Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En 10-åring kan räkna ut vems felet är

Ekwalls blogg

Tisdag 15 april kl 19:52
Jag tycker att alla i landet borde lämna DNA-prov…det borde vara lag på det, alla nu levande o hädanefter alla som föds.
De som är emot finns det all anledning att ta en extra koll på.
Jag ser inte någon som helst anledning till att inte låta mitt DNA registreras.
Och tänk så många avskyvärda brott vi hade klarat upp på nolltid o tänk hur många sinnesförvirrade brott vi hade lyckats förhindra.
Eller är jag helt fel på det här? Jag blir bara så upprörd.
I övrigt; må det 42-åriga svinet brinna i helvetet…jag är ledsen för denna primitiva inställning men det går inte att tänka annorlunda.
***
När jag lyssnade på AIK-spelarna efter matchen igår fick jag mest en känsla av att jag lyssnade på ett gäng medlemmar ur någon obskyr religiös sekt.
***
Jag tänker fortfarande på hur häftigt det var av Jorge Ortiz att bara ta bollen o slå sig själv på bröstet, när AIK fick straff i slutminuterna i derbyt.
Det är my kind of straffläggare.
"Lugn, killar…jag tar den…"
***
Många tycks glömma att allsvenskan är lååååång i år.
Det som ser väldigt bra ut just nu, kan ju vara någonting helt annat när vi är tillbaka från ett EM-uppehåll i början på juli.
Det som ser väldigt bra ut nu kan förstås vara någonting helt annat när Cesar Santin blir såld i sommar, när Andreas Granqvist åker tillbaka till England o när en hel del lag med cash i kassaskåpen börjar handla vad som behövs.
***
debattartikel.
Journalisten Richard Slätt avslutar hela sitt försvar till fotbollens supportrar med meningen:
"Vi som går på festen, vi som skapar festen måste ha rätt att vara med att bestämma om reglerna för hur festen ska skapas."
Jo, tjenare.
Någonstans känner jag att det är normalfuntade män som Slätt som kanske är den största faran; de som inte vill se o inte vill höra.
De som tror att allsvenskan går under om "ståplatspubliken" får leva under engelsk arenamodell (nolltolerans).
Men allsvenskan står inte o faller med klackarna, allsvenskan överlever ändå, men allsvenska matcher blir sannolikt fan så mycket tråkigare.
Det känns inte precis som om intresset minskat i England sen det blev hårdare tag, det känns inte som engelska klubbarna tjänat MINDRE pengar på publikintäker än de gjorde tidigare…det finns nämligen en annan publik, den med ganska mycket pund som gärna fyller fina sittplatser på arenorna.
Jag säger inte för ett ögonblick att det är det vi vill ha, jag säger bara att vad tror ni klubbarna väljer till slut; dagens jävelskap som bara kostar alldeles för mycket pengar eller några som vill betala rätt mycket o som inte ställer till en massa skit som betyder böter, tomma läktare o fan vet allt?
Och vems är då felet? Var det Thatchers fel att krävdes en hårdare lag i England eller var det huliganernas?
Är det SvFF, SEF:s, medias, klubbledarnas, jultomtens eller idioternas fel att fotbollen ser över situationen i Sverige?
Vem bär skulden?
Jag menar…en tioåring kan dra den slutsatsen.
Och jag vet inte vad Slätt ser eller hör, men jag skulle aldrig få för mig att ta med ett barn på vissa allsvenska fotbollsmatcher för jag skulle inte orka förklara för barnet varför vuxna människor skriker "jävla kukhuvud" till någon som kastar ett inkast. För att ta ett exempel.
Det finns inte en chans i världen att jag skulle ta mitt barn i handen o vandra i sakta mak runt Råsunda igårkväll.
Men jag vet inte vad Slätt ser, kanske blundar han o tänker att bara vi skriker "läktarkultur" så är det lugnt…det där andra händer aldrig.
Jag vet inte om Slätt vandrade ut från Råsunda igår o såg en krigsbelägring i form av 15-tal polispiketer i formering, 20-tal hästburna poliser o säkert hundratals poliser som under kaosartade former försökte få ordning på människor som vill slå ihjäl varandra för att de håller på olika fotbollslag…jag lovar alla hade stått på matchen o ingått i läktarkulturen.
Så här; även om tusentals sköter sig prickfritt så händer ju allt det där andra rakt framför oss o det är när normalkloka fans som Slätt vägrar att se det, som jag känner att hoppet till slut kan vara ute för det som heter läktarkultur.
Vems fel är det?
***
All heder åt Ola Andersson o Charlie Granfeldt som idag fördömer sina egna spelares något underliga uttalanden efter matchen.
***
Jag tror inte på böter eller tomma läktare för att det skrämmer inte iväg några idioter.
De bryr sig inte.
Det enda jag tror på är hårda personliga straff, du kastar inte en flaska från läktaren om du vet att det kan bli en månad eller två på Svartsjös öppna anstalt.
Jag tror också en del på självsanering; jag menar, var det verkligen INGEN som såg vem som drog iväg en fyrverkeripjäs mot planen igår från Hammarbyfansens läktare?
Jag såg minst 5-6.000 grönvita människor stå där o värna om sin läktarkutur, men ingen såg eller pekade ut den som tände eld på en raket o drog ut den bakom målet.
Däremot tyckta alla gemensamt att förbundet var fotbollsmördare.
***
Örebro imorgon, vardagen är här.
Men glöm inte; en väldigt giftig målskytt fyller 40 år imorgon.
Tiden går.

Annons
Publicerad 2008-04-15 18:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto