Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En pilotamatch på ett hotellrum på en sandö i Afrika

Ekwalls blogg

Så sitter jag helt plötsligt på ett hotellrum i en öken på Kap Verdeöarna, Wilma, 9 år, sover likt en prinsessa vid min sida efter att så tappert fixat 12-timmarsresan utan minsta gny.
Jag har knappat in en spansk kanal som heter "etb" (tror den är baskisk) via hotellets kabel o har nu fastnat för en match i "pilota", detta squashliknande spel där bara händerna är din racket.
Förutom själva squashprinciperna är det rätt knepigt att greppa hela grejen.
Det är tre spelare – en i blått o två i röda – som möter varandra på den långsmala planen med två väggar o tre linjer som går tvärs över planen.
Den ensamma killen i blått möter själv de bägge killarna i rött, bara det är lite svårt att förstå (varför inte en mot en, två mot två?) men det är förstås lätt att direkt hålla på stackaren som är själv o som visar sig heta Martinez de Irujo
Martinez är grym i början o dunkar in några stenhårda bollar mot väggen, det är så det svider i i mina handflator när han drar till med bara nävarna (om än svårt tejpade).
Men efterhand är han ju helt jävla slutkörd o missar för mycket, även om hans serve…där man springer framåt med bollen, studsar den en gång framför en linje o sitter hugger iväg allt vad det går…är klart svårbemästrad, det hinner jag förstå.
Bland annat som känns konstigt är att det farligt nära planens sidlinje går omkring ett gäng män i svarta kostymer med ryggen mot spelarna, blickandes ut mot de branta läktarna.
Jag utgår från att det är någon sorts "livebetting" i det verkliga livet o det är helt uppenbart att de här kostymgubbsen är viktigast av alla på arenan, det är spelarna som flyttar sig för dom när en boll är i närheten, inte tvärtom.
Det slår mig att ibland har vi så dålig koll på vad som händer runtomkring oss (även om jag nu lär få mejl från någon som bott i Spanien o som tycker att vi borde veta allt om pilota), här sänder trots allt en spansk kanal hela matchen live så det är ju hyggligt stort i Spanien i alla fall.
Alla länder har liksom sin grej o vi har inte en aning. Och vice versa.
Tänk om en spanjor knäpper på sin TV o får se en direktsänd innebandymatch. Även om rullskridskohockey är rätt big i Spanien så skulle han nog undra vad fan de sysslade med.
Och tänk om Spaniens landslagskapten, Iker Casillas, plötsligt stod i TV o lirade pilota i högsta ligan.
Det finns ju inte någonstans, så tänk om nåt gammalt Barcafan plötsligt slagit på en svensk skanal o sett Henke springa omkring med en plastklubba i handen.
Inte mycket den spanjoren hade förstått då, men det som kanske är mest svårt att förstå är varför jag ligger på ett hotellrum på Kap Verde o tittar på pilota.
Men så är det ibland; allt är inte alltid så förbannat logiskt.

Annons
Publicerad 2008-12-30 13:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto