Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Imorgon smäller det i studion!

Ekwalls blogg

Onsdag 5 mars kl 20:08
1996 eller 1997, någon gång vid påsktid, fick jag kommentera min första fotbollsmatch i Tipslördag.
Eftersom jag var nybörjare fick det bli som det blev; Portsmouth-Bradford.
Rådjuret var med som bisittare o ännu hade inte TV-boomen slagit fullt ut, så det var ovanligt att det kom ett utländskt bolag för att kommentera engelsk division 1-fotboll.
Vi blev placerade på två stolar med ett vanligt köksbord framför oss mitt emellan spelarbänkarna….det är sant.
En kille vi bara hade hört talas om som nån som hade gjort rätt mycket mål när Elfsborg gick upp i allsvenskan året därpå var planens bäste spelare o sänkte ett rätt snyggt mål i nättaket när Portsmouth vann med 3-1 (tror jag).
Mathias Svensson, va namnet.
Jag hade aldrig haft med honom o göra tidigare men det visade sig snabbt att han var den typen som vi sportjournalister alltid har uppskattat.
Glad, glimten i ögat, openminded, positiv o lite skönt kvick i käften med mycket värme o hjärta i grunden.
Och som spelare den mest modiga o hänsynslösa forward vi haft i ett straffområde i modern tid…Svensson var ingen Dahlin, Kennet, Brolin eller Henke – han hade inte riktigt den talangen – men han var beredd att offra en fot, ett ben, ett huvud för att nå en 50/50-boll som kanske skulle ge en målchans.
Så den kropp som landade i Sverige för två år sen var en sliten maskin, men med hjälp av rätt mycket jävlar anamma gjorde han en strålande avslutningssäsong i allsvenskan…o en hel del väldigt snygga mål.
Det känns på alla sätt trist att Mathias Svensson slutar..där blir allsvenskan en stor profil fattigare…men han tar lätt en plats i TV-laget; på plan, i omklädningsrummet o på banketten.
***
Morgan Pålsson – släng dig i väggen! Eller Bosse Holmqvist, Roffe Porseryd, Bo-Inge Andersson, vem ni vill…jag har hittar er överman.
Tamburmajoren kallad, sportjournalist sen många år på Sydsvenska Dagbladet, Snällposten…där han förutom att skriva om Malmö FF (han är blå in i själen) även gör webb-TV-inslag.
Ni som har sinne för malmöitiska, lite torr humor, screwdrivers, modeorakel, en väldigt speciell grace o TV-historia – ni
***
Milan-Arsenal var ju på alla sätt en skön upplevelse, det syntes på spelarna att de växlat upp o bytt den där vardagen vi börjat vänja oss vid till "nu är det på allvar".
Och jag sällar mig till hyllningskörerna: Arsenal är ljuvligt att se i sina bästa stunder.
Än en gång känns det som om Arsene Wenger skapat väldigt mycket av namn han scoutat o trott på tidigt; Fabregas, Hleb, Adebayor, Walcott o fler därtill.
Vi såg det ju redan under förra årets ligacupfinal när ungtupparna spelade skjortan av Chelseas ordinarie lag under första halvtimmen.
Ljungberg o Thierry Henry kritiserade Arsenals satsning när de lämnade på olika håll, även de måste nog erkänna att de hade fel.
***
Rambo-filmen?
Ja, herregud!
Jag hade förstås inte väntat mig något underverk men det blev en orgie i lemlästning o blodsprutning…närbilder på en omfattande inälvsoperation hade avslöjat mindre.
Det var så dåligt så att du bara måste se.
Men Snickaren njöt, så snart ett ben klövs någonsntans vid knäet o flög upp i luften så log han…hjälp…
***
Jag har kört några vändor i Fotbollsfrågesporten o ligger o skvalpar runt 16-17 rätt hela tiden…blir ständigt pressad av tidsbrist.
Testa du med, det är kul.
***
Direkt efter Rambo på Rigoletto, in på irländska puben Galways på Kungsgatan lagom för avspark på San Siro.
Inte direkt detsamma som i djungeln, men inte långt borta.
***
Imorgon
när Undicimannen gästar "Ekwall vs Lundh" o sätter sig i den vita stolen mellan mig o Långe Lundh.
Vi hade tänkt bjuda in Undicimannen vid ett senare tillfälle eftersom det var läge för lite kvinnlig fägring i studion, men Wegerup fick dra iväg på uppdrag.
Direkt efter Sporten kl 22:30 imorgon på TV4 Sport, du får verkligen inte missa.
***
Fenerbahce!
***
För mig har NHL blivit ungefär hundra gånger mer intressant nu när Foppa är tillbaka igen.
***
Malmö FF vann sin andra träningsmatch i USA med 2-0 o ni som läste en blogg nära dig igår vet ungefär vad det var för lag de mötte.
***
Andreas Drugge hade man ju helt glömt bort, var det inte han som pluggade italienska för nåt år sen?
Nu går han mot en ny vår i Trelleholla.
Släkt numera me Glenn Hysén också, bara en sån sak.
***
…jag minns också från den där matchen i Portsmouth att när Mathias Svensson blev utbytt med fem minuter kvar så reste sig Rådjuret från kommentatorspositionen vid köksbordet o gick helt sonika bort till Svensson vid bänken.
Nya tider nu.
***
När uppdragen inte direkt flyger in genom fönstret får man försöka förkovra sig.
Man vet inte vad som väntar runt hörnet.
Imorgon extraknäcker jag som hovmästare på Restaurang KF i Apple Bay…jag har ställt några enklare krav; ingen kökspersonal bland gästerna, servispersonalen plockar disk (inget för en hovmästare), 80% av all dricks, ett vilorum.
Det blir nog bra till slut.

Annons
Publicerad 2008-03-05 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto