Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem ska bort: Berg, Prica, Allbäck eller Rosenberg?

Ekwalls blogg

Söndag 17 februari kl 19:45
Jag vet att ingen av er som läser det här tittade eftersom de flesta sannolikt "bara ser dokumentärer på Discovery Channel", men eftersom det trots allt brukar sitta upp emot tre millar bänkade framför TV-apparaten på lördagkvällar (det vill säga; nästan alla) i februari så känner jag för att påpeka:
Carolas låt var ju inte hälften så bra som nöjesmedia ville göra gällande…många blev säkert besvikna eftersom tidningarna rapporterat om en låt som inte ens kom från den här planeten (vilket å andra sidan är rätt vanligt i när vi talar Carola).
Eftersom ni vet att jag inte "kan" musik så kan ni förstås bortse från den här upplysningen…jag ville mest ta med den för att retas lite eftersom Melodifestivalen är ungefär som män o porrfilm; alla säger att de aldrig har tittat.
***
Lasse Lagerbäck får det inte lätt när han ska plocka fem forwards till sin EM-trupp.
Zlatan o Elmander måste vara givna.
Sen står det o faller mellan fyra namn; Allbäck, Rosenberg, Prica o Marcus Berg.
Allbäck är rutinerad o har varit med länge i slutspelssammanhang o är känd för att alltid leverera, dessutom starkast av alla i straffområdet…en stor favorit hos Lagerbäck som inte gärna dödar sina darlings, undantaget "överlagt mord" på Östlund för två år sen.
Rosenberg vill många hacka på o det var längesen han gjorde en riktigt bra landskamp. Men jag tycker inte att vi kan räkna bort en forward som oftast är ordinarie i ett lag som fightas med Bayern om Bundesligas titel…ser vi till klubbkonkurrens är det bara Zlatan som spelar på högre nivå.
Rade Prica är en annan hackkyckling även om han gång på gång bevisar i klubblag att han kan göra mål. Nu även i Premier League…vår enda forward i den ligan, trots allt.
Och Marcus Berg…ja, det går ju inte att missa hans framfart i den holländska ligan just nu. Hur Lagerbäck än vänder o vrider…Berg saknar helt landslagsrutin på den här nivån…så blir det nästa omöjligt att bortse från Berg om han bibehåller den här formen.
Så, om jag tvingades välja just i detta nu?
Kanske Allbäck, men ser gärna hans rutin i truppen.
Prica kan åka bort, även om han är den tyngsta targetforwarden o kanske behöver vi en sån att slänga in?
Rosenberg för att han alltför ofta förvandlas till en snäll skolpåg i landslagssammanhang?
Jag vet inte…jag hade nog petat Prica ändå.
Eller Allbäck.
Förresten…kanske Rosenberg, trots allt.
Det är av väldigt många skäl rätt mycket tur att jag slipper vara förbundskapten.
***
Rasmus Lindgrens skada kom uppenbarligen lägligare än vad många av oss hade insett.
***
Ibland är
kungliga att läsa.
Ibland…som när Getingens Björkman kommenterar hur folk är klädda eller hur bra/dåligt människor dansar…är det stor humor.
***
Chippen på bänken idag igen.
Herregud…om nu klubbar hyr in grabben för en del cash, varför låter de honom inte lira?
***
Min blogg har aldrig blivit censurerad, men på Getingen lär det minsann vara andra bullar…där sitter cheferna me lupp o häromdan stängdes en blogg som
.
Gräslök hade antytt att Anja skulle vara flata o det lär ha varit skälet till att Getingens ledning bommade igen bloggen.
Nu är det ju helt ointressant vilken sexuell läggning svenska idrottsstjärnor har så länge man inte ska lägga ner tid på en svår raggning.
För mig känns Anja rätt straight, men skitsamma…det är ointressant i sammanhanget.
Men att antyda att människor är homosexuella känns inte särskilt kriminellt i mina ögon om än helt oväsentligt, att däremot slå ned på det innebär ju att man automatiskt gör homo till ett skällsord.
Och, slutligen; det kanske vore läge för Getingens ledning att ägna lika mycket tid åt att syna en insändarspalt som heter "Tyck om TV" där de publicerar helt sjuka inlägg fullständigt anonymt.
Då hade den spalten varit nedlagd för längesen.
***
Kulan i luften!
Och Trelleborgs FF dominerar stora delar av mötet med Malmö FF.
Allt är precis som vanligt.
Dock inte överallt; när Gais vann med 2-0 så gjorde "den där albanen" mål.
Förvisso mot Åtvidaberg, men ändå: den där albanen!
***
Jag har tröttnat på min snikversion av Porsche Cayenne o tänker nu skaffa en hybridbil, eftersom jag lovat Wilma, 8 år, en miljöbil…hon tror att det blir snö till jul då, efter allehanda skräckpropaganda här o där.
Fyra tusen mil o fullproppad med extragodis, lägg ditt bud på ekwall@tv4.se
***
Björn Ferry!
***
Kom just at tänka på min klassiska "homo-attack" på Filip o Fredrik…shit, hade jag varit på getingen hade jag suttit inne på vatten o bröd idag.
***
Och Tomas Brolin!
(Snart inser du varför)
***
Tre lag ska köpa "stort" innan allsvenskan drar igång; Malmö FF, Djurgården o Elfsborg.
Det ska bli väldigt intressant att se vad det blir.
***
Varför är man "C-kändis" när man tävlar i Let’s Dance, men INTE "C-kändis" när man i TV ska gissa vart ett tåg är på väg?
Jag måste försöka fundera på sådana viktiga saker innan jag ger mig rakt in i de sista 100 sidorna på Nessers "Människa utan hund".

Annons
Publicerad 2008-02-17 18:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto