Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AVSLÖJANDE: Så fuskade jag i Svenska Cupens lottning!

Ekwalls blogg

För att förstå det här så måste du först ta dig genom det HÄR – en humoristisk (men helt och fullt allvarlig, är jag rädd) text av en svenskafansare om att lottningen av Svenska Cupen i söndags kväll var riggad, att allt var fusk och uppgjort.

Och nu ska jag berätta hur jag…för det är verkligen jag som ligger bakom ALLTING, kan jag AVSLÖJA…gjorde för att fuska med lottningen.
Det ligger ett raffinerande tänk genom hela fusk-projektet, sällan skådat på denna nivå.
Jag känner mig stolt över hur jag lyckades genomföra denna fusklottning och kan för mitt liv inte förstå hur någon kunde lyckades komma på bluffen.
Jag tvingas nu böja mig för överheten och lägger alla korten på bordet:

* Eftersom förbundets Gerhard Sager är en kul och spännande kille med stort sinne för att skoja till det lite…och just en sådan man som du vet går igång på en idé om fusklottning…så var det inga problem när jag presenterade min plan vid ett av groggborden uppe på V efter att jag och Gerhard kört en hel del Fishermans Friends-shots på Sturecompagniets torsdagsmiddag.
* Poängen var att få lite drag i Cupen eftersom folk annars bara bryr sig när det görs taffliga "efter målen-intervjuer" eller spelas matcher inför tomma läktare i Gävle.
* Jag tänkte: lägg alla lappar i en genomskinlig skål och direktsänd hela lottningen i TV – det måste var det smartaste sättet att fuska. Gerhard höll med.
* Vi ville absolut inte dölja någonting, vare sig lappar, dragning ellr så…inte bara lotta allting på ett kontorsrum på förbundet som annars är kutym – då hade det varit mycket svårare med fusket.
* Jag tänkte bara dra dröm-matcher och kom fram till att främst sikta in mig på Gefle-Djurgården, Örebro-Halmstad, GIF Sundsvall-Häcken och möjligtvis Syrianska-Elfsborg. Gerhard höll med.
* När vi repeterade lottningen i TV-studion strax före sändningen blev det ett helt annat resultat, helt olika matcher och jag tänkte att det här går åt helvete. Allt gick fel. Tror Gunnilse fick Syrianska.
* Min idé om att låta lottningen ske inför ett tjugotal TV-medarbetare i en TV-studio och inför runt 200.000 tittare var annars genialisk – det underlättade verkligen fusket. Gerhard höll med.
* Från början var idén AIK-Djurgården, Landskrona-Helsingborg, Gunnilse-IFK Göteborg, Mjällby-Halmstad, Syrianska-Hammarby…men då hade det förstås varit alldeles för uppenbart, för många publikmatcher. I det fallet var Gerhard inte helt enig, men jag fick bestämma…uppe på V får jag oftast som jag vill.
* Lottningen i direktsändning gick precis som jag hoppats. Jag hade lagt lapparna enligt ett matematiskt system som en kompis på NASA (inte nattklubben i Köpenhamn!) förmedlat via nätet som är svårt att förklara…men…i stora drag: Lappar som du vill ska dras lägges i 3/7-delsöverlappning enligt Scheutzers Mechelen-uträkning som omarbetats något av professor Hank Spankovich på Harvard. När man blandar lapparna i skålen så hamnar de lappar som du vill ska dras automatiskt i den perfekta ordningen. Det slår aldrig fel. Gerhard var imponerad.
* Det blev sen precis som jag hade riggat: Gefle-Djurgården, Sirius-AIK, Landskrona-IFK Göteborg, Syrianska-Elfsborg, Mjällby-Hammarby, Gunnilse-Helsingborg, Örebro-Halmstad, Sundsvall-Häcken.
Ja, ni inser ju själva hur perfekt den här lottningen var för både Svenska Fotbollförbundet och TV4.
"Yes!", skrek Janne Scherman när han ringde upp mig direkt (och nog tyckte jag höra både Hasse Pekkaris och Lagrells röst där i bakgrunden bland champagneglasklinken). "Nu blir det drag i cupen!"
Jag kände mig så otroligt nöjd och så kommer alltså det här avslöjandet och knäcker hela grejen.
För jävligt.
***
Om vi bortser från ironin under ett ögonblick:
Det är möjligt att flygplatsvakter vid amerikanska säkerhetskontroller är något mer konspiratoriska än en del svenskafansare, men jag är osäker.
Däremot vet jag: när en del svenskafansare ser en skugga på en gata under en ljus och solig dag så är de alltid övertygade om att det är ett spöke.

Annons
Publicerad 2009-04-29 09:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto