Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Djurgårdsmannens dåliga försvarstal

Det mest fascinerande med flygplatser är att du kan åka hemifrån en söndagmorgon vid 04:30-tiden, spana ut över fullständigt tomma vägar på vägen dit och så snart du stegat in genom en dörr på Arlanda så möts du av ett myrstacksmyller, av hundratals och åter hundratals människor i ett virrvarr och kaos…lite som att dörrar öppnas till nåt sorts rymdskepp, där alla levt sitt eget liv.

Och klockan är kvart över fucking fem en söndagmorgon i  mörkaste november, långfingrets månad.

***

Det dröjde några dagar längre än vanligt, sen kom till slut rösten som hävdade att det som hände på Stadion i samband med kvalet “inte var så farligt”.

Djurgårdens infochef Jonas Riedel skriver inte direkt att “ingenting händer” hans skriver heller inte att “det var medias fel” (de två brukar vara de vanligaste), men han är där och nosar.

Riedel vill “klargöra” och berättar på Djurgårdens hemsida att Dif minsann skickat blommor till Assyriska Föreningen.

Info-chefen vill alltså “klargöra” och anser bland annat att Assyriskas spelare inte lämnade planen för spelargången tillräckligt snabbt, något de hade blivit “tillsagda”…med andra ord, Assyriskas spelare FLYDDE  inte så snart som arrangören hade hoppats.

Riedel påpekar också att den kille som hoppade ned från läktaren och rusade mot spelarbänken faktiskt stoppades och lyftes upp på läktaren igen.

Som om det vore en bragd.

När spelare ombeds att fly från planen för att skydda sig själv då råder det mer eller mindre anarki, hur du än försöker försköna en sanning. I mina ögon känns inte det som att garantera någons säkerhet. Det känns snarare som anarki.

När  fans som lämnar läktarna för att rusa mot spelarbänken blir förvisade TILLBAKS  till läktaren istället för att lyftas ut från arenan med beskedet “vi ses om tre år”…då förstår ni ungefär hur det står till.

Titta på varenda bild om ni vill från matchen; om man påstår att arrangören/polisen hade koll på läget då handlar det bara om att försöka förtränga.

Det känns som om ganska många gjort just det alldeles för länge.

***

Elva rätt på stryktipset var förstås ingen bragd, men jag har lämnat in två gånger det senaste halvåret och haft elvor bägge gångerna.

Missade tvåan på Schweiz-Norge, omöjlig att förutse…däremot dåligt att inte ha krysset på Grekland-Ukraina på 256 -raders.

***

DN-stjärnan Johan Cronemann…som bland annat  anser att Henrik Larsson INTE är bland de 25 bästa spelarna i Sverige genom tiderna…avskyr min TV-personlighet så till den milda grad att han inte kan låta bli att rispa lite snyggt med kniven längs med ryggen när han på något vis känner sig tvingad att berömma mig och (framförallt) Fotbollskanalen Europa i en TV-krönika.

Jag säger inget om det eftersom folk får tycka som de vill.

Men lite gulligt blev det, på något vis.

***

Farbror Bank skulle precis gå och handla lite kaffe och en macka till oss alla här i Milano Marittimo.

Han kom tillbaka efter en halvtimme.

Allt var stängt.

Som en söndag i Kalmar, fast ändå lite värre.

***

Jag förstår att många klubbar är intresserade av Michael Görlitz.

***

Italien mötte Holland igår (0-0) oc spelade med det bästa som de hade att tillgå i truppen.

De lär nog plocka in en del från bänken på onsdag.

***

Cesena sitter förstås rotat i skallen eftersom det var här Hasse Holmqvist var proffs och då fick julkort av Diego Maradona (vilket Hasse gärna berättar).

Därför är det lite knäckande att Holmqvist inte finns med bland “notable former players” på AS Cesenas wikipediasidan.

***

..och Jack Rodwell kan jag också förstå är ett hett villebråd i Premier League.

***

Klart att Hamréns första landslagstrupp här i Italien är en inventering och ingenting annat.

Bortsett från de som har slutat med landslagsspel så är ingen petad från de senaste Lagerbäckska landslagstrupperna och bara Rosenborg-Dorsin ny.

Det intressanta blir ju vad Hamrén tar med sig på januariturnén och hur hans första “riktiga” trupp kommer att se ut.

***

Vad är det som händer?

Så rubricerar Mankan Larberg sitt mejl och skriver “….Rylander på Göteborgsposten hyllar dig och ditt Henkeprogram, trots att ni båda pratar skånska!!!!!”

Ja, herregud, tiderna förändras.

***

Milano Marittimo är lite my kind of place.

Men, säg så här: inte i november.

Publicerad 2009-11-15 kl 17:59
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons