POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Vad tycker lagkamraterna om Zlatans uttalande?

Sömn har varit en ständig bristvara de senaste veckorna.

Idag kom revanschen; i säng före midnatt..eller i alla fall någonstans på gränsen…och upp igen först kl 10.00.

Det blir en lång dag.

Och en iskall kväll på en Råsundastol i hårdplast; matchstart är 20:45, du kan ju själv räkna hur “svalt” det är framåt 22:30-snåret.

***

Vi hade nog förväntat oss mardrömstrista dagar inför landskampen mot Albanien, istället har de blivit några av de mest intressanta mötena med landslaget på många herrans år.

Avslappnat.

Ärligt.

Lättat.

Likt farbror Bank skrev…som öppnandet av en vakumförpackad kaffeburk där den instängda luften pyste ut i en befrielse…och ALLA (förutom Elmander) hade plötsligt någonting att säga.

Och egna åsikter.

***

Allsvenskan för dålig?

Jo, säkert…men vad är nyheten?

Allsvenskan är inte sämre idag än det var för tio år sen, allsvenskan är inte sämre idag än när Zlatan Ibrahimovics Malmö FF spelade i Superettan.

Allsvenskan har inga internationellt starka lag som vi hade under delar av 80- och början av 90-talet.

Så när Zlatan säger att allsvenskan håller för dålig nivå…om vi vill vinna VM eller ta osstill Champions…så är det säkert så. Men det är ju ingen överraskning direkt och det finns såklart alla tänkbaraskäl till at det är så.

***

Det är ett intressant engagemang över gränserna – se HÄR – i fallet om böterna för Öis-banderollen.

Någonstans kanske det hade varit klädsamt om vi hade kunnat se samma engagemang för att tackla andra…lite fetare… problem kring våra allsvenska fotbollsarenor.

***

Det blir ju lätt lite konstigt när Zlatan hävdar att unga spelare inte får chansen i allsvenskan (jag är inte helt hundra på att han har stenhård koll här) och Lasse Lagerbäck hummar igenkännande vid hans sida.

Ingen kan ju påstå att landslaget gått längst fram i ledet när det gäller att våga ge unga spelare chansen.

Jag skriver “våga” eftersom det är exakt vad det handlar om.

När frågorna kommit på tal tidigare så har ju Lagerbäcks (och Gazellens framförallt) svar alltid handlat om att det krävs rutin, internationell erfarenhet, “stora” matcher…det som Zlatan själv kallade för “politik-snack” med all rätta.

Om du aldrig får chansen är det ju rätt svårt att få just rutin och internationell erfarenhet.

Lagerbäck har visst släppt fram nya yngre spelare genom åren…allt annat är en myt…kanske framförallt på senare tid, men om åldersbetyget “aldrig har någon betydelse” (som alltid hävdats) så har det haft väldigt stor betydelse så snart vi hört motiveringen bakom att välja en äldre spelare före en yngre.

Kanske drabbade det Zlatan själv 2002 i Japan.

Då borde han ha fått spela mer än de blixtrande minuterna mot Senegal men ansågs…jag minns det så väl, själva förklaringen…vara för ung och orutinerad.

****

Hur mycket cash de än pytsar upp i Nordkorea så kan väl inte ens Sven-Göran Eriksson tänka tanken att jobba för den sjuka diktaturstaten?

Fotboll är fotboll och Nordkorea är medlemmar av Fifa, men att ta emot de smutsiga kommunistpengarna vore ju bara ovärdigt…och snacka om att bli stämplad för livet.

Jag utgår från att det bara är ett skämt, som Svenska Fotbollförbundet ligger bakom.

***

Jag vet inte om “Free Dawit” är ett politiskt budskap i den bemärkelsen.

Annars är jag med på principen; våra fotbollsarenor ska vara rena från politiskt dravvel…minns bland annat hur sossarna varit matchsponsorer och Assyriskas demonstration inför en allsvensk match för nåt åt sen…politiken får hålla sig med en egen scen.

Att “Free Dawit”-banderollen bestraffas och inte den som hyllade Jackie Arklöv är annars så sanslöst stelbent och Svenska Fotbollförbundet-byråkratiskt det kan bli.

Delegaten (de går omkring på matcherna med en pärm under armen, det är sant!) såg  inte Arklöv-banderollen och gjorde därför ingen anmälan…men det kan ju inte undgått någon på förbundet att banderollen verkligen hade existerat.

Till slut; snacka om att skapa debatt kring ett budskap som förbundet alltså ville “förbjuda”.

Banderollen sågs väl knappast av någon när den hängde där den hängde…det var ju trots allt på en Öis-match…och nu talar istället alla om det.

Starkt jobbat, SvFF.

***

Jag önskar all lycka, välgång och snabbt tillfrisknande  i Charlie Davies kamp för att komma tillbaka.

***

Hur länge har Svennis varit i Notts County?

Tillräckligt lång tid för att det redan talas om att han ska vara på väg någon annanstans.

***

Igår kom en förfrågan till förbundet från gaytidningen QX som undrade om de kunde få en halvtimmes intervju med Zlatan eftersom han ändå var i stan…vilket ju i och försig är stor humor i sig.

Frågan är bara; har QX trott att allt det där som danskarna gärna skrek om i lördags verkligen är sant?

***

Meddelas endast på detta sätt: Albaniens träning på Råsunda igår var – stängd!

***
När Ibrahimovic säger att det är upp till spelarna att vara defensiva eller offensiva och att det inte är Lagerbäcks fel att spelet ser ut som det gör.

Eller när Ibrahimovic säger att mångas förslag om Henrik Larsson som förbundskapten är ett skämt, vilket det ju defintivt inte var.

Vad tänker Ibrahimovics lagkmarater då, innerst inne?

***

Redan idag; pricka in kl 18:30 imorgon.

TV4Sport.

Ekwall vs Lundh med Anders Svensson.

***

Michael Laudrup!

***

Någonstans måste jag  passa på att tacka Lasse Lagerbäck för gott samarbete under alla dessa år.

Vi har inte alltid haft samma åsikter och vi har tyckt olika i många herrans frågor genom åren.

Men han har alltid…oavsett vilket, oavsett var, oavsett när…alltid haft stake nog att alltid ställa upp och svara på frågor, insett att jobbet måste göras…trots att han inte direkt varit en mediavän.

När Tommy Söderberg till slut blev omöjlig att intervjua… han försökte  undkomma alla känsliga frågor genom att svara med något som hade med en häst att göra på Solvalla, eller vad fan som helst…så gick jag nästan alltid till Lagerbäck för att du där alltid fick svar på dina frågor.

Han har sen dess aldrig nekat en intervju=svart på frågor till tittarna.

Tack för gott samarbete, Lars Lagerbäck.

***

Nu; underställ på.

Publicerad 2009-10-14 kl 12:42
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå