Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mormor är för dyr för kommunen

Mormor heter Thora och är 92 år.
Still going strong vore en rätt stark överdrift…hon är insjunken, mer eller mindre blind, kan inte gå själv och har krämpor, men fullständigt klar i knoppen och när Wilma, 10 år, och jag besökte mormor idag så sa hon om mina svåra lila sneakers från Frankie Morello:
"Finns dom i herrmodell också?"
Då förstod jag att mormor fortfarande är med i matchen, sinne för detaljer och humor.
Mormor har åldrats snabbt sen vi sågs sist och fick flytta in på tillfälligt äldreboende efter att ha blivit risig hemma i en tvåa i centrala Malmö, där hon bodde helt själv.
Nu har hon frisknat till något och ska skickas tillbaka hem igen.
Blind (hon ser vagt på ett öga, det andra är borta), kan inte gå själv, orkar inte räta på kroppen, kan inte greppa ordentligt med händerna, skröpplig som ni kan tänka er en 92-åring och när hon bad om att få låna hem en sjukhussäng för att lätta komma av och på så fick hon veta att det skulle bli "för dyrt för kommunen".
Så hem ska mormor, till en tvåa i stan för att någon uppenbarligen tycker att mormor är så frisk att hon ju alltid kan slå ett samtal om det skulle vara nåt.
Och så blir det ju "billigare för kommunen".
Fan vet om jag önskar bli så gammal och fortfarande så klar i skallen att jag inser att det är helvete att bli gammal i det land som genom åren sugit ut varenda skattekrona ur mig.

Publicerad 2009-07-06 kl 23:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons