matcher förra året.
HIF läcker en del bakåt men det finns storlag i Champions League som genom de senaste åren skapat mindre framåt än vad helsingborgarna gjorde i kväll.
Jag gillade dessutom debutanten Ekstrands helt respektlösa mittbacksspel o Andreas Landgren på ytterbacken.
Det finns all anledning att se fram emot returen.
**
På tal om målchanser: på samma arena såg jag en gång Sverige-Turkiet i EM 2000…en match som kan ha varit en av de sämsta i mästerskapshistorien o där Tommy Södbergs försvarstal innehöll citatet "vi hade något överlånga inspel under sista tredjedelen".
Det var inte alltid bättre förr.
***
Joel Ekstrand bevisade att vi kunde visa liiiite större tillit till de unga talangfulla spelare vi har, vi måste våga ge ett visst mått av förtroende.
Helsingborg köpte förra året in en lirare från Egypten på samma position som Ekstrand…bara för att ta ett exempel, jag nämner inte Franco Miranda från Argentina…det hade förmodligen aldrig varit nödvändigt.
***
Mycket mejl om Ljungbergs bojkott av Bladet, här två av dessa:

"Tja Ekwall!
Borde man inte rimligtvis tycka att om nu Sportbladet ljuger, är väl Ljungberg och hans agent de som först av alla borde vara ute och påpeka denna oasnning.
– Det vill jag inte gå in på, säger agenten.
Herregud, varför inte?
Det är ju så dumt att det nästan är komiskt.
/Robin Nilsson"

"Hej!
Inledningsvis vill jag tacka för en mycket läsvärd blogg. Du uttrycker dig väl och har många intressanta åsikter.
Apropå Ljungbergs bojkott av Bladet tror jag det är Gnällmans (F)
ständiga, onyanserade sågningar som Fredrik tröttnat på. Gnällman har ju skrivit fullständigt horribla saker som jag kan förstå att Fredrik reagerat på.
För att understryka sina antipatier mot Fredrik har ju Gnällman även
sågat Robert Börjesson i Xpr och kallat honom "rövslickare" när RB skrivit positivt om FL och förklarat att Han = Gnällman aldrig skulle
lalla med i en billig hyllningskör.
Samme Gnällman som under rubriken "Rapporter från Henkeland" skrev hyllningskrönikor som kunde fått Kim Jung Ills pressavdelning att framstå som måttfull. Om RB ägnar sig åt "rövslickeri" hade väl G vid jämförelse ett helt huvud inne i en skånsk kroppsöppning.
G:s motvilja mot FL bottnar e.u. i en incident som skedde tidigt i FL:s karriär. I korthet dök FG oanmäld upp på Arsenals träningsanläggning och förklarade att han ville ha en intervju med FL. Arsenals pressansvariga förklarade att det inte fungerade så utan att intervjuer och besök måste anmälas och godkännas. G ska då ha lackat ur ordentligt… och det verkar inte ha släppt.
Tycker att FL gott kan bojkotta G (och snömannen) , men inte resten av Bladet.
Vänliga hälsningar
/Magnus L."

Annons

SVAR: Till er båda, det finns såklart inget facit här. Men 1) gärna sanningen bakom bojkotten 2) Ljungberg bestämmer själv vem han vill prata med.

***
Mer om detta i "Ekwall vs. Lundh" när vi har Simon Bank som gäst imorgon.
Håll utkik på fotbollskanalen.se

Publicerad 2008-02-13 22:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto