Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nej, det är INTE synd om fotbollslag

Ekwalls blogg

Mycket nu.
Hälften hinns.
Efter mardrömsresa med tåg…sex timmar från Örebro till Malmö pågrundav förseningar, surprise surprise…match i studion, sen mat på Moosehead me Långe Lundh, Huligan-Mange, Hussfelt o Madame Tussaud, upp i morse, flyg till Estocolmo o nu väntar tandläkaren, en jävulsk tvätthög, hämtning av Wilma, 9 år, simträning, champions league o imorgon upp i ottan för inspelning av Ekwall vs Lundh, resa till Borås o studiojobb med Kalmar FF-Feyenoord.
Om jag hinner ska jag äta någonting annat än den macka du brukar få på Malmö Aviation.
***
Så många som nu pratar om att det var "synd om Malmö FF" som gjorde en bra match men ändå inte fick med sig något.
Men det är aldrig synd om någon i den här branschen.
Malmö hade spelövertag från o till men var inte tillräckligt bra för att utnyttja det, har inte tillräckligt många spelare med spetskompetens för att avgöra matcher – det ingår liksom i hela paketet.
Rättvist eller inte, det blir ju bara tröttsamt. Fotboll går inte ut på att det ska vara rättvist, det går ut på att göra fler mål än de andra.
Malmö FF gjorde ett, Helsingborgs IF gjorde två.
***
Om nu 3-5-2 bara är en lek med siffror, som Gazellen vill hävda…varför ägnas det då all tänkbar tid i världen för att mörka systemet för motståndare o media inför Portugal?
Om 3-5-2 bara är en lek med siffror, varför tränas det in absurdum på det nya systemet?
Om 3-5-2 bara är en lek med siffror, varför pratar landslagsspelarna själva om det nya systemet "hela tiden".
Jag är den första att hålla med om att ingenting ska överdrivas eller konstras till…det är alltid elva mot elva till slut…men det är inte bara en lek med siffror.
Så enkelt kommer man inte undan.
***
Buffalo Madsen var på besök i studion o plockade fram pudlar som aldrig förut.
Hörde jag inte honom erkänna att det blivit fel?
Han gjorde ett smart intryck, jag tror inte det var helt fel att erkänna att allt inte stått rätt till.
***
När Helsingborgs ledning äntligen slutat stirra sig blinda på alla tänkbara arbetsrättslagar för fijianer o andra så har Bosse Nilsson sakta men säkert slussat in unaa egna talanger i startelvan.
Jönsson, Landgren, Ekstrand – alla tre startade igår o var framträdande.
Det är värt en eloge o en tankeställare för väldigt många som alltid tycks tro att gräset är grönare i Burkina Faso.
***
Det är ju ingen stor sak, men eftersom ämnet varit på tapeten: Bladet gjorde alltså en o en halv sida på Skånederbyt i den del jag köpte på Mäster Johan, en krönika av Gule Alfelt o en text om Henke intryckt bland några referat o faktarutor fårn Käppakriget.
***
Oscar Wendt fick verkligen känna på att du kan åka rakt ut ur en landslagstrupp utan att ha passerat gå, om du inte varit med väldigt länge.
Wendt startade trots allt matchen mot Albanien.
Nu: helt utanför truppen.
Skillnad på folk o folk.
(Även om jag inte ifrågasätter själva beslutet, Wendt levererade aldrig – men det var han inte ensam om).
***
Jag orkar knappt engagera mig i jävelskapet längre…det känns som samhällets börda…men när jag får läsa att någon "fotbollssupporter" tryckt in en brinnande smällare i munnen på en oskyldig kvinnlig lokförare…då kan ju vem som helst ställa sig frågan: varför avskaffades spöstraff?
***
Bosse Nilsson är den enda huvudtränaren i allsvenskan som inte har några som helst problem med att göra kort liveintervju/analys under en match (vanligtvis är det andretränarna) o han gör det sannerligen klokt, underhållande o givande.
Hans Gren är, å andra sidan, rätt intressant att lyssna till också.
***
Radiosportens eminenete Robert Tennisberg är gäst när succéprogrammet "Ekwall vs Lundh" fortsätter med aldrig sinande kraft imorgon.
***
Regnet väntar: måste dra vidare.
Häng gärna med på debatten…inte minst om vilka smekman som är vilkas på den här bloggen…på facebook-sidan "Patrick Ekwall – vi som läser bloggen".

Annons
Publicerad 2008-10-01 13:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto