Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ett mejl från en "helt vanlig" läsare

Det kommer ju så många mejl och jag brukar ibland publicera de allra knäppaste för att mina läsare ska få en insikt i vilken skruvad värld vi ibland lever i.
Men de flesta mejlen är vettiga, roliga, informativa och läsvärda.
Det här är ett sådant.
Det är från Thomas Dahl vars åsikter är värda att begrunda.
Ibland kan det vara intressant med reflektioner från "andra sidan".
Från "vanligt" folk, om ni så vill.

Hej Patrick,
samt Ola, Robert och resten av sportjournalistkåren och för den delen.
Jag har all förståelse för era reaktioner. De är befogade. Jag råkade nämligen följa SvFFs webbutsändning idag. Jag slogs av två saker. Dels av man inte behöver vara Nostradamus för att förutspå Roland Anderssons utspel, som jag också betraktat i skämtsamma termer. Dels av att han, i och med sina referenser till att fortboll inte är som på Playstation, inte bara tillintetgjorde er, alla närvarande journalister, utan även oss andra supportrar som följde SvFFs webbutsänding, som om vår enda relation till den sköna sporten fotboll antingen är som konsument eller Playstation (!). Nä, jag tror att det stora flertalet av oss som följer fotboll tillhör den kategori som SvFF gärna gör sig som talesmän för, d v s gräsrots-, gärsgårds- ultimalirare, ja majoriteten inom den så kallade fotbollsfamiljen. Det innebär att de flesta av oss inte bara är intresserade, utan vi har en egen relation till såväl laguttagningar, taktiktavlor som vad som karakteriserar en bra, mindre bra och till och med usla insatser. Framför allt har vi en relation till spelet, före, under och efter. Vi kan med andra ord känna igen oss i när allt inte blir som det var tänkt, när de schyssta planerna som ritades upp inte kunde omsättas. Visst vi kan alltid få emot oss att det stora flertalet av oss inte varit i närheten av elit- och landslagsnivå. Det verkar också vara så Roland Andersson ser det hela. Att det är endast då man kan se och förstå det han och många andra SvFF har insikt i. Det är inte bara en föraktfull hållning, den är dessutom oerhört elitistisk. En elitism som åtminstone leder mina tankar till en tid när experter och andra myndighetspersoner ansåg sig ha rätten att diktera hur människors vardag skulle te sig, hur den skulle levas men också förstås. Jag vet inte. Det kanske är så att SvFF, representerad av en lagedning, talar om en annan idrott. Då är det fine, eftersom vi då talar om olika saker. Men jag tycker mig dock känna igen vissa ingredienser av den sport jag aktivt utövade i 25 års tid.
Nä, Patrick, och Ola och Robert, Lühr, Lundh, Olsson, Bank, Orrenius och allt vad ni heter. Jag tycker gott att ni kan strunta i att bevaka SvFFs presskonferenser i fortsättningen. Låt SvFF göra sin webbutsändning, de kan skicka ut en presskommuniké, sedan kan ni välja om ni vill kommentera den eller inte. Ni kan säkert använda er tid till något bättre, för så förbannat bra bullar kan de knappast servera på Råsunda att de är värda den Bagdad-Bobtillställning jag tvingades åhöra och beskåda idag.
Bästa hälsningar
Thomas Dahl"

SVAR: Tack för ditt mejl. Det är värt att begrunda. Bagdad Bob var en intressant jämförelse.
Bullarna är goda och presskonferenserna ska förstås bevakas, de innehåller ju trots allt nödvändig information om vår landslagstrupp – även om den alltmer börjar falla i skymundan.

Publicerad 2009-09-30 kl 10:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons