POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Han kan nog ta över efter Lagerbäck

Måndag 19 maj kl 20:45
Jag läser inte Dagens Nyheter vanligtvis, eftersom jag tycker kvällstidningarna ger mig så mycket mer o inte bara förutsägbart, inte bara lokaltidningsstuket (DN är lika mycket Stockholm som Smålandstidningen är Växjö), men på flighten hem från en poolkant var DN det som erbjöds.
Nu finns det ju kvällisar dagen efter i små kiosker kring en poolkant var du än befinner dig i världen, men det är alltid något extra med en svensk tidning på en flight hem.
Då slukar man allt.
I dagens DN: Zlatans makalösa återkomst såklart med Esk-krönika, faktaruta om Zlatans titlar, nån underlig grej på Klüft i nåt lag-SM som inte sa någonting, ett kortisblock som berättar att Marcus Ahlm missar OS-kvalet, att Per Nilssons Hoffenheim gått upp i Bundesliga men som toppas av att Hammarby ska testa tre kanadensare (på tal om lokaltidning), skummade tillomed genom nåt om kanotister o en rätt kul kul grej om Cupen där Lagrell säger (o jag kan hålla med honom här) att ”alla de som varit kritiska till cuphelgen i Gävle är välkomna med förslag på något nytt”…men mest tid ägnar jag åt resultatbörsen som jag aldrig läser annars på samma sätt (jag är sportjournalist inte sportfreak, big difference)…läser resultat i divisioner ned till division 3 Norra Svealand o sånt, spanar in målskyttar o upptäcker exempelvis att Måns Sörensson – som skulle vara en sån supertalang – gjort mål för Du Gule mot Torslanda.
Avslutar tamejfan med att läsa en liten ram med "Spårlottningen till söndagens storlopp" som handlar om Elitloppet.
Bara i tidningar på flighter hem läser man sånt.
Utsvulten som man är.
***
Jag som hela tiden varit orolig för att Zlatans knäproblem skulle stoppa honom från EM.
Men här talar vi återkomst som nästan heter Messias.
Och hela det här upplägget med doktorn i Umeå o Richard Dahan i Malmö verkar ju vara genialiskt…hade han fortsatt slita på knäet utan behandling så hade vi aldrig sett någon Zlatan i EM.
***
Än en gång, alla mejlare: det är nåt nytt system för fotbollskanalen.se, det är därför bloggen inte riktigt kommer ut som den ska.
Det fungerar uppenbarligen lite som med flygplan, du vet inte om det fungerar hundraprocentigt förrän du satt dig i det.
Jag räknar med snar bättring.
***
Samuel Holmén är hetast av alla svenska mittfältare just nu.
Mål igen, nu mot självaste FCK.
Allbäck har hittat tillbaka något på senare tid (mål igen igår) men storklubben FCK har floppat tjockt under våren.
Erik Hamréns Aalborg vinner ligan fullständigt överlägset.
Nu drar Hamrén till Rosenborg o ju mer jag tänker på det…Hamrén, denna hyvens man med glimt i ögat o bevisligen sinne för yrket: har vi inte där en oerhört het kandidat till förbundskaptensjobbet efter Lagerbäck?!
***
Det jag hör om försöket att få Teddy Lucic till EM låter inte så himla förtroendeingivande.
Han talade med Gazellen kl 00:15 o skulle lämna ett klart besked kl 09:00, han ville gärna tala genom det med sin fru först…men hon låg o sov, började jobba kl 06:00.
Jag menar, om man nu ville ha Lucic kunde väl frågan ha ställts något tidigare, kanske ett möte…"ska vi prata genom det här Teddy, vill du vara med?".
Det viktigaste kan ju inte vara att hålla allting hemligt för media eller någon annan, det primära måste väl ändå vara att få med den trupp man bestämt sig för…då känns det inte helt seriöst att be någon i Lucics läge att bestämma sig över under några natt-timmar.
Vad jag har förstått så hade Lucic varit på om han bara fått rimlig tid o kunnat lösa lite privata detaljer.
Det ställdes ett krav också: skulle Lucic vara med i EM, då måste han ställa upp i VM-kvalet också, vilket ju känns vettigt.
Jag utgår från att samma sak gällde alla uttagna spelare i EM-truppen.
***
Förra årets chartertrend var solklar med Stieg Larsson o Foppas tofflor.
Inte mycket har förändrats.
Foppatofflorna överallt. Och uppenbarligen har inte alla läst Larssons tre böcker.
Ser jag någon trend i bokväg så skulle det vara El Choco som kantade en hel del solstolar, liksom en o annan Snabba Cash i pocketform…jag var helt ensam med Lapidus nya Aldrig Fucka Upp, men så finns den ju bara som tegelsten så här långt.
Annars köper folk små figurer i gummi som de sätter på Foppatofflorna, ungefär så mycket nytt har hänt på charterfronten.
***
På lördag gör TV-laget årspremiär utomhus.
I Sollefteå.
Vi kommer med en otränad, men väldigt stark, uppställning.
Loaded med debutanter som exempelvis Idol-Daniel från 2007 (han med kaptensbindeln), Bygglovs-Matte, SvT:s Björn Becksmo, Foppa Forsberg, Johan Petterson (handbollshjälten) o några till.
Giganter som Kåmark, Olle Sarri, Godfather, Vasco Holmberg, Wirmola o Andreasson täcker upp om inte debutanterna håller måttet.
Själv gör jag comeback efter världens längsta vadmuskelbristning, men tar förstås nr 10 o en helt ohotad plats på vänster mittfält.
Sollefteå, på lördag…nu börjar verkligen fotbollsfesten på allvar.
***
I morgon börjar min intervjuserie med fem svenska EM-stjärnor, vi sitter i en vansinnigt divig EM-studio med Diego Maradona o pratar fotboll, lite roliare, lite längre, lite djupare än vanligt.
Går i TV4 Sport o först ut är Anders Svensson…jag lovar du får se honom så som du aldrig sett honom förut.
TV4 Sport imorgon kl 22:00: Ekwall synar: EM-stjärnorna.
Sen försöka hinna med allt under några dagar utan tid innan jag, Långe Lund o foto-Soffan börjar EM i Stenungsund på torsdag.

Publicerad 2008-05-19 kl 20:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå