Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mormor är för dyr för kommunen

12å

Mormor heter Thora och är 92 år.
Still going strong vore en rätt stark överdrift…hon är insjunken, mer eller mindre blind, kan inte gå själv och har krämpor, men fullständigt klar i knoppen och när Wilma, 10 år, och jag besökte mormor idag så sa hon om mina svåra lila sneakers från Frankie Morello:
"Finns dom i herrmodell också?"
Då förstod jag att mormor fortfarande är med i matchen, sinne för detaljer och humor.
Mormor har åldrats snabbt sen vi sågs sist och fick flytta in på tillfälligt äldreboende efter att ha blivit risig hemma i en tvåa i centrala Malmö, där hon bodde helt själv.

ANNONS
Nu har hon frisknat till något och ska skickas tillbaka hem igen.
Blind (hon ser vagt på ett öga, det andra är borta), kan inte gå själv, orkar inte räta på kroppen, kan inte greppa ordentligt med händerna, skröpplig som ni kan tänka er en 92-åring och när hon bad om att få låna hem en sjukhussäng för att lätta komma av och på så fick hon veta att det skulle bli "för dyrt för kommunen".
Så hem ska mormor, till en tvåa i stan för att någon uppenbarligen tycker att mormor är så frisk att hon ju alltid kan slå ett samtal om det skulle vara nåt.
Och så blir det ju "billigare för kommunen".
Fan vet om jag önskar bli så gammal och fortfarande så klar i skallen att jag inser att det är helvete att bli gammal i det land som genom åren sugit ut varenda skattekrona ur mig.
ANNONS
Publicerad 2009-07-06 kl 23:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto