Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sladjan tar sig an Ekwall vs Lundh

Ekwalls blogg

Tisdag 26 februari kl 22:03
På en Ålandskryssning med Wilma, 8 år…holy macarones, här gällde tamejfan att göra som flicklagen i Gothia Cup (eller Dennerby-taktiken i VM); kämpa.
Det är inget fel på sjutusen pensionärer, det är inget fel på lite väl uppspeedade barn eller deras hispiga föräldrar under första riktiga sportlovskvällen, det är inget fel på färjefyllon, det är inget fel på buffémat som fläks ut i mängder o där alla ska ha precis allting, det är inget fel på karaoke, det är inget fel alls på en o annan ganska svår MILF, det är inget fel på nån sorts inomhus-tropik-pool, det är inget fel på barndrinkar me sådana där neongrönt lysande plaströr, det är inget fel på hysterisk "taxfree"-handel o…som ni snart ska bli varse…det är inte ens något fel på "Bingo med Babsan" på en förmiddag.
Inte alls, inte i måttliga mängder.
Men jag fixar inte allt på en gång.
Wilma, 8 år, däremot älskar Birka Paradise o vallade runt mig längs våningsplanen eftersom hon gjorde sin 4:e resa.
Jag avnjöt en knappt ljummen oxfilé med lite väl lättkokt broccoli som hade krävt en bandsåg i något som kallades a la carte-restaurangen.
Wilma, 8 år, var smått besviken för att jag inte hade bokat i buffén o där blev det därför lunch dan efter; jesus christ, det var som att stiga rakt ut på gatorna i Pamplona när tjurarna släppts.
Men Wilma, 8 år, älskade det.
Jag förstår inte varför man går bärsärkagång i en "taxfree"-butik med en kundvagn o köper kläder (kläder!), svindyra leksaker, örhängen, säckvis med godis, spritsorter du aldrig hört talas om men i lustiga flaskor så det är ju säkert kanon, tuggummin, serietidningar och you just name it…när slutnotan säkert hade varit billigare om då tagit en runda runt stan.
Men folk behöver aktivera sig själva så snart de sätter sin fot över relingen…det liksom ingår i hela grejen…o affärsidén är strålande; cashar du bara lite här o lite där så får du aktivitet.
Det kan vara supa, äta, handla, spela, bada, massera o det visade sig med all tänkbar tydlighet att det också kan vara "Bingo med Babsan".
"Jag vill spela bingo", sa Wilma, 8 år, i morse.
"Ehhh…är du helt säker på det", svarade jag, skräckslaget.
"Japp! Våning 5, Tropical Garden, 30 spänn brickan, börjar 10.30", påpekade barnet o drog med med mig i handen.
Babsan stod längst fram på en scen med nån sorts hjul som snurrade o när vi kom var lokalen fylld till bristningsgränsen av människor som aldrig missat ett avsnitt av vare sig På Spåret eller Allsång på Skansen, jag räknade snabbt till sju tusen pers.
Med lite list såg jag till att vi satte oss undanskymt, väldigt långt bort i lokalen med två bingobrickor o med ett löfte från Wilma, 8 år, om att aldrig berätta detta för någon…där vi satt skulle ändå ingen se oss, så det kändes säkert.
Wilma, 8 år, fick såklart direkt bingo helt ensam av alla i lokalen o skrek så det tjöt i hela lokalen…Babsan sa nåt om att "den där killen känner jag nog igen från Lets Dance", sju tusen pensionärer vände sig om o stirrade o Wilma, 8 år, drog in 200 spänn o en lastbil med godis.
Fem minuter senare var hon ensam med bingo på tre vågräta rader, drog in ytterligare 300 spänn, ännu fler blickar mot vårt enkla lilla bord i ett hörn, instamatic, mobilnallar, rent av publik o…givetvis…två inbjudningar till nån sorts bingofinal på båten med resa, mat o hytt den 9 juni.
Så vansinnigt trist att jag måste vara på fotbolls-EM just då.
***
***
På torsdag är det dags för ett nytt "Ekwall vs Lundh" o då får vi besök av SvT:s Sladjan Osmanagic.
23:00 på TV4Sport på torsdag, här på fotbollskanalen.se så snart programmet gått i rutan.
***
Det måste kännas rätt skönt för Pontus Wernbloom med tre mål mot Elsfborg idag efter att ha varit lite på mellis när startelvorna skulle tas ut under landslagets januariläger.
***
Malmö FF fick ett något försenad start på sitt USA-läger sen spelare fastnat i säkerhetskontrollen.
Inget vet om det var Safari den här gången, men oavsett vilket så bör man alltid ha typ sju timmar tillgodo när man ska byta plan i Staterna eftersom säkerhetsfolket utgår från att du är terrorist.
***
Hank Moody!
***
Stenungsund??? Jag fattar ingenting.
Det krävdes ju fyra pers (ca 700 tecken per skalle)
Nåja, det är väl sånt man får leva med, men den där bylineparaden var rätt kul.
***
Jag är inte alls säker på att Aki Rihiilahti skada behöver betyda så mycket för Djurgården.
Han var en injektion o Dif var på väg i en uppåtgående trend när han kom, men det såg ganska segt ut långa stunder, inte minst i de sista matcherna.
***
Olssons bok "En pinne i skogen" har börja fantastiskt.
***
Jag har tydligen glömt att nämna hur otroligt nöjd jag är med mina nya svart-rosa sneakers från Frankie Morello o nu går jag på jakt efter en blank sanslös jacka från Fith Avenue Shoe Repair som jag sett i senaste Café.
***
Lite lätt orolig blir jag allt när Zlatan inte är helt hundra.
Å andra sidan får han gärna vila lite för mig, med tanke på hur mycket han spelar tror jag inte han kommer att vara helt utvilad när landslaget samlas i Var…Stenungsund.
***
Eftersom jobb måste göras o eftersom pjäxor o sånt inte riktigt är my cup of tea så får Wilma, 8 år, nöjas med att hänga med farsan på Nyhetsmorgon (Foppa-snack kl 06:45) o Adam&Gry (sportsnack kl 07:50).
Hon fixar det, hon är en ängel.

Annons
Publicerad 2008-02-26 21:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto