Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Det går inte ta miste på vad Henke tycker

Du vet att hösten börjar närma sig när du står på Strömvallen i slutet på augusti o ser mörkret falla längs elljuset som ett stor svart täcke o då får sådana där "kallt väder"-rysningar längs ryggraden.
Och när jag, Långe Lundh (lögnaren!), Rådjuret o lille-Jarelind åkte hemåt i natten…vi tänkte medvetet, tog min bil för att spara lite skog…så föll det ett höstregn så tungt.
För varje år som går gör jag allt för förtränga att hösten faktiskt kommer smygande, nu såväl som då.
Men fanskapet är snart på väg igen, det är som det är o vi kan alltid förmildra omständigheterna med ett september i sprakande röd-gult-brunt eller en allsvenska med dramatik.
Även om det sistnämnda ser ut att bli tufft i år.
***
Det går ju inte att ta miste på vad Henke Larsson kroppsspråk säger om att spela central mittfältare en sen augustikväll när hans lätt impotenta lagkamrater springer omkring o blir uppsnurrade av Gefle på Strömvallens konstgräs.
Jag tror inte han tänker just då: "Mmmm…det ska bli riktigt kul att ta en säsong till!"
Om vi säger så.
***
Jag saxar från Sydsvnska Dagbladet efter beskedet om att Zlatan tvingats åka hem skadad från landslagslägret:

Inters anfallsstjärna fick en reaktion i knäet redan efter måndagens träning och kände mer smärta när han genomfört tisdagens obligatoriska styrkepass.
– Vi vill inte riskera att retningarna förvärras och har i samråd med medicinsk expertis tagit beslutet att Zlatan mår bäst av att vila. Det är viktigare att han blir helt frisk till höstens VM-kvalmatcher, kommenterar förbundskapten Lars Lagerbäck.
Knäproblemen är desamma som Zlatan hade under EM.
– Trist för alla parter att besvären vägrar släppa. Nu får Inters läkare göra bedömningen om Zlatan skall fortsätta sin rehab eller tvingas till andra ingrepp, fortsätter Lagerbäck.

Om Lagerbäck citerats korrekt…vilket vi får utgå från…så fäster jag mig mest vid "…Zlatan mår bäst av att vila" samt "…eller tvingas till andra ingrepp".
Ju mer jag tänker på det så börjar den här soppan kännas som en icke-grej…jag menar; Zlatan spelade inte en träningslandskamp o det kan vara skitsamma, han åkte hem till arbetsgivaren o gjorde sitt jobbb o alla e glada…men ändå: så förbannat illa skadad att "besvären vägrade släppa" var han aldrig den där tisdagen i Göteborg.
Det, om något, är ju trots allt ganska sant.
***
Jag upprörs lika mycket av att lämna Råsunda efter ett 08-derby o gå rakt ut i scener som hämtade ur ett inbördeskrig.
Någon gång önskade jag att Lagrell, allsvenska fotbollsspelare o ledare, politiker (även om jag vet att Bodström sett o vet) o andra som tycker "att det är ju inte så farligt" hade fått se o uppleva den synen.
Den kan aldrig bli acceptabel.
***
Yannick Bapupa snurrade bort HIF-försvaret som man ibland ser småknattar gör när de spelar inomhusfotboll.
***
Viktor Elm är värd landslagsplatsen!
***
När Getingen öppnar sin sportdel med en helsida om spansk fotboll så heter kanalen givetvis "TV4 SportExpressen".
När det är nåt som luktar lite mer negativt…kan stavas TV-TITTARE RASAR eller SKANDAL…då heter den kanalen bara TV4 i samma tidning.
***
…givetvis var det dock planen det var fel på, enligt Helsingborgstränaren Bosse Nilsson.
Där gick han på det gamla MFF-spåret, alltid konsgräsets fel när man torskar.
Men Långe Lundh var spot on efteråt…hur var Olympias perfekta konstgräs när HIF fick stryk av Ljungskile i omgången innan?
***
Cafés senaste nummer med mycket herrmode var intressant o gav oss ytterligare ett bevis på att "bäst klädd" nästan alltid har att göra med vem som bär kläderna, inte hur de ser ut…det som är stil på Kleerup skulle förmodligen vara öppet för hån på någon annan…säg Matte Nyström.
Café tar manlig stil på allvar, jag gillar det…däremot sjunker de tungt när de försöker vinna billiga poänger genom att håna människor för att de tycker de klätt sig illa på en vimmelbild o i fallet med Robert Wells går de tjockt över gränsen genom att dra in hans barn i både bild o hån…vad de nu har med saken att göra.
Griseri. Osmakligt. Onödigt.
***
Robin Söder mognade alltså som människa på en vecka o blev en man för U21.
Det är ju väldigt mycket humor att när Söder gjort succé, spelat från start o gjort snygga mål…då ska han träna hemma på Kamratgården.
Och under en period när han mest tränat med sina fotbollskompisar o suttit på bänken i en allsvensk match…ja, då ska killen med i U21.
Återigen; det får inte gå för bra, det är aldrig optimalt…
***
Klart att det är ett problem att Pelle Olsson är både sportchef o tränare, när det börjar bli lite kärvt i tabell-läget.
***
Martin Hanssons straffblåsning på Råsunda hamnade förstås i skymundan av allt annat jävelskap.
Den är verkligen ett rån mitt på ljusa dan.
Hade den varit matchavgörande så lovar jag att allting hade handlat om just den incidenten.
På så vis "räddades" Hansson av dårarna.
***
Dagens bästa rubrik kommer annars från Bladet där de toppar en nöjessida med en "nyhet" om tidningens krönikör Virtanen…som ibland gör TV åt någon kanal…med rubriken:
"Virtanen får hjälp med nya talkshowen – av hyllade Kleerup"
Sen en pil ned till en annan artikel under med rubriken:
"Jag var alltid hög"…"Kleerup berättar om när han spelade in SvT:s Bingo Royale".
Stor, stor humor.

Publicerad 2008-08-27 kl 10:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons