Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vad är det med folk?

Du är rätt bra pissnödig om du måste huka dig bakom en reklamskylt och slå en drill inför typ 20 TV-kameror i en direktsänd match i Champions League.

Jens Lehmann fick i alla fall något att göa mot Unirea.

***

De svenska handbollstjejerna var ju rätt usla under VM, minst sagt.

Och visst var det en landslagstjej som påpekade att laget kanske inte var så förbannat bra härförleden? Då blev hon utskälld och bespottad.

Men tjejen (jag minns nu inte vem det var, förstås) hade uppenbarligen helt rätt.

***

Det är när tyska andradivisionsklubbar hämtar ytterbackar i Gefle som ni förstås hur jobbigt det är att bygga ett vanligt hyggligt allsvenskt fotbollslag.

Andreas Dahlén drar som Bosman till Hansa Rostock.

Exakt just Andreas Dahlén. Hade du missat honom?

***

Nätmobbarna blir allt fler ju mörkare det blir utomhus, de älskar att sitta i sina källare utan meningsfulla liv och fingra iväg anonyma vidrigheter…det är oftast deras enda väg till lycka, kanske till och med till en blöt fläck i brallan.

Men allt är inte anonymt.

Marja Carlsson mejlar om bloggen “Familjen Lewin”… (och här publicerade jag en bild på familjen från bloggen, men det tyckte Lewins var så jobbigt så att de ringde och bad oss ta bort den. Då gjorde jag det givetvis. Så snäll är jag.)

 

Saker jag inte önskar mig i julklapp

Det finns en hel del man kan klara sig utan. Dödssjukdomar, ogräs i trädgården och saker som har den minsta anknytning till Patrick Ekwall. Och till detta hör så klart hans egendesignade (?) klocka. Den vill jag under inga omständigheter ha. Inte ens om jag fick furstligt betalt…

(Notera de unika, signerade och begränsade stavfelen…)

Med följande bild

lewinklocka1

Stavfel Familjen Lewin poängterar är “ekwallified” vilket är det humoristiska (och lite göteborgska) namnet på klockserien.

Jag undrar mest hur folk orkar hata så?

Vad är poängen för en normalt funtad familj som äter sin middag på Le Cardinal i Helsingborg att lägga upp ett inlägg om vad de inte vill ha i julklapp, dra fram en bild om det och lägga ut på sin blogg som är en fis i rymden?

Jag känner inte Lewins, jag tro aldrig de träffat mig, aldrig pratat med mig.

Men de anser alltså att jag är detsamma som dödlig sjukdom, så pass mycket att de känner för att skriva av sig lite om det mellan blöjbytena.

Det är ju egentligen inget att bry sig om, men jag kan inte låta bli att undra; vad är det med folk?

***

Nu är allt inte bara jävelskap. 

Många mejl är vettiga och väldigt snälla.

Däremot har jag aldrig haft (jag har alltså inte stängt av, jag har aldrig haft) någon kommentatorsfunktion, för det går inte. Det blir bara ett eldorado för mobbare, idioter, tolvåringar och vad du vill…det går aldrig att komma ifrån och det ger inte ett dugg för någon.

Här ett snällt mejl från Rolf Reimer

“Är en ganska ordinär fotbollsälskande kille(?) i mina bästa år (vänd på siffrorna i din ålder så får du svaret…56:a såklart). På den tiden du kom fram i TV föll jag tillsammans med några av mina kompisar snabbt in i det gängse “Tycka-Ekwall-är-en-alldeles-för-mycket..fjantig-typ”-drevet. Jag kände dig inte, visste ingenting om dig, och ändå lät jag mig ryckas med i en primitiv ogenomtänkt masspsykos och sa saker bara för att tillhöra gruppen eller av slentrian, tror jag. F.ö inte helt olikt s k huligan-beteende. För detta är jag numera mycket ledsen och tror att mitt agerande stavades omognad, oförstånd, empatilöshet..you name it….Tror att vi människor är en salig kompott av alla goda och dåliga egenskaper som tänkas kan och att vi beroende på dagsform och livssituation väger över åt något håll och förändras oavbrutet..Kalla det learning by living om du vill.
 
Numera tycker jag att jag har lärt känna dig genom att regelbundet läsa din blogg, missar aldrig någonsin Ekwall vs Lundh eller Exklusivt Ekwall om det inte skiter sig totalt. Jag har totalt ändrat uppfattning vad gäller dig! Tycker att du är en av landets absolut bästa TV-personligheter, den absolut i särklass bäste intervjuaren (Skavlan – Se och lär!) och du är både varm, engagerad, rolig och vågar ställa de s k “jobbiga” frågorna fast på ett humant sätt. Din blogg tycker jag också visar att du har både självdistans och att du är en både omtänksam och god far till din dotter.
 
Bry dig inte om vad puckona skriver. Som vanligt säger det mer om dom än om dig och handlar uteslutande om tragisk självprojicering. Fortsätt att vara den du är! Ditt humoristiska vardagsreflekterande behövs speciellt i dessa gråfiltstider, och du är utan tvekan en av dem som för mänskligheten framåt i det lilla.”

SVAR: Tack, Rolf, även om det där med Skavlan var lite väl överdrivet.

***

För övrigt anser jag att Obamas tal efter fredspriset var ännu ett mästerverk i retorik.

Inte för att de amerikaner som får en kula i pannan i Afghanistan har så mycket nytta av det…men ändå:

Ordens kraft har större inverkan på folk än många tror.

Eller ens förstår.

Publicerad 2009-12-10 kl 17:45
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons