Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Henke å ena sidan, Henke å andra sidan

12å

Direkt från poolkanten: Inte särskilt många bryr sig i solgasset men de jag talat med tror nu på mirakel igen.

ANNONS
Vi såg inte så mycket mirakel för två år sen, då lämnade Henke Larsson München med en missad VM-straff o sa "aldrig mer" för andra gången.
Men vi glömmer så snabbt, han sa det själv till Danne Kristiansson efter Skånederbyt att "det svänger snabbt"; ena dan kritiserad, andra dan hyllad.
Ena dan "frågan är meningslös", andra dan "jag är glad att Lasse frågade.
Själv har jag alltid tyckt att vill man inte vara med i fotbollslandslaget så behöver man inte o eftersom Larsson sagt att det fick vara över nu, så har jag inte orkat ställa mig i den kö som gastat om Henke tillbaka.
Mest eftersom Henke själv kraftfullt påpekat att det var dags att satsa på annat, men också: någon måste vi gå vidare, någon gång har Teddy Lucic, Rolle Nilsson, Kennet Andersson eller Jonas Thern gjort sin sista landskamp.
ANNONS
Men jag svänga på det också o säga att vill man vara med så ska man vara med om du är tillräckligt bra nog.
Och är det sen så att du kan skippa alla sköna kvalresor till Riga o Reykjavik för att bara vara med när det är som störst, bäst, roligast så är det så; det är en position…eller en respekt för att använda ett alltför slentranslitet uttryck…som du har förtjänat dig genom åren.
Jag får köra en Birger Buhre…1X2…en sån där: å ena sidan, men å andra sidan.
Det finns ingen som tvivlar på att Henrik Larsson, när han är som bäst, är en tillgång för ett svenskt fotbollslandslag…herregud, han har nyligen varit en tillgång för Barcelona o Manchester United.
ANNONS
Han behöver inte bevisa mer än det han bevisat i både UEFA-cupen o i de flesta allsvenska matcher (inte alla, fantastisk mot Malmö FF, osynlig mot Elfsborg – men det är inget underligt med det, "tillomed" Niclas Alexandersson gör dåliga matcher i allsvenskan).
Men jag vet inte.
Det är andra gången han kommer tillbaka efter att ha nobbat stenhårt o tyckt att alla var jobbiga som frågat om det.
Två kval har andra dragit det tunga lasset, för andra gången är det helt OK att vara med i bara slutspelet – det känns inte som om Henke tackat ja om "Lasse frågat" till en kvalmatch i Belfast i mars, om ni förstår vad jag menar.
Helt ärligt: jag kan tycka att Henke Larsson är stor nog att "få lov" att göra så, jag har INGA problem med det men det måste kännas lite kymigt för honom själv att ta ännu ett "jag kommer tillbaka"-slutspel.
ANNONS
Det blir en del press på honom eftersom alla förväntar sig mirakel o ingen vill se ett nytt VM i Tyskland.
Och vad tycker Johan Elmander innerst inne, han som visste att han var helt ordinarie sidan om Zlatan?
Vad säger Marcus Rosenberg, fyra i tyska skytteligan, som nu utgår från att han är truppens fjärde-femte forward när han egentligen stod på tur bakom Ibra/Elmander?
Vad tycker lagkapten Ljungberg som fram tills nu…med sin erfarenhet i ryggen…vetat om att det är han som…fram till igår…varit hövdingen i gänget?
Jag bryr mig inte så mycket om vad Marcus Allbäck kan tycka…inte efter en rätt mager säsong i FCK så här långt, ej heller vad Marcus Berg säger eftersom han inte hade fått många minuter i ett EM.
ANNONS
Men Allbäck är nu på papperet en klar femte anfallare o ska kanske sitta på en bänk i ett helt mästerskap samtidigt som han förväntas vara den "glada killen i gänget".
Jag tror att alla fotbollsspelare vill ha med de allra bästa spelarna som finns att tillgå, men jag vet också att alla fotbollsspelare – inte minst på den här nivån – är förbannat mycket sig själv närmast.
Ingen kan få dessa spelare – eller mig – att tro att Henke Larsson skulle vara ett alternativ för en bänk, vare sig i Sverige eller någon annanstans.
Vad jag försöker säga? Jo, jag är inte hundra på att Henke Larsson Återkomst 2 bara ses som helt fantastiskt i den svenska truppen.
ANNONS
Å den andra sidan:
Det är sådant…det vill säga konkurrens på högsta nivå.som de här fotbollsspelarna får – som Långe Lundh hade sagt – tugga i sig. Kraftigt.
När jag ser Larsson som bäst ser jag också en ny dimension i ett svenskt landslag, jag ser smartness o jag ser framförallt så mycket rörelse som ger utrymme för andra, jag ser små geniala flicks som är geniala.
Vi blir inte lika lättlästa som kombinationen Elmander/Ibra o vågar Lagerbäck bara se alla möjligheterna – eftersom vi lär behöva Elmanders egenskaper också – så kan det här bli väldigt bra med lite flyt.
Och faktum: vi vet inte ens om Ibrahimovic kommer tillbaka ordentligt efter sin skada. Eller: Kanske kan vi spela Henke som offensiv mittfältare, Svensson bakom?
ANNONS
Vi har lite ammunition att leka med nu.
Jag hör nu att Henke själv säger att "jag räknar med bänken, Elmander o Ibrahimovic är ju förstavalet i landslaget".
Men ni vet ju hur det är med det, vi ska inte tro på allt som Henrik Larsson säger.
***
Jag missade helt måndagens allsvenska eftersom jag (till slut, tolv timmar sent) satt på ett flygplan till solen.
Men Elfsborgs 3-0 på Göteborg imponerade.
Något messar dessutom o påstår att Charlie Davies var kung mot Gefle, men allt behöver man inte tro på.
***
Skulle vi gå strikt efter form skulle inte bara Kennedys plats i truppen vara hotad: Alexandersson, Daniel A från o till, Allbäck för att inte tala om Linderoth.
ANNONS
Men så enkelt spelar du dig inte ur ett fotbollslandslag.
Dessutom vet vi att form idag är en sak, form i juni kan vara en helt annan. Mitt favoritexempel är Kennet Andersson som var iskall inför VM-94 o resten kan ni idag.
***
Marcus Berg eller Mackan Allbäck, tror ni de gick efter form eller erfarenhet där?
***
Buhre var legendarisk krönikör på Kvällsposten.
Dagen efter en krönika kunde han alltid säga "som jag skrev igår…" eftersom han alltid helgarderade.
Det var lite fegt, men också rätt smart.
***
Bäst i form är ju annars Izhi o Samuel Holmén.
***
Jag var helt säker på både Stoor o Dorsin.
Jag missade Henke (hade Berg istället) o trodde på Lindgren som back up för Linderoth.
ANNONS
Just den förstår jag inte; säga vad man vill om Kennedy, men någon Linderoth är han inte.
***
Ingen uppkoppling någonstans är idag ett stressmoment mer än tvärtom.
Jag blir tokig, vill inte jobba direkt men vara med i matchen.
Men solen skiner väldigt mycket, tungt o intensivt.
Och Lapidus har släppt en ny.
Publicerad 2008-05-14 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto