Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Här är boll-tricket du kan fixa hemma

Jag är en sån som skaffar prylar, mest för att vara lite prylbög men utan ha en aning om hur prylarna fungerar eller vad jag ska med dom till.
Som när jag såg en i-phone, tvunget skulle ha en, köpte dan efter av nån student som hade köpt i USA o fixat för svenska nätet, tyckte den var sanslöst otymplig o trist efter en kvart, la undan den efter en timme när jag upptäckte hur svårt det var att skriva sms o att det inte gick att mms:a.
Sen dag 1 har i-phonen dammat i en låda bland tusen andra prylar som jag inte har ett dugg användning för, som exempelvis nån valautaomvandlare som kostade en förmögenhet för tio-femton år sen o som var svårare att förstå sig på än att försöka räkna ut i huvudet.
Och nu ska jag ha en X1:a. Det är en mobiltelefon.
Telefoner är ju lite som bilar o alla prylfreakar (säg: Adam Alsing) kan det här med beteckningar ungefär som bilfolket alltid droppar siffror; "ja, men har du sett nya 735:an, lika grymma fälgar som den 936:an".
De menar en Volvo o en Saab eller nåt, men det låter ju inte lika mycket "jag kan det här med bilar".
Och de säger alltid sju-trettiofemman o ni-trettiosexan, aldrig sjundratrettiofemman o niohundratrettiosexan.
Shit the same.
Min helt fantastiska (o väldigt mycket billigare!) mobil-leverantör, Tre, ringde o sa att X1:an var inne nu o det var bara att komma o hämta.
Men påpekade också att "den är lite krångligare, lite annorlunda än de vanliga sony ericsson-mobilerna du haft, mer som en dator…säker på att du vill ha den ändå".
Ja, för fan.
Prylsuget sitter i big time.
Klart jag ska ha en ny mobil, vet inte hur den fungerar, lär väl knappt ens kunna ringa från den, men haaa, haaaa, haaaaa….bara måste HAAAA.
En dag ska jag söka för det, men imorgon, inte nu.
***
Johan Karlsson har alltid varit en skön lirare, såväl på som utanför plan.
Elfsborg har gjort allt för att hitta någonting som de tycker är bättre på den ytterbacksplats som varit hans hemvist.
Men varenda gång har de fått stå där o tänkt: fan, Johan Karlsson kan vi inte plocka bort, han är för bra.
Sannolikt en av allsvenskans mest underskattade.
Bördig från Horn/Hycklinge…en liten håla någonstans utanför Kisa, där TV-laget varit på en idyllisk idrottsplats o där alla pekade upp mot en villa o sa…"vet ni vad, där är Johan Karlsson uppväxt."
Han är som Zlatan där, i Horn/Hycklinge.
***
Räkna aldrig bort David Beckham, det säger jag utan att tveka.
Jag tror att han kommer sätta kraftigare avtryck än den Ibrahim Ba som man värvade från Djurgården, om vi säger så.
***
Både Prahl o Alf Westerberg satt minst 60 meter från händelsen o såg såklart att det både var frispark o att bollen vare ute i samband med 3-1-målet.
Men det var aldrig frispark o bollen var aldrig ute.
Anser jag, ska tilläggas.
Till att börja med: Jag har alltid tyckt att spelaren som VILL spela alltid ska ha en liten (en liten alltså) fördel jämfört medspelaren som INTE vill spela fotboll, bara vill täcka bort bollen likt en innebandyspelare.
Nummer två: Jag har ett eget hemmaknep när det gäller "hela bollen över linjen" som får en att inse hur mycket bollen måste vara från linjen för att den ska vara ute.
Bra att ta till om man vill ha den känslan.
Ta fram en fotboll hemma, lägg den sidan om en mattkant så att INGEN del av bollens omkrets är över mattans yta – du kommer att bli överraskad över hur mycket bollen måste vara från mattan för att vara helt "över linjen".
Å andra sidan brukar det vara tvärtom, linjemännen vinkar på tok för ofta på känn.
Men den som ser bäst är inte ens en TV-kamera i det här fallet, det är den som står i linje o faktiskt har stolparna ivägen (då ser du bättre om HELA bollen är bakom).
Sämst ser man om man sitter i ett avbytarbås på andra sidan.
Så, ja – det var ett korrekt mål.
Och, ja – hela bollen ska alltid ligga still…
***
När Nordahl talar om Milan som elefanternas kyrkogård blir det ju lite som Viasat var för förut under ett tiotal år.
***
Den här intervjun får ni inte missa om ni går igång på fullständigt galet uppskruvade tränare.
En fucking skogstokig fucking hockeycoachfucker, måste ses.
***
Melicharek-snacket snurrar i mejlen o här ett intressant mejl i sammhanget:

"För att vara en målvakt i allsvenskan måste man ju rädda åtminstone någon boll som kommer emot en. MFF har enligt någons statistik allvenskans sämsta målvakter av dem 27 målvakter som stått i år. Den där Dusan fick chansen när Sandarn svek men när det nu gått ganska många matcher så borde man förstå att om man inte tar en boll borde man bytas ut, och det borde ha gjorts för länge sedan för Dusan är trots allt inte bättre än Sandqvist. Nu blev Dusan avstängd för dem där något ofina rörelserna med högerhanden mot GAIS publiken och visst köper jag det men Jonas Sandqvist har gjort det mot sin egen publik. Hemmamatchen mot Hammarby. Det var i pausen i Hammarbymatchen och Jonas Sandqvist hade gjort en mindre bra halvlek och några från publiken reser sig uppoch skriker åt honom att skärpa sig vilket då Jonas Sandqvist gör EXAKT samma sak som Dusan gjorde mot GAIS publiken fast Jonas gjorde det mot sin egen publik, framför ögonen på VIP-läktaren. Nu vet jag inte hur känt det här är men snacka om att inte vara konsekvent för det var som sagt fler än jag som såg det….
//Niklas Persson, Oxie"

***
Just nu väljer jag allsvenska guldstriden före Champions, men rattade till fantastiska Arsenal-matchen sen.
Jag ska inte gå Olsson-spåret här o jag ska inte lägga mig i andra kanalers bevakningar/sändningar/upplägg.
Dock en Tony Irving…MEN:
Jag kräks verkligen på allt tjat o all grafik till höger om vänster om allt o alla matcher på alla tänkbara kanaler, halva studiotiden (överdrivet, men ändå) går ibland åt att berätta vad som sänds någon annanstans…inte där jag valt att titta.
Själv tror jag att jag har alla kanaler, men mina Viasat 1, 2, 3…som jag trodde skulle bli Sport, Motor, Fotboll…har bara försvunnit.
Och tidigare fick jag alltid nån sorts ruta där jag kunde välja vilken match jag vill med hjälp av fjärren, det kom ingen sådan nu.
Och jag förstår att Guds Son o Co måste pumpa ut info om alla kanaler, men snart vet bäl alla.
Just nu är det rena kanalepilepsin i rutan o ändå har inte mycket förändrats mer än att kanalerna heter någonting annat.
Allt var bättre förr.
På Bengt Grives tid.
VM-kvalmatcher sändes i efterhand o hade vi tur kunde man får en Cupvinnarcupkvartsfinal mellan Ferenscvaros och Malmö FF eller nåt en torsdageftermiddag.
Inte precis.
***
Men ikväll blir det ashäftiga Anorthosis…tänk att jag sett dom live för tjugo år sen…om jag hittar kanalen via en sökning eller ett samtal till min smarta granne.
Han har en pryl som han fixar sånt.
Funderar på att skaffa en sån.

Publicerad 2008-10-22 kl 18:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons