Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck är cool, trots allt

Ekwalls blogg

Samma visa varenda gång; dagen innan en mästerskapsresa är bara en enda lång väntan på att till slut komma igåg vad du har glömt.
Att göra.
Att betala.
Att skriva.
Att lägga undan.
Att kasta.
Att packa ned.
Att skicka.
Att hämta.
Att fixa.
Just nu har jag ingen aning om vad jag har glömt, det kommer som ett slag i ansiktet när jag sätter mig på SAS-kärran till Zürich, alltid likadant.
***
Vi lever i dagar där en elak stämpling på en Elmander som får lite ont kan bli tretton sidor i en tidning…överdrivet, men ungefär så.
***
Tyckte någon i publiken att Ukraina-matchen var piss så tyckte de ju rätt, men det kunde vem som helst ha förklarat: vill du ha fantastisk underhållning, spänning o dramatik – köp inte dyra biljetter till vänskapsmatcher.
Nu fick de trots allt se Henke o Zlatan livs levande under en halvlek, hade tur med vädret o nån snygg räddning av Isak.
Och en förbundskapten i det svåraste 70-talsstuket sen jag såg ett LP-omslag med Smokie.
***
Du kan förstås tycka vad du vill om den där reklamfilmen med Lagerbäck till häst o "…echoes in eternity".
Jag tycker den är rätt cool, på sitt sätt.
Och vi har en förbundskapten som trots allt gör det, som ställer upp på den här grejen…han utmålas som en trist jävel o han är förvisso inget fyrverkeri, men han ställer upp att sätta sig på en häst o travestera film.
Jag vet inte hur många förbundskaptener i Europa som bjuder på det?
***
Grekland-Armenien 0-0 är fan värre än att torska mot ett Ukraina.
Men en träningsmatch är en träningsmatch är en vänskapsmatch.
***
Zürich i morgon; jag, foto-Soffan, Maudan, Huligan-Mange o Långe Lundh…först hämtning av ackreditering så det är gjort, sen hyrbilen till Lugano.
Därefter: kämpa.
***
Visst fan fixar Dorsin vänsterbacken, han gjorde det väldigt bra mot ganska tufft motstånd i Champions för Rosenborg.
Då kan Micke Nilsson gå över på sin högerback.
Det känns mer naturligt, känns bättre.
***
Får hyggligt seriösa utgivare släppa iväg vilka lallare som helst?
Ursäkta en fråga, men efter att Olle Kangas mejlat över den här artikeln i Göteborgs Fria Tidning så kan jag inte låta bli att undra.
Nån tjomme sågar TV4 o dess fotbollssändningar o det är fine, du får tycka vad du vill – men ska du såga, ska du påstå saker o samtidigt såga dem – se till att ha liiiite koll.
Snubben skriver – bland annat – att jag 1) brutit en match för intervjuer med målgörare, 2) gör liveintervjuer med tränare under matcher 3) att jag o TV4 konstruerar presskonferenser efter matcher.
Och tycker det är för jävligt, att jag ska göra sånt.
Men 1) jag gjorde ALDRIG de där målintervjuerna, de gjordes via headset o gjordes alltså som ett försök en enda gång under en cupmatch som ingen jävel brydde sig om 2) jag gör inga tränarintervjuer under matcherna 3) vi sänder från den presskonferens med tränarna som hålles efter varje match.
Någonstans får han in att jag är "kraftigt inoljad" också, men då utgår jag från att han önskedrömmer.
En av mina chefer tycker att jag inte ska skriva om någon nolla som lyckas få in några rader i Göteborgs Fria Tidning, men jag gör det ändå; jag tar skit, men inte när någon ljuger ihop skiten.
***
Jag måste säga att Lagerbäck såg oförskämt avslappnad ut efter Ukraina-smällen.
Han tog den smällen med ro, det var helt uppenbart.
***
Pär-Ola Jonasson hette Tiplsördags första redaktör, på den tiden vi sänder Premier League o jag var oftare i Leeds än Brolin själv.
Han gick alltid upp kl 04 på morgon, tog ett bad o planerade sändningen.
Nu sitter han o glassar i Lugano sen ett tag tillbaka.
Jag vet att han kommer guida till de bästa restaurangerna….o får jag bara tid över att äta (tveksamt) så måste det bli sittning.
***
Det blir värre o värre o eftersom Wilma, 9 år, har blivit smartare med åren så vet hon att en månad är en månad.
Hon inser såklart att jag missar skolavslutningen om några dagar o jag vet att det tar henne hårt, men när vi tog upp det idag så bet hon ihop o ville förstå att "man måste jobba", "måste resa bort ibland i det här jobbet"…som hon har hört alldeles för ofta förut.
Hon var lite ledsen, sa att vi skulle höras minst två gånger om dan, ville inte släppa taget o frågade om det går snabbt till den 30 juni.
"Det gör det nog", sa jag o grät hela vägen i bilen tillbaka.
Jag är en blödig typ, men jag skäms inte för det

Annons
Publicerad 2008-06-02 23:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto