Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ut Clasico med Leo som Messias

Ekwalls blogg

Ut Clasico!
Jag bjussar kvällisarna på den en kväll som denna.
När Barcelona och Leo Messi är på det humöret så spelar det ingen roll om så Real Madrid vunnit trehundrasjutton av trehundraarton matcher.
Då är det bara att dra på hjälmen och försöka decimera skadorna och det var väl inte direkt vad Real lyckades med…aldrig har Barca gjort sex mål i ett El Clasico.
De som nu anser att en "bra" match måste sluta 1-0 eftersom "den måste innehålla försvarsspel"; såg ni Barcelonas "offensiva" försvarsspel med press direkt efter att bollen tappats högt, högt, högt…den pressen fick ibland hemmaspelarna att se ut som om de hanterade en boll på Grimsta IP (ta Messis första mål) och just den typen av försvarsspel är inget du snyter fram.
Henry var som i fornstora, Iniesta och Xavi mästerliga, Puyol bättre än på länge, Yaya Toure, Dani Alves, Piqué stundtals fantastiska…men Leo Messi gick över dom alla, som en Jesus på vattnet; jag ser ingen spelare i världen som är bättre just nu.
***
Tar du en titt på Zlatan Ibrahimovics uppretade ansiktsuttryck och "tyst-fingret" i samband med hans 1-0 på Lazio så känns det inte direkt som om oddsen höjdes för en flytt därifrån i sommar.
En kväll som denna tror jag inte han kom LÄNGRE från Real Madrid precis.
***
Hur mycket P-torsk är man när man väljer att ställa sig på en plats som ger garanterad P-bot på Djurgården för att det inte finns en enda plats att uppbringa på en mils radie från Görna Lund?
Det blev 550 spänn, jag får skylla mig själv och jag visste det.
Måste söka för det.
***
Det är ändå rätt skönt på nåt sätt att idag läsa hur Robin Söderling säger angående sitt raseriutbrott (med all rätt, tycker jag) på domaren i matchen (eller match och match, de stod på samma tennisbana) mot Nadal:
"Hade jag fått den bollen hade jag haft 30-30 och möjlighet till breakboll, det hade kunnat vända där, man vet aldrig i tennis."
Typ så.
Och; jo, tjenare.
Då stod det 1-6, 0-2 och Nadal skojade med svensken.
Spannjoren hade kunnat skänka bort femtio 30-30-lägen i matchen och Söderling hade fortfarande inte vunnit.
Jag gillar ändå den inställningen.
***
Vi noterar att Exeter City som nykomlingar gick rakt genom League 2.
Glädjer framförallt en av få kända svenska Exeter City-fans; hästjazzmannen Garry Nilsson.
***
Imorgon väntar två timmar som varje år kan liknas vid en sanslös helkväll längs Stureplan (exempelvis med Gerhard på shotshumör).
Du känner likadant direkt efteråt, som du gör på morgonen efter helkvällen.
Kalas för Wilma, 10 år, med hennes inbjudna polare.
Det är inget du direkt skojar bort.
Ni är många därute som vet vad jag menar.

Annons
Publicerad 2009-05-02 23:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto