Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag, en idiot bland fyra miljoner andra idioter

Ekwalls blogg

Alla som "kan" musik må försöka överträffa varandra och tycka att Melodifestivalen är kräkmedel.
Och jag må bli idiotförklarad; men finalen i Globen igår var helt fantastisk TV-underhållning.
En klassiker i den genren, med ett spänningsmoment av ödesmättade ansikten som du sällan ser någon annanstans i direktsänd TV…inte så nära, inte så avslöjande, inte på det viset.
Tycka vad man vill om "musiken", men det är svårt att bortse från att inget annat TV-program…direktsända stormatcher i fotboll är inte ens nära, en SM-final i hockey är ännu längre från…i Sverige lockar så många tittare under fem-sex lördagar i rad.
Skriv gärna mig på näsan för att jag inte "kan" musik men idiotförklara är så onödigt, hur förbannat "creddigt" det än kan ses i "kretsarna".
Själv förstår jag inte hur folk år efter år kan lägga ut tusentals kronor för att gå till samma Bruce Springsteen-konserter, se ungefär samma show, lyssna till exakt samma trötta låtar varenda gång och höra same-same but not different mellansnack mellan låtarna och där allt slutar med "I love you, Sweden", typ.
Men jag känner inte att folk är idioter som går dit.
Alla gör vi som vi vill och är det något som är delat så är det smak.
Nu röstade de som "kan" musik ute i jurygrupper på låtar som det har funnits och finns femtioelva likadana i final-Moskva.
Det idiotförklarade folket ville ha en skön…jag gillade den bara mer och mer…Janis Joplin-inspirerad låt med min gamla "Fråga Olle"-kompis Caroline af Ugglas och en operadivas lite annorlunda framträdande.
Jag är ingen expert, men tror nog det sticker ut lite mer i Ryssland är tre Alcazarpasteller som sjunger en klatschig discolåt.
Men vad vet jag?
Jag gillade mest själva underhållningen i stort och jag "kan" inte musik.
Dessutom förmodligen lite idiot.
Men det sistnämnda ödet delar jag i sådana fall med fyra miljoner andra TV-tittare.
Så jag får ta den smällen.

Annons
Publicerad 2009-03-15 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto