Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Som att gå rakt in i en film av Norén

Innsbruck är för litet för EM o därför kan man få bo i Igls.
På Bon Alpina.
Upp i ett berg: en by, en kyrka, en bank, en hel del slitna skidhotell o en rysk bar som heter Kreml.
Vintertid är det här vitt o skidfolkets plejs. I juni bor här normalt bara sluttningsmänniksor.
Men eftersom det är EM inkvarteras alla inblandade…förutom Uefa-folket, lagen, domarna o Kung Backe…i Igls med omnejd.
På Bon Alpina är receptionen ett renoveringsobjekt o eftersom vi är i det land vi är så ryggar du såklart tillbaka när du ser att det muras nya väggar längs de källarkorridorer som leder till den delen av hotellet som inte varit öppen sen den inhyste volontärer i rummen under OS 1976.
Jag, Huligan-Mange o Långe Lundh släppte av Kung Backe på Hilton i stan efter att vi varit med i nattshowen på Fyran, tog bilen upp i ett svart berg, parkerade i Igls o gick rakt in i en svår replikfri film av Lars Norén: Bar Kreml.
Öppnade dörren i Securitas-kostymer, vit skjorta, slips o fejan full av TV-smink.
Jag kände mig lite som i den där filmen….som jag såklart glömt namnet på…när huvudrollsinnehavarna hamnar på baren Blue Oyster Bar av misstag (det visade sig vara en gaybar för rätt svåra läderbögar).
Genom tät dimma av cigarettrök hann jag skymta några luggslitna ryssar som hängde över två rätt tveksamma ladies, två väteperoxidhjältar med ringar i öronen som perforerade darttavlan, ett gäng snubbar i linne o vid dörren en ärrad man med jeans som putade något i linningen av den enkla anledningen att han sannolikt ägde en likadan "vattenpistol" som väldigt känd svensk man.
Samtliga tittade på oss som om vore vi nyss nedkomna från planeten Pluto.
Huligan-Mange då: Vi drar va?
Vi: Lydde Huligan-Mange.
Jag kan bara inte förstå hur i helvete det kan ligga en rysk bar som heter Kreml i en by som heter Igls, på ett berg i ett land som heter Österrike o på en gata som är fullständigt öde där det i juni normalt bara vistas sluttningsmänniskor.
Jag får sova på det.
Snart match, men först Nyhetsmorgon från Camp Sweden o klockan på 07.00.
Hade vi stannat på Bar Kreml är jag rädd för att jag aldrig hade vaknat igen.
***
Nattens bild: Långe Lundh har aldrig varit så mycket för skrivbord o sånt.

Publicerad 2008-06-14 kl 00:41
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons