Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ska bli minst lika intressant med Kim ikväll

Ekwalls blogg

Två träningar med landslaget här i Graz och att Viktor Elm skulle ta en plats som inre mittfältare kunde inte en människa i världen utläsa.
Knappast Viktor själv.
Han körde två pass som anfallare med Nannskog, var aldrig i närheten av det inre mittfältet varken i försvars- eller anfallsövningarna.
Tänkte Lagerbäck/Gazellen om någonstans?
Kände de…återigen…att Seb Larsson inte var vad de ville ha på träningarna?
Så här; precis som många andra gillar jag uttagningen om jag tillåts falla in i nån sorts populism.
Sen får vi se om det verkligen håller med Källström som defensivare länk (det tror jag absolut på, om han inte rusar iväg) och med tre i grunden väldigt offensiva mittfältare…Rasmus Elm, Chippen och Viktor.
Österrike ska nog gå, men Portugal borta?
***
Det var förra året som Lasse Lagerbäck valde en ny modell när han satsade på nytt och friskt mot Turkiet i Istanbul (0-0) i den här februarimatchen.
Jag tycker han gör helt rätt.
Det här är så nära blodigaste allvaret du kan komma och matchen ligger under en tidsperiod då våra tyngsta proffs inte gärna springer ihjäl sig i en träningsmatch; helt övertygad om att Mellberg bara gör en halvlek ikväll.
Det var nog också därför som förbundskaptenen valde att släppa laget först idag…precis som inför en kvalmatch…för att de nya skulle få känna på rutinerna.
***
När jag frågade Sebastian Larsson efter träningen igår om startelvan så sa han faktiskt att "jag har inte en blekaste aning, det går inte att läsa av någonting".
***
Elmarna såklart, Adam Johansson givetvis och Rosenbergs/Bergs vara eller icke-vara men jag är minst lika intresserad av hur Källström gör sig i sin mittfältsroll.
Jag har många gånger hävdat att han skulle fixa det utmärkt, få lite tid att mata crosspassningar och leverera med vänsterfoten RÄTTVÄND…nu får vi se om jag har rätt.
För så borta är han inte bakåt…även om det är en HELT annan femma så är han ju ibland rätt mycket vänsterback i Lyon.
***
Bröderna Elm från start…alltså; här händer det saker.
Det blir en otroligt intressant landskamp, trots allt.
***
19:00 sitter jag på arenan och svarar på dina frågor.
Chatta på!

Annons
Publicerad 2009-02-11 14:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto