Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför blev Kalla bäst i Sverige

Ekwalls blogg

Ingen skugga ska falla på vare sig Charlotte Kalla eller Susanna Kallur men ni förstår ju själva vad det handlar om när de blir etta och tvåa i en omröstning om Sveriges bästa idrottsprestation: Magdalena Forsberg-syndromet.
Charmiga, glada, folkliga, okontroversiella, mysiga att titta på med en ostmacka och en kopp choklad i soffan…typ väldigt mycket Vinterstudion.
En vann något som heter Tour de Ski, nån sorts skidsammandrag som känns lite som att vinna Europacupen i rullskridskohockey; vet någon vem som vunnit tidigare?
En annan satte värlsrekord på 60 meter. Häck. Inomhus.
Men i den konkurrensen…Anders Olsson, Rolf-Göran Bengtsson (eller om det var hans häst?) och Jonas Jacobsson låg närmast till hands…så hade det ju räckt för Kalla att komma till start i SM för att vinna priser på Idrottsgalan.
Än en gång; Kalla kom inte till galan med en totalseger i Världscupen, inte med ett ett VM- eller OS-guld…hon kom med en seger i Tour de Ski, för mig känns det lite som att vinna både slalom, Super G och störtlopp i Adelboden, men inte mer…typ så?
Zlatan – sjua. Han som idag räknas till en av världens 10-15 bästa fotbollsspelare fick inte folkets förtroende den här gången…möjligt att landslagets mindre goda EM låg honom i fatet när folk kände att de skulle ringa på Rolf-Göran Bengtsson istället.
Det här säger en hel del om Kalla och Kallur.
Det säger väldigt mycket om det så kallade "folket ute i stugorna".
Det säger mest om det svenska idrottsåret 2008.
***
Jag utgår från att handbollslandslaget ligger ganska bra till för ett pris eller två vid nästa års gala om de fortsätter som de börjat här i Kroatien.
Så vansinnigt häftigt att dynga dit Spanien med fyra bollar.
Doder trollade, Larholm i trans och Sjöstrand som vilken Hellgren/Gentzel/Mats Olsson/Svensson som helst i målet.
Och jag gillar verkligen förbundskaptensparet Ola Lindgren/Staffan Olsson som är lite som Rehn/Jonas O i Blåvitt…tror på sin linje, aldrig oroliga för att våga satsa nytt och ungt.
Fler borde lära och ta efter.
***
Det är svårt att förstå hur kungligt det är ta hem tre tunga priser i den italienska fotbollsgalan.
Zlatan Ibrahimovic äger verkligen Italien just nu.
***
När Kalle Svensson lämnade IFK Göteborg var hans landslagsman och en del av en VM-trupp.
Jag tror inte att han blivit mycket sämre av några mörka år ute i Europa.
Svensson känns som en perfekt allsvensk värvning.
***
Det blir ju lite synd att man ska ge sig på Charlotte Kalla…jag menar; får du folkets kärlek så får du folkets kärlek…men det vore ju inte fel att vinna något stort, vilket jag tror att hon gör i framtiden, innan man blev hyllad som den bästa.
***
Trycket, pressen, kraven…kalla det vad ni vill…hade blivit orimlig på Kaka i Man City.
***
Handbollen vilar imorgon och glidare som Hellgren, Hyland, Perlskog och Axnér ska spela tennis/squash i Split…inget för mig, min Raul Ramirez-tennis fungerar inte på underlag lagda enbart för Goran Ivanisevic-servar.
Jag ska ut i Hajdukland och undersöka var man kan få tag på ett par sådana där svarta WCT-träningsbrallor från Adidas.
De verkar gå hem här, gärna till lågskor.

Annons
Publicerad 2009-01-20 00:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto