Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rapport från en marinad 2009

Ekwalls blogg

Marinerad, men vid liv.
Varken mer, varken mindre.
Tennisveckans crescendo är alltid lördagen och det var en magnifik sittning på Sand med middag på upphöjda borden vid pianobaren och därefter väldigt fyllda ishinkar bakom rep och vakt.
Jag, Klockmannen, Gustaf M, Japan och Danny Wess i kärntruppen.
Fylldes på efterhand med hjältar som Bosse Båstad, Kenny Jönsson och slutligen med en centralt utplacerad Schenkenberg som sockerbit i flugsvärmen.
Stor humor.
Och DET draget i Sands nattklubbstält i en värld upside down som har sina sidor, men som är skitsamma….för alla är glada, har semester, lever det goda livet och känner verkligen för att skita i resten.
Det sätter möjligtvis sina spår…du vecklar inte gärna upp några hopskrynklade notor idag, om vi säger så…men det går över.
Någon gång i nästa vecka tar vi tag i livet igen.
Det riktiga.
***
Har vi verkligen så pass bra vänsterspringare att välja mellan så att Lagerbäck/Gaellen kan undvika att ge Emir Bajrami en plats i nästa landslagstrupp?
***
När vi rynkar lite på näsan åt Everton så får vi inte glömma att det är ett lag strax under de allra bästa i Premier League.
Inget Manchester City precis, även om det "låter" bättre.
Tar Rasmus Elm en plats i Everton? Jodå, den killen växer in i vilket lag du vill, i vilken liga du vill.
Men Premier League är en hård värld, det kan nog ta ett tag för den genomsnälla och sympatiske Rasmus Elm att lära sig leva i den.
***
Vet inte vad som är mest överraskande: Att SvT:s sportredaktion läser twitter eller att de på riktigt trodde att det var Zlatan som twittrade?
Läs mer HÄR.
***
Jag har påpekat tidigt under säsongen att Helsingborg kommer få väldigt mycket nytta av Erik Sundin.
Jag tycker det är underligt att han inte fått mer speltid.
***
Att säga att Samuel Etoo sitter i ett ganska bra förhandlingsläge är ju ett understatement som heter duga.
***
På plats på tennisfinal idag med Robin Söderling i centrum och jag kan konstatera 1) att Söderling är på väg att bli en vinnare 2) det fanns en stor törst efter svensk seger i en turnering som vi för tio år sen tyckte var så trist för att alla svenskar var så överlägsna 3) att det var stort för Söderling det här 4) att det, trots allt, var mer underhållning på Micke Pernfors tid.
Tennis är idag en sport för "nästan" alla…det är dyrare att köpa full hockeyutrustning eller trycka in kidsen på ridskolan…men någonstans finns det fortfarande en nasal och bakåtslickad tennisöverklass som för sina samtal med förstelnad överläpp.
Det talades igår om "vilken match" och "vilken nagelbitare" när jag avlyssnade en konversation bland rasslande juveler…när det ju i själva verket aldrig var särskilt dramatiskt överhuvudtaget och på det hela taget var ganska medioker underhållning.
Jag lägger inga övriga värderingar i det, påpekar bara att på sina håll fortfarande är som det var på V-Gurras tid runt centrecourten.
***
Alla snackar Zlatan och Barcelona.
***
IFK Göteborg, Elfsborg, Helsingborg och kanske, kanske AIK eller Kalmar.
Resten får kriga om platserna 6-16.
Jag har svårt att se det på något annat sätt även om vi bara är halvvägs.
***
Största "upplevelsen" under veckan var annars bolla-gris-tävling på beachen; jag, Barsom och Jeppe Blomqvist och där Blomqvist blev så tjurig när han torskade att jag ett tag blev rädd för honom.
Det trodde jag aldrig att jag skulle bli för Jesper Blomqvist.
***
Jag minns Micke Dyrestam från en cupmatch vi sände i Umeå i våras.
Han visade då att det kan bli riktigt bra.
***
Örgryte möter nu Hammarby i dubbelmöten.
Vinner inte Öis minst ett av de mötena så är det rimligtvis kiss and goodbye.
***
Baksidan av livet som Danny Wess är väl förmodligen att ägna stora delar av en lördagkväll åt Isinbajevas stavar som är på vift någonstans i Paris.
***
Hade det varit bra eller dåligt för golfen som seriös idrott om Watson vunnit?
Frågan ställs överallt.
Men jag vet inte; varför skulle all toppidrott vara "seriös" bara vara till för människor som är unga?
Jag är ingen golfman…inte ens nära…men i alla idrotter där den fysiska ansträngningen inte är av väldigt stor vikt (säg bowling, skytte, casting, curling och nästan pingis) så är det förstås möjligt för en 60-åring att vara framgångsrik.
Med all respekt för konstarten i golfspelet, men vad golfarna än vill hävda; sporten spelas i samband med att man promenerar.
***
Det faktum att en del svenska spelare nu säljes och jagas av riktigt bra klubbar (Barca, Everon, HSV) är ett gott tecken för svensk fotboll.
***
Sista söndagen i tennisveckan är kväll då agnarna brukar skiljas från vetet.
De som står distansen ut tar en sista runda på Pepes.
Jag tar en skada, känning i ljumsken….hoppar av.
Färdigmarinerat för den här gången.
Laddar för 2010.

Annons
Publicerad 2009-07-20 00:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto