Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norling och Tony är inte från rymden

Ekwalls blogg

Måndag 14 april kl 18:30
Som sagt; eftersom min Chrysler Aspen V8 Ltd Flexifuel är hos Vägverket på någon sorts registrering som kan ta evigheter så åkte jag till
för att hämta ut en lånebil.
Den heter Infinity QX56.
Jag hade fått veta det innan, men kan ingenting om bilar o tyckte att Infinity lät lite gulligt, nån liten sak sådär.
Det visade sig vara ett monster.
En 305 hästkrafter megajättesak…i min ungdom åkte jag Limhamn-Dragör-färjor som var mindre o då satt man ändå i en rätt rymlig restaurang o käkade rödspätta me remoläääääde.
"Den är rätt törstig", sa Micke, killen som hjälpte mig.
Så nu är det kört, nu sitter jag bara o väntar på samtalet från Getingen; Ekwalls tredje miss är minst ett uppslag, kanske mindre bilaga.
***
08-derbyn ska alltid analyseras sönder o samman inför matcherna, men allting är inte alltid så förbannat märkvärdigt.
Ibland vill vi…eller de själva, månne…tro att nya tränare som Norling och Tony Tiger är från yttre rymden.
Det är två yngre tränare i den grå Steg 4-massan o då har från o till rätt friska (men inte alltid helt hundraprocentiga) idéer, det är inte mer än så.
Den här typen av derbymatcher avgörs ändå till slut av att någon eller några spelare gör något exceptionellt (bra/dåligt) – på planen.
Det är där det avgörs.
***
Kul mejl från Henrik Johnsson:

"Hörde en skön zlatan-historia igår som utspelades förra sommaren. En arbetskamrats kusin (jaja, det låter sådär) bor i närheten av rosengård och var på väg hem åkandes i sin bil på en vanlig normalbred väg. Plötsligt tvingas hon stanna därför att en bred sportbil står stilla mitt på vägen vilket gör det omöjligt för henne att komma förbi. Så hon står still ett ögonblick och börjar tuta. Ingen reaktion och hon tutar mer eller mindre frenetiskt. Till slut går hon ur bilen och fram till förarsidan, då vevar zlatan ner rutan och visar upp ett patenterat öra till öra-leende. "Jag ville bara kolla hur sur du skulle bli" Så går hon tillbaka till sin bil men Zlatan flyttar fortfarande inte sin bil. Så hon går fram igen och Zlatan säger "Jag ville se om du kunde bli ännu mer förbannad". Några dagar senare blir hon omkörd av honom vid ribban och då tutar han och vinkar och garvar. Hennes brorsa som sitter med i bilen frågar förvånat om hon känner Zlatan?
Bara Zlatan och bara i Malmö, så kan man göra när man är kung i stan!
Tack för en kul blogg och ett bra tv-program!
Henrik /Lund"

Annons

SVAR: Zlatan har regerat rätt länge på gatorna i Malmö. Men rykten är rykten, myter är myter – man vet aldrig vilka stories som egentligen stämmer, ärligt talat.

***
Intressant Hammarby-citet från Appelqvist i samband med nyheten om
"Kan AIK ha ett publiksnitt på 20.000 ska vi kunna ha det", menar han.
Och det är ju sant.
Men hur låter det i Göteborg när nya arenan snart står klar?
Ett snitt på 10.000 är väl det minsta som kan krävas…eller orkar inte IFK få fart på den göteborgska medgångspubliken.
***
På tal om Blåvitt.
Håkan Mild har citerats angående 16 lag i allsvenskan o är lite orolig för att allt motstånd kanske inte är tillräckligt bra, efter 4-0 på Norrköping.
Men så är det ju.
I en liten liga som den svenska, såväl som i en stor liga som exempelvis Premier League…Aston Villa gjorde 6-0 på Derby senast, exempelvis.
Det kommer alltid att finnas lag som är sämre, även i Europas jämnaste liga som väl ändå allsvenskan varit de senaste åren.
Och ibland vet jag inte hur vi ska ha det…för alla är överens om att en liga med ett eller två överlägsna lag är en liga som har ett eller två lag som är starka i Europa…som det var under IFK Göteborgs o Malmö FF:s glansdagar.
Men det innebär ju samtidigt att de överlägsna lagen är bättre än alla andra o vinner en hel del matcher enkelt, mot dåligt motstånd.
Så jag förstår inte varför ligan skulle bli "sämre" för att inte alla lagen är ungefär lika bra.
***
Idag fick jag ett helt sjukt mejl från någon Rögle-fans som tyckte jag var en idiot som hyllade Rögle i gårdagens krönika, när jag inte hyllat laget tidigare.
Man baxnar…vad är det för människor "där ute".
Hyllas de som hyllas bör o det fanns väl ingen anledning att hylla Rögle för att de blev trea i allsvenskan?
Det är väl en sak om det kommer gnäll-mejl när man sågar något lag…vad jag vet har jag kritiserat ett sekretariat i Ängelholm o inget annat…men när man hyllar?
Herregud!
***
När firma Lagerbäck/Gazellen åker hela vägen till Portugal för att syna Pontus Farnerud kan de aldrig bli anklagade för att inte ha inventerat marknaden.
***
…annars är det lite gulligt att en sån jättelik kukförlängare som den lånade Infinity-bilen har just beteckningen QX.
***
Hur lång tid tror ni det tar innan Junior har ställt till med tillräckligt mycket jävelskap i FCK så att de gör allt för att bli av med honom?
***
De MFF-are som mejlar o påpekar att ALLA Malmö-fans tror laget kommer att ha ett mellanår har inte hundra koll på de sina.
Ni får gärna ta en koll i min mejlbox, vid tillfälle.
***
Jag är barnsligt förtjust att sitta o bläddra i Café Collection, King o MAN, alla dessa glättiga bilder på vansinnigt svåra kollektioner från de fetaste modehusen.
Just nu mest förtjust i vårens grejer från svenska Nikolaj D’Etoiles..där lille Ljungberg börjat jobba, by the way…kostymerna från Etro, en osannolikt divig regnrock från Fifth Avenue Shoe Repair (också svenskt, också cool), otroligt snygga rockar/kostymer/slipsar (just hela den kombinationen) från Costume National, sjukt glansiga jackor/skjortor från Buberry Prorsum, gillar alltid lite enklare Bruuns Bazaar från Danmark o rätt självklart; Guccis 50-talsinspirerade vårkollektion.
Jag vill inte gärna fastna i D’Squared-träsket…finns en del fotbollsspelare där; Zlatan, Jimmy Dixon o Mathias Svensson…men de har en sjukt snygg Formel 1-overall i vitt som jag inte riktigt har överkropp för, men ändå.
Gillar du kolla snygga kläder rekommenderas varmt magasinsbläddring i Café Collection, King o MAN.
***
Jag tar monstret till derbyt ikväll.
Hittar jag en lagom stor äng kanske jag lyckas att parkera skeppet.

Annons
Publicerad 2008-04-14 17:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto