Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En rapport från ett Helvete

Ekwalls blogg

Tisdag 22 april kl 08:27
En morgon som hämtad från Helvetet:
Väckning kl 05:15, exakt vad man vill ha under en dag för stor pressbildsfotografering på 4:an.
Alla tänkbara flyg från Göteborg helt fulla eftersom vi nu är sent i april o det är nu mäss- o konferensfolket anfaller med sina rullväskor.
Tåg därför kl 06 för att hinna vara i Estocolmo före 09.00.
Som en zombie till Centralen för att fixa avgången o vad tror ni händer?
Jo, lokföraren dök aldrig upp!
Det är sant!
Någonstans strax efter 06 efterlystes lokföraren men han kom inte…bara en stilla undran; kommer lokföraren alltid två minuter innan han kör iväg med sina 12 vagnar människor? Kommer inte en förare typ en halvtimme innan o förbereder sig, så att man kanske hinner upptäcka i tid att han/hon inte dyker upp?
Till min fasa uptäcker jag sen att jag fått en 2:a klass-biljett bokad o vet att det innebär apelsinätare, skrikande spädbarn o ryggsäcksnissar med medhavda mackor.
När tåget väl rullade iväg 25 minuter för sent bakom ett lokalt ånglok på väg till Alingsås…gissa hur fort det gick…så meddelades det såklart i högtalarna att toaletten i min vagn o några till inte fungerade i det fullsatta tåget.
Nu väntar jag bara på att nån lustig clown ska komma in i vår vagn o leka hela havet stormar.
***
Kim Christensen o Sebastian Rajalakso är så här långt årets bästa värvning i allsvenskan!
***
Nu kan vi definitivt konstatera att Malmö FF är obesegrat så här långt o ingenting annat.
Nilssons kontinuitet…mer eller minde samma startelva i varje match…har burit frukt.
***
…men mest impad är jag ändå över att Ljungskile redan har tagit sex poäng.
Efter att ha sett laget två gånger så kan jag inte förstå hur det har gått till…fast egentligen; bilderna på Ullevis storbildsskärm talade sitt tydliga språk om hur Ljungskile gjorde sina mål på Trelleholla.
Och allt är tillåtet…man kan spela snyggt som Helsingborg o få oavgjort mot Norrköping o man kan köra in två mål med gaffeltruck o vinna med 2-1 på Vångavallen…det är en poäng i ena fallet o tre i det andra, skitsamma om tränare inte tycker det är särskilt vackert.
Poäng är till för att tas, liksom.
***
AIK?
Understundom såg det alldeles bedrövligt ut mot IFK Göteborg.
Per Karlsson o Walid Atta kändes totalt bortkomna i försvarsspelet, Dulee Johnson något malplacé på nån sorts högerposition, Valdemarin (han jag kallar Vranjes, obvious reasons) totalt osynlig, Örlund grundlurad, för att inte tala om Kari Stephensons inhopp; han hade inte en siffra rätt o kände säkert för att ta ett rött så att han slapp vara kvar på plan.
Bojan Djordjic däremot, strålande på vänsterkanten o med tanke på hur mycket kvalitetgods han levererade från vänsterkanten borde AIK ha gjort minst ett mål.
***
Efter varenda match hör jag IFK Göteborg kritisera sitt eget spel, ändå ligger där de ligger…det är också en styrka.
***
Gais…o Dime Jankulovski… har väl alltid haft ganska lätt för just Djurgården?
***
Tittar du extra noga på Jonathan Bergs skott…hur bollen ligger still i luften o vibrerar lite i sidled samtidigt som det tar fart, då kan jag ha viss förståelse för Daniel Örlund.
Det såg fan så mycket lättare ut, än vad det egentligen var.
Berg har ett specialskott som ingen annan i allsvenskan, något han tränat på i många år, berättade han.
***
En "Robban" mejlar stolt från adressen robertlahti@:

"Hej.
Kanal 5 slog nytt tittarrekord när man sände den 6:e SM-finalen mellan Linköping och HV71 i fredags. 1.040.000 såg när HV71 säkrade guldet.
Det tidigare rekordet var från EM-kvalet mellan Sverige-Turkiet 2001, som sågs av 1.000.600 tittare. Siffrorna kommer från MMS.
När allsvenskans upplösning i höstas sändes i tv 4 så sågs den av ca 500.000 tittare.
Har jag fel?
Naturligtvis har du koll på detta. Jag kan aldrig tro att du är så jävla korkad att du då säger att ingen bryr sig om hockeyfinalen i din krönika på "sporten" om det inte vore det bästa för kanalen. Därför tycker jag att det är synd att du med ditt namn tvingas tycka som tv 4 vill och hylla era "satsningar" på Allsvenskan i fotboll och hockey (som ju iofs var fantastisk) i din personliga krönika.
Byt jobb så man kan ta dig på allvar.
//Robban"

Annons

SVAR: Tittarsiffran är den sämsta någonsin för en avgörande SM-final i hockey i modern tid i en kanal med officiella MMS-siffror, trots att den gick en fredagkväll på prime time. Jämför gärna med avgörande SM-final 1995 mellan Brynäs-HV71 som hade 2,8 mijoner tittare, för att få lite perspektiv på intresset. Kanal5 kan ses av "alla" i den numera digitala TV-världen. När Sverige-Turkiet-matchen gick 2001 så var det inte samam sak, så jämförelsesiffrorna "ljuger" något.
PS: Om du nu är DEN Robert Lahti; det där med "byt jobb så att man kan ta dig på allvar"…var det något du snappat upp från nån klack någon gång eller hur kom du på den klatschiga avslutningen?
***
Kim Christensen pratar redan en rätt skön svenskdanska…det låter altid lika "fel" när danskar ska säga svenska ord som "bra" o "jätte".
Danskan har alltid varit lite råare…där är exempelvis ordet "röv" något som man lär sig i skolan…o svenska "jättebra" är på danska (ungefär) "superfett".
***
Detta är inget inlägg i debatten om supporterprotester/manifestationer, bara en reflektion…o innan ni mejlar, ingen oskyldig är utpekad o jag tycker det är coolt med bra stämning på läktarna…vad kostade gårdagens IFK Göteborg-AIK samhället jämfört med samma match förra året?
Jag talar inte om sönderslagna stolar på en arena, utan om polisinsatser/bevakning, inte minst utanför arenan.
Jag har ju gått på stan före o efter IFK Göteborg-AIK förut, så jag vet hur det brukar ser ut. Och jag vet hur det var igår.
Som sagt, jag orkar inte lägga några värderingar i det o det betyder alltså inte att jag vill förbjuda bortafans o jag buntar inte ihop alla till ett skyldigt kollektiv…men om vi nu ska se krasst på verkligheten; om det sparades hundratusentals kronor igår i Göteborg – vems fel är det då när det kostar?
Förbundets? Medias? Polisens? Lollo Chankos? Jesus?
Tacksam för förslag.
***
Halmstad kan det där md att plocka skräp.
De hade inga problem med vare sig Gefle eller Norrköping.
***
Tåget är minst en timme försenat.
Det är varmt i kupén, en snubbe har precis skalat en apelsin sidan om mig o sitter ständigt o snörvlar…en jättelik man (kan ha varit killen som en gång tryckte in sig sidan om flygrädda Rådjuret på ett minplan till London för många år sen!) framför mig trycker ständigt i sig godis från en prasslande påse o har nyss manglat ett par kanelbullar, särplandes kaffe till det samtidigt som en envis sol sticker i mina ögon eftersom någon vägrar dra ned solskyddet.
Pissnödig, men toaletten fungerar inte o folk i Estocolmo är sura för att de får vänta länge på mig vid den där fotograferingen.
Vill ni veta exakt; ja, jag jag har aldrig varit på så här gott humör.

Annons
Publicerad 2008-04-22 07:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto