Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så räddade jag Petter Hansson

Ekwalls blogg

Jag måste sluta gnälla på hotell, det börjar bli lite förmätet.
Det handlar mest om att jag börjar bli gammal o bara vill bo ungefär som hemma.
Vill inte frysa, vill inte ha sunk, vill inte ha rökinpyrt rum, vill slippa heltäckningsmattor, vill att allting ska fundera.
Och om det nu pröjsas dryga två tusen per natt, då vill man inte att man ska nå sitt rum genom en dörr som den på bilden ovan.
***
Kvällens startelva var en överraskning för de flesta som följde gårdagens träning på Amsterdam Arena.
Jag utgår från att landslagsledningen tagit ett snack med Källström om speltid, annars är den petningen en rätt kraftigt lavett.
Jag ville se Viktor Elm, men jag ville också se Rasmus Lindgren o det hade kanske blivit lite för mycket av det goda; vi möter trots allt Holland i Amsterdam.
Jag tror på minst två-tre uppgjorda byten i paus.
Granqvist in, Källström in, Stoor in o kanske Elm in.
Övertygad om att Petter Andersson också får speltid. Kanske även Wiland.
Den typen av match.
***
Det går aldrig att få bukt på idiotin när det finns vuxna människor som på allvar tycker att det är OK att Martin Hansson ska hotas till livet o annat jävelskap för att att han gjort några misstag under en ganska tung höst.
Eller för den delen "måste" sluta döma.
Jag kan räkna upp i stort sett varenda allsvenska tränare o spelare som gjort minst lika många matchavgörande misstag som Hansson under säsngen.
Det måste alltid finnas gränser. Och distans.
***
Amsterdam Arena har alltid varit en favoritarena, det är en fröjd att få se fotboll här.
***
Hur nöjd tror ni att Lasse Lagerbäck är med förberedelserna till den här landskampen?
Not so much.
Först allt tjosan-svejsan o sån där PR-verksamhet som jag är övertygad om att Lagerbäck helst hade kunnat vara utan i samband med en landskamp.
Sen halvkaos i Amsterdam där laget kom nästan en halvtimme för sent till arenan på grund av trafik…vem hade missat att Amsterdamområdet har en något mera intensiv trafikrusning än exempelvis den i Trelleholla?…o där presschef Saleteg med andan i halsen försöte förklara att Henke Larsson håller presskonferens på holländska o att övriga spelare (o sedemera Henke) fick springa mellan uppvärmningsövningar o intervjuer vid sidlinjen…jag räddade därmed Petter H från en försmädlig förlust i en Gris… samtidigt som Balsom stod o vädjade om spelare till gemensam värvning.
Det här är en landskamp som fallit mellan stolarna.
***
Amsterdams gator är Amsterdams gator; droghandel, narkomaner höga som höghus, cyklar, horor, tiggare o en jävla massa hundar.
En av anledningarna till att Amsterdam aldrig varit mina favoriter bland Europas storstäder.
***
Är holländarna på det humöret kan det bli åka av ikväll.
***
När Nannskog pratar om landslaget som en sekt så känns det som om han INTE är först.
***
Nu minns jag också att det var just i Amsterdam, under slutskedet av EM 2000, som en känd biljettförsäljare med släktskap i TV-sportbranschen köpte tvåhundra röda shots på en bar o allting avslutades med att jag o Redaktör Pol Pot kom hem alldeles för tidigt en morgon till hotellrummet utanför stan med en indianskrud på huvudet.
Det var då det.
Annat nu.

Annons
Publicerad 2008-11-19 13:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto