Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Glad o karismatisk - då kan du vinna Jerringpriset

Ekwalls blogg

Vem vinner Jerringpriset i år?
Så här; hade Ara Abrahamian blivit nominerad så hade han vunnit.
Jag är hundra på det.
Han blev trea i OS, vilket var bra nog, men han vann folkets hjärtan när han fick tokspelet o demonstrerade hårt mot brottningsmaffian.
Man kan tycka vad man vill om det…varför påpekade ingen i svenska lägret FÖRE incidenten i Aras match att det fanns en korrumperad maffia, har vi ännu sett några bevis för svenskarnas anklagelser o varför kom Ara till prisutdelningen om han inte ville ha medaljen?
Skitsamma.
Jag är övertygad om att Abrahamian säkert trampade på väldigt många ömma tår i en sport som är lika godtycklig i sin bedömning som…ja, säg Lets Dance.
Och att han blev avstängd i två år…lika långt som en sönderdopad fuskidrottare…för att ha blivit förbannad är ju helt sjukt.
Oavsett vilket, folket älskade att Abrahamian sa ifrån o på det sättet han visade sina känslor…trots att väldigt få ens har en aning om domarna dömde rätt eller fel.
Det insåg förstås Jerringjuryn o jag tror det är därför han inte blev nominerad; han hade vunnit priset som Radiosporten alltid vill hävda är ett pris för den idrottsliga prestationen.
Men hade det varit det så hade förstås aldrig Magdalena Forsberg (trea som bäst i ett OS – i skidskytte) vunnit under fyra år o då hade aldrig Susanna Kallur vunnit över det Tre Kronor som tog både VM- o OS-guld 2006.
När det ska röstas så röstar svenska folket på sådan de gillar att se o höra i lika stor utsräckning som de röstar på sådant de tycker är en stark prestation.
Faktiskt; lite som i Idol, Dansbandskamp eller Stjärnor på is.
Därför kan Charlotte Kalla mycket väl ta hem Jerringpriset i år för att hon vunnit någonting som heter Tour de Ski…jag kan tänka mig få statusfyllda tävlingar i världen som engagerar så lite, men jag kan tänka mig få svenska idrottsstjärnor som är så karismatisk som just Kalla; lite Sanna Kallur.
Men eftersom Zlatan är nominerad ligger han förstås bra till i år också.
Själv håller jag en del på Henrik Zetterberg, kunglig i Detroit som vann Stanley Cup.
Men skulle nog lägga min röst på Jonas Jacobsson, den fantastiska skytten som tog tre guld i Paralympics.

Annons
Publicerad 2008-11-30 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto