Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajens ras - kanske var det nödvändigt?

Ekwalls blogg

Hammarby spelar i Superettan 2010 och det finns inte så mycket att säga om det.

De har haft ett lag som inte varit tillräckligt bra och till skillnad från Djurgården och Örgryte så visade de aldrig någon gång under slutskedet att de var på väg att bli bättre.

Snarare tvärtom.

Med ett ekonomiskt haveri i grunden så var klubben ändå på väg in i en återvändsgränd.

När försäljningar av Chanko och Davies (som inte blev så mycket till klubbens kassakista när alla hade fått sin del av kakan) och när ekonomisk sanering i form av sparande/uppsägningar drogs igång så var det säkert redan försent.

Brassarna som kom direkt från nån sandstrand var mest kuttersmycken, Gerrbrand och Dahl kunde aldrig lyfta en trupp och tränarbytets enda effekt var att Hammarby vann en enda match. Mot BP.

Annons

Klubbar med en stark och lång tradition har åkt ur allsvenskan förut…AIK, Malmö och Djurgården för att ta färska exempel…och kommit tillbaka; inte minst Hammarby vet ju om det.

Men det kan också rasa (tänk IFK Norrköping i år, nära, nära) och det kan ta tid; och, JA, inte minst Hammarby vet ju om det.

Hammarby har ett starkt utvecklingslag, HTFF, som är en klok satsning  (nästa säsong spelar de nästan i samma division!) och kanske kan Bajen bygga något nytt och starkt av det, samtidigt som ekonomin kommer på fötter.

Nu väntar verkligheten runt om hörnet; Falkenberg och sånt.

Det svider säkert, men kanske var det nödvändigt.

Publicerad 2009-10-28 22:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto