Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Stjärnan firar med öl - en låda öl!

Ursäkta handdbollsfreakeriet, men öppningsmatchen i Splits Spaladium var en idrottsupplevelse utöver sådant som är vanligt.
Trycket i hallen var lite som väntat; galet, och allt i röd-vit-blå-rutigt.
Men matchen…Kroatien-Sydkorea…blev en gastkramning och en koreansk uppvisning i handbolls-speed som jag aldrig tidigare sett.
Det var bara jätten Vori…koreanerna såg ut som flickebarn i kamp med King Kong…och på gränsen till charmigt korkade avgörande beslut som räddade hemmanationen: Sydkorea körde en dubbel-Japan i ett av sina sista anfall när allt stod och vägde.
En upplevelse i en mäktig kuliss.
***
Det tog några dagar, men idag fick vi ett slut på hyckleriet i damfotbollens "affärer".
Bladets Jennfier Wegerup…med rätt bra erfarenhet av damfotbollens historia…skriver det som damfotbollsledare sitter och trycker på, men aldrig vågar säga.
Läs gärna HÄR.
***
Är man stjärna så är man stjärna.
Ivano Bilic är lite som en Zlatan just nu här.
Även om jag inte vågar tänka på vad som hade hänt om en svensk idrottsman glatt stoltserat som på reklambilden ovan…säg Oscar Carlén eller Daniel Mobaeck.
Different story över Balkan.
***
När alla andra jagar tunga namn…ja, tunga och tunga, men typ Rasmus Bengtsson…så handplockar Nanne egna små guldklimpar…det känns på alla sätt "tänkt" och "scoutat": Tobbe Eriksson, Daryl Smylie och nu senast Daniel Mendes.
Återstår om det är tillräckligt bra för att hävda sig i ett Champions League-kval.
***
…och sluta nu alla med det där tröttsamma snacket om att det visst finns kompisvärvningar i herrfotbollen och hittat Seedorfs polare och Kakas bror, varav den om Seedorf mest är en myt.
det finns tillomed med nåt ljushuvud som har skrivit att Victoria Beckham var en kompisvärvning när David gick till LA Galaxy, men vad jag vet spelade aldrig Victoria några fotbollsmatcher.
Det är klart att det går att hitta en och annan.
Men grejen är ju att det varit så oerhört vanligt inom damfotbollen, ställt till så stora problem och jag trodde det var en tid som var över…alla ni som inte hade direkt koll på det, ni har inte fattat grejen.
Intet om Johanna Frisk, det är ju en bra spelare utan landslagsmeriter, men det är ju inte så att hon varit amerikanska proffsligans eller Europas mest jagade spelare den här säsongen.
***
Om Kaka till slut väljer de helt sinnessjuka cashen som Citys shejker vill betala…hur fixar han då den pressen?
Han kommer till ett medelmåttigt lag och ALLA kommer kräva att killen ska ge valuta för pengarna.
Det blir fan inte lätt.
***
Men handboll ny, mycket handboll nu…dock lite fotboll i dubbelblogg – se HÄR.

Publicerad 2009-01-17 kl 12:12
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons