Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan spelar inte i landslaget förrän i sommar

Ekwalls blogg

Det blev som det blev.
Samling i Loops eminenta studio med skumpa, hummer-limo till Beirut Café, tunga shots till avspark, meze-avsmakningsmenyn med svårt libanesiskt rött, frågesport till kaffet, arabisk dansuppvisning som fick Långe Lühr att sätta avecen i halsen, drinkrunda o därefter snitslad bana till Snickarens "Bon Palais"…typ; vinst varje gång-stuket, om man känner för det…o vi intog drinkbord med magnumskumpa, nya drinkar, öl o jag nödgades gå igång på Loka någon gång framåt 02:00 när jag o Snickaren fortsatte med efter tre-klassikern: Hells Kitchen först, Village sen.
Vattenintaget sista tre timmarna räddade mig från framstupa sidoläge i morse, även om jag inte precis har gått på styltor under dagen.
Vi hade bjudit alla våra gäster i Ekwall vs Lundh o vi blev en 17 man stark uppställning med Redaktionsjuggen som Wild Card in i turneringen efter tråkiga sena återbud på Nora Strandberg o Jennifer Wegerup.
Odén, Lille Tobbe, Långe Lundh, Långe Lühr, Esk, Kepsen, Majlard, Fredrik s från City, Tennisberg, Darling, Redaktionsjuggen, Pekkari, Duvan, Ceulemans, Fjäll, Clabbe Rusk o lilla jag.
Ja, ni ser ju själva.
Det blev högt vatten o som en del av arrangörsstaben så tror jag att tillomed mina gamla kollegor i Malmö Idrottsjournalisters Klubb (MIK) hade känt viss stolthet.
den tiden arrangerade MIK Sittningar för alla kollegor i branschen, där hälften säkert avskydde varandra men där man suddade ut lite gränser, hade trevligt o…jovars, ganska hög vattennivå.
Det var de festerna som den legendariske Bess Svensson från Arbetet målande brukade beskriva som…"ibland överlevde vi, ibland inte".
Och när jag vaknade i morse förstod jag EXAKT vad Bess ville mena.
***
Att "komma överens" om att bli petad i landslagstruppen ser ut att ha varit det bästa som kunde hända Johan Elmander.
***
Jag kan inte släppa innebandy-Henke…o det är väl bara ytterligare ett tecken på hur stort det är för den sporten att fotbollsandslagets kapten är med o lirar.
Jag är inte för fem öre överraskad över att Henke sätter sig på en buss kl 05:30 o skumpar iväg till match i Järfälla…Larsson har alltid varit en golvets män på det viset, inga divalater o lätt en i ett gäng, oavsett vilket.
Hur jag än vänder o vrider på det så tycker jag att Henke Larssons innebandyäventyr är hur coolt som helst.
Men som "han" sänker ligan o som innebandyhatarnas vänner får hela oceaner på sin kvarn.
På 20 år har killen inte tränat innebandy på hög nivå, efter tre träningar går han rakt in i högsta ligan o när matchen är klar drar han på semester på Rivieran, kommer tillbaka precis före nästa match o går direkt från franska golfbanor rakt in i laget igen…slår till med assist o allt.
Snacka om att man är Kung Henke då.
Men hur vi än vänder o vrider så blir det liksom lite svårt att ta en sådan liga på blodigaste allvar efter det här.
Eller; tillbaka lite på den tiden då det gick att dubblera me fotboll o bandy i allsvenskan.
Vackert så, oavsett vilket.
***
Jag tror inte att vi ser Zlatan i landslaget på väldigt länge, sannolikt inte på över ett halvår.
Självklart finns han inte med när Sverige turnerar i USA i januari, enda landskampen för VM-kvalet mot Portugal spelas den 11:e februari mot Österrike i Wien…o eftersom Zlatan är avstängd mot Portugal så finns det än mindre anledning än vanligt för honom att spela i den träningslandskampen.
Portugal 28 mars o 1:a maj är nästa landskampsdatum i ett sånt där kymigt läge där landslaget inte har någon tävlingsmatch inbokad. Ännu är ingen match bestämd då o blir det någon så har jag svårt att se Zlatan spela i den mitt i tänkbart Interspurtande i Champions.
Därefter; Danmark på Råsunda den 6 juni.
Först då tror jag vi ser Zlatan Ibrahomvic i landslaget igen.
***
För Marcus Birro kan jag ju berätta att hans tidning, Getingen, idag stulit grejen om Henkes semester som jag skrev om i min blogg för några dagar sen…o då fick ändå mitt inlägg ligga kvar.
Birro är nämligen jättearg för att Bladet gjort ett par sidor på Lars Tony Petersson sen Birro avslöjat en massa detaljer i snack mellan honom o Lars Tony på sin blogg o i nån sorts helt obegriplig soppa har Getingen tagit bort inlägget o sen het sonika struntat i att göra storyn.
Bladet tackade o tog emot o fläskade på med Lars Tonys häpnadväckande anklagelser.
Är det någon Birro borde vara förbannad på så är det väl Getingen som klantat big time…som om nu den kvällstidningen skulle vara den skiraste av de alla i finkänslighet.
Marcus; Alla kvällisar svinar så snart de får en chans, så även den som en enkel poet valt att få sin lön av.
***
Efter den föreställningen i omklädningsrummet i samband med utvisningen senast så förstod man ju någonstans att det hade växt ut horn i pannan på Blackburns Martin Olsson.
***
Gais=språngbräda!
***
Mejl från Sofija om min diviga lila Frankie Morello-t-shirt:
"Hej Patrick!
Råkade av en ren tillfällighet titta på fotbollsmagasinet i söndags (23/11) och tog mycket illa vid mig som katolik då jag såg vad du bar för motiv på din t-shirt (Jesus som DJ). Att förlöjliga Jesus är för mig helt oacceptabelt! Att däremot bära en t-shirt med Mohammed som DJ är förmodligen uteslutet, men därmed är det inte sagt att det är OK att trampa kristna på tårna. Jag utgår ifrån att det inte var din intention att förlöjliga Jesus, men tänkt efter en extra gång nästa gång du är i färd med att ta på dig något som kan upplevas som stötande.
Med vänlig hälsning
Sofija Prtenjaca
Romersk katolik
"

SVAR:Det enda som känns stötande i det här sammanhaget är att du försöker nedvärdera alla discjockeys…varför skulle det vara löjligt att vara DJ? Hellre DJ än sitta uppspikad på ett träkors, om du frågar mig. Annars ber jag förstås om ursäkt om du tagit illa upp. Shit happens.
***
…jag hävdar fortfarande att om Henrik Larsson hade lyckats med ett resultat på högsta nivå i en golftävling då hade det hetat att "Henke är ett bollgeni" o inte att "golf är en töntsport".
Eller hur?
***
Just konstellationen "en enkel rödvins-poet" o den bakåtslickade stekaren Lars Tony, som jag minns honom, är överhuvudtaget väldigt svår att föreställa sig.
Det är klart att Marcus Birro ska skriva boken om Lars Tony, why should he not?
Men ingen som tar sig an att tjäna pengar på en gammal agent-rufflares snuskiga "avslöjanden" kan längre hävda att han bara är en enkel poet.
***
När jag tänker efter…o det går inte med blixtens hastighet idag…så är det tamejfan snart jul igen.
Det är sånt man får leva med.

Annons
Publicerad 2008-11-29 19:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto