Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart att allting är Chippens fel…

Ekwalls blogg

Allting är idrottarnas fel.
I Kina, såväl som i Saudi.
När Chippen nu drar till araberna så får han givetvis på fan för det av Frida Boisen i en krönika mån gratistidning.
Hur kan Chippen främja krafterna i ett land där kvinnor är så förtryckta, undrar såklart Boisen.
Det är samma visa varenda gång.
Alltid idrottsmännen som är värst, dummast o orsakar mest jävelskap.
Självklart.
Vi har haft stora svenska multinationella företag i evigheter i Saudiarabien, det finns massvis med svenskar som jobbar i landet, vi har ett konsulat o tunga diplomatiska förbindelser.
Men när en högermittfältare blir värvad till ett fotbollslag i detta land – DÅ vaknar vi på barrikaderna, DÅ är det för jävligt, DÅ ska vi förklara för stjärnan (o hans flickvän) hur korkad han är, DÅ är han en man som ställer sig bakom den förnedring som kvinnor utsätts för i detta land.
Det är så tröttsamt.
Låt Chippen spela fotboll så gott han kan på en högerkant i Al Hilal.
Han må veta väldigt lite om situationen i Saudi, men han är fotbollsspelare om det är en ursäkt (?) o såg precis som svenska företagsledare o poltiker att oljans cash is king.
Det är ingen ursäkt.
Men det finns några minst hundra andra väldigt kloka män eller kvinnor i ledande ställning som har bättre koll på den sjuka situationen i Saudiarabien.
Men som skiter i det.
***
Patrik Vingelben fortsätter ösa in mål.
Nu på hörna från Rydström också, bara en sån sak.
***
Leo Messi såg väldigt nöjd ut med få spela OS.
***
Ljungberg?
Ingen aning, jag ar absolut ingen aning om hur han tänker just nu.
Omöjligt att förutse.
***
Vi vet så lite.
Om Louis Vuitton i Riyadh eller inte.
Om Al Hilal o saudiska ligor.
Här ett mejl från en läsare som ändå ger oss en rätt intressant bild:

"Tjena Ekwall,
tack for en valdigt underhallande blogg!
Jag har bott/jobbat i Saudi (Riyadh) i over 2 ars tid nu och har precis skrivit pa for ett ar till. Nar det kommer till Chippen och Oksana sa tror jag att dom kommer att trivas valdig bra. Du ska veta att det finns Louis Vuitton affarer overallt… shoppingen ar valdigt bra har nere, tro mig jag har en fru som gillar att spendera mina pengar hehe. Har finns aven ett stort sortiment av Paul Smith strumpor som inte kostar sarskilt mycket =) Du kan aven ta bilen over till Bahrain (ett litet mini Dubai och det tar bara 3 timmar) dar ar det vasterlanska regler som galler. Sjalvklart sa ar ju Dubai bast och det tar bara drygt en timme med flyg. Nar svenska landslaget var har och spelarde, tror att det var 2006, sa akte dom over till Dubai och festade pa ganska hart (jag vet, min polare var den som visade dom runt dar) Hysen och Mattias Jonson var i riktigt bra form, har kort som kan intyga detta hehe…
Nar det kommer till den Saudiska ligan och hur bra den ar – jag sag forra arets final (dom har ett seriesystem dar ettan moter fyran och tvan moter trejan typ som semifinal och sjalvklart en final. iallfall.. det var valdigt mycket "jag kan gora det pa egen hand". Dock finns det valdigt manga bra spelare, sa jag tror att Chippen kommer att gora en succse dar.
Sag aven matchen nar Man UDT var har, som Man UDT torskade fast det var ju mest en uppvisningsmatch. Men det var en spelare som sparade ur totalt, vem det var? Sjalvklart sa var det Rooney…
Om Chippen vill ha lite "svensk hjalp" nar har kommer hit sa kan du val halsa honom att jag finns har (ar i samma alder som honom) Min granne var forovrigt Denilson.. lite stort att ha spelat beachvolleyboll med honom… Vi bor pa den "svenska compounden" City Kingdom.
Niklas"

Annons
Publicerad 2008-08-07 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto