Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fördöm spelare så som du fördömer domare, knappast va?

Ekwalls blogg

Givetvis kom det in mejl i drösvis som häcklar om att "domarna blev ju bättre som proffs", und so weiter.
Det var ju inte oväntat.
Men så enkelt är det inte alla gånger och på Olympia igår såg jag fotbollsspelare som varit heltidsproffs i hela sitt vuxna liv….vissa av dem i över tio år…som knappt slog en passning rätt, jag vet inte hur många inlägg på rullande boll som var rent bedrövliga.
Så är det ju och hade vi alla fördömt fotbollsproffs som gör avgörande misstag lika hårt som vi dömer domare så hade det varit synd om många spelare, förmodligen alla lite då och då.
Hårddraget i sammanhanget; när våra spelare var rörmokare, elektirker, busschaufförer, brandmän, bagare, brevbärare, flyttkarlar och fan vet allt vid sidan om fotbollsspelandet – då gick våra lag till final i Europacupen och vann UEFA två gånger.
Se inte det här som ett försvarstal, snarare som en nyansering om jag får vara lite högtravande.
Det kommer nya tider, det vet vi alla.
Och på längre sikt får vi bättre svenska domare om de är helproffs.
Det mest tröttsamma är att höra hur "svenska domare" är så usla, när vi vet och ser hur debatten går i alla andra länder…samma sak, alltid domare i fokus.
Ta England och vilket ständigt liv det är där, ta Italien där varje vecka har ett TV-program som sitter och nagelfar varenda litet kontroversiellt domslut.
Domare gör feta misstag, precis som spelare eller tränare…det här spelet fungerar lite så, inget går att förutsätta…det kommer alltid att vara så, de enda som ALDRIG gör några misstag i sina liv är förmodligen alla de tusentals "stjärnor" som skriver anonyma kommentarer på olika websajter (och en hel del sportjournalister, by the way)
Jag skulle göra det väldigt lätt för mig att skriva att allsvenska spelarna har fått de domare de förtjänar.
Men så enkelt är det inte.
Dels känner jag att allsvenskan är bättre i flera avseenden än vi vill göra den till, säkert bara snäppet efter den holländska exempelvis.
Och dels får flera av våra svenska domare rätt stora uppdrag ganska långt in i Champions League.
Till skillnad från våra allsvenska lag.

Annons
Publicerad 2009-04-07 11:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto