Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En kompromiss är just en - kompromiss

Tiotusenkronorsfrågan:

Blir en dyngförkylning avsevärt kurerad om du fryser röven av dig på en kvalmatch i Södertälje en novemberkväll?

Svaret är nej.

Så om ni undrar varför jag legat lågt ett par timmar efter matchen igår så beror det helt och hålet på att jag huserat i en brödrost (i en sån där rätt svår, Porschedesignad) över natten.

Först två timmar ute i snökylan, sen kvar en timme extra för direktrapport om Hamrén i Sporten.

När jag väl var hemma i Apple Bay framåt midnatt så var jag lika rörlig som de där fiskpinnarna som Bengt Andersson hade längst bak i sin frys.

Efter första natten i min nya Tempur-säng så är nu några leder så pass rörliga att jag kan klinka ned bokstäver på ett tangentbord.

***

Erik Hamrén bidde det, som sagts.

Med tanke på vad som fanns kvar på startlinjen i det berömda hästracet så var det givetvis det bästa tänkbara valet.

Jag är lite tveksam till kompromissen med Rosenborg – det heter just k-o-m-p-r-o-m-i-s-s – av en anledning, i mina ögon är det två heltidsjobb.

Inte två på halvtid.

Det blir till att jobba en hel del under ett år för Hamrén och framförallt måste han hitta assistenter som är beredda att dra ett rätt tungt lass framöver. Eller utnyttja ett väl utbyggt kontaktnät till max.

Hur mycket tid Erik Hamrén än vill lägga på landslagsjobbet så finns det ju bara 24 timmar.  Och även om du kan syna nästan allt via en TV-skärm så ska det dagliga jobbet med Rosenborg ha sitt.

Rosenborg ska spela liga, kvala till Champions och träna nästan varje dag…det ska planeras, förberedas, scoutas, tänkas.

DVD-spelaren lär gå varm för jag förstår inte hur Erik Hamrén ska hinna åka iväg och titta på spelare ute i Europa? En förbundskapten behöver såklart inte sitta på ett kansli i Birkenstocks, bära på pärmar, gå på fackföreningsmöten eller hålla i vinlotterier.

Och jag tror inte att du springer på några okända guldkorn men en del spelare bör ju ses med andra ögon än de som vilar över en monitor.

Det kan ringa spelare ena minuten från Barcelona och nästa stund från ett villaområde i Trondheim om än det och än det andra, du ska hålla kontakt med ett 20-tal spelare i en norsk klubb och kanske 30-40 spelare ute i olika klubbar i hela Europa.

Erik Hamrén kommer aldrig ha hundraprocentigt tid med allt detta, någon eller några andra får göra en del jobb här.

Återstår att se hur det slutar.

Du ska inte underskatta vare sig jobbet som tränare för en storklubb som Rosenborg eller tjänsten som förbundskapten.

Det är tunga poster.

Och just nu har Erik Hamrén bägge samtdigt.

***

Djurgården var inte ens nära mot ett heltänt Assyriska, egentligen ska väl djurgårdare vara nöjda med att det inte blev mer än 2-0.

Assyriska har ett riktigt bra läge, framförallt för att de inte släppte in något mål (oerhört mycket bättre att vinna med 2-0 än 3-1).

Men ingenting är avgjort.

Matchen på Stadion blir different story.

Jag tror fortfarande att det kan sluta hur som helst.

***

Uppenbart nu att förbundet hade kunnat tänka sig…om det överhuvudtaget hade varit/blivit aktuellt, vill säga…att köra Svennis med samma kompromiss.

Notts County i vardagen, landslaget när det behövs.

Huruvida någon har varit alternativ nummer ett eller tre eller sju vet jag inte…det finns tillräckligt många i min bransch som bestämt vet exakt hur allting har gått till eller vet exakt vilka regler som gäller eller har gällt.

Jag tror fortfarande att Lagrell och Co ställde intresseförfrågan till några aktuella (ni kan de namnen numera), att de möjligen fick lite högre blodtryck när Svennis (eller Svennis rådgivare) inte sa blankt nej och att det blev ganska givet med all in på Hamrén när Backe sa upp sin kandidatur.

Ungefär så.

***

Sängleveransen från SOVA var högklassig!

Det brukar alltid komma nån trött jävel när det ska levereras grejer från olika håll, gnälla över trappor och hur trist allting är.

Nu kom det två sköna snubbar och bar upp min Tempur med glädje, upptäckte att ben till sängen saknades, drog iväg i ilfart till ett lager och kom tillbaka efter en dryg halvtimme med ben; fixade upp hela sängen.

Normalt hade det väl tagit tre veckor med sju blanketter som skulle fyllas i.

Top class!

***

Kenny Pavey är den svenska mästare som besöker Ekwall vs Lundh ikväll.

TV4Sport kl 18:00 (OBS: tiden!).

Han berättar bland annat om hur han själv gjort planrusning flera gånger, en gång mitt under en match hemma i England och en helt fantastisk story om hur hans föräldrar såg guldmatchen mot IFK Göteborg på en fullsmockad svensk pub i London.

Bland mycket annat.

Publicerad 2009-11-05 kl 10:50
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons