Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag tycker synd om nollorna

Ekwalls blogg

I Kalmar ska det spelas allsvensk fotboll om en månad, på varmt grönt nyklippt gräs som ska dofta vår.

“Uteslutet”, säger dom här.

Och efter att ha blickat ut över ett vindpinande snölandskap och ett Fredrikskans som ligger djupt inbäddat i en vit massa så förstår jag det.

Det ska till rätt mycket global uppvärmning för att det ska bli både grönt och gräs i Kalmar om en månad…och det lär väl gälla de flesta allsvenska arenor?

Nytt för i år är dock att matcherna i vår SKA spelas och konstgräset kommer att fira sina triumfer, Kalmar FF-IFK Göteborg har Norrköping – där Idrottsparken numera är belagd med konstgräsmatta – som reservarena.

Och det kan ju sluta hur illa som helst, om du ser till det HÄR. 

Annons

***

Ska alla föredetta allsvenska stjärnor som inte längre får tillräckligt attraktiva kontrakt i Norge och Danmark hamna i Sverige?

Elanga till MFF.

Och Peter Ijeh till Syrianska?

***

När många andra helst sopar undan mattan, försöker glömma och hoppas på bättre tider så inser nu Tommy Jacobsson att någonting måste göras.

Han står för vad han säger, menar vad han säger och försöker i alla fall kraftsamla till handling.

Om det sen är mera snack än verkstad, det återstår förstås att se.

Men Djurgårdens ledning stoppar i alla fall inga huvuden i sanden och tror att allting ska lösas av att någon enskild individ hytter med ett finger och säger aja-bajja.

Om jävelskapet fortsätter att eskalera så står vi där med en allsvenska som till slut mest blir intressant som en polisutredning.

När politiker famlar i mörkret (jag har ännu inte glömt moderatdamen som i Kvällsöppet undrade varför det inte var nåt bråk på matcherna i damallsvenskan…), klubbarna till stor står maktlösa mot en alltför vek lagstiftning så försöker i alla fall Jacobsson VISA att allting inte är som det borde vara.

Annons

Det är också ett sätt att väcka de björnar som sover.

…sen håller jag inte med honom att et är en “liten klick”, även om Jacobsson kanske säger det av taktiska skäl, för det är aldrig en “liten klick”.

Hade det varit en “liten klick” så hade det aldrig varit ett stort problem.

***

När detta skrives: självklart att Foppa ska bära fanan!

***

Jag förstod aldrig varför jättelöftet Ken Fagerberg skulle behöva ta båten över till ett danskt bonngäng, även om det rörde sig om mera cash.

Nu hoppas jag han kommer tillbaka  och får en nystart.

Och samtidigt blir nån sorts levande skräckexempel på att gräset inte är grönare, i alla fall inte på Jylland om du är ung och lovande.

***

Jag har suttit på Hotell Packhuset förut och tagit en titt ut över vattnet.

Men vintern har, som sagt, tagit ett stort fett punggrepp även om Kalmar och det jag ser idag är som en filmatisering av någonting som ska karaktisera “lång och eländig snålblåstvinter” där folk kommer att dö av svält och förfrysning.

Annons

Mest is. Inte så mycket kluckande blått vatten.

Se själva

kalmar2Från mitt rum i juli

kalmar3Från mitt rum idag

***

Än en gång då; jag minns hur Rade Prica gjorde megasuccé när han debuterade för Sunderland och sen vet vi hur det gick.

Prica var värd sin credd, ingen kan ta det ifrån honom men han var redan en man med landslagsmeriter.

Poängen med David Elm är ju att det är en modern Åshöjden.

Herregud, det gick att se snubben som vänsterback i Nybros B-lag ute på idrottsplatser i Småland som inte ens myggen hittar till…för inte särksilt många år sen.

Sen DEN resan på det.

Varför kan inte folk bara ge killen det, att han vandrat  genom fotbollsvärlden som en tecknad serie i Buster och han har gjort det på riktigt?

Ett mål och ett målpass i Premier League gör ingen Diego Maradona, men med tanke på förutsättningarna har David Elm tamejfan gjort det “omöjliga” och sannolikt gett många nytt hopp; det är aldrig för sent.

Annons

Varför då orka kasta skit?

Dessa ondskans dyngspridare som sitter bakom sina tangentbord i mörka skrymslen är bara tröttsamma nollor som aldrig orkat uträtta ett enda dugg i sina  tragiska liv mer än att sprida sina unkna (givetvis anonyma) kommentarer.

De är inte värda mer än förakt, men någonstans kan jag inte låta bli att tycka  synd om dom.

***

Ekwall vs Lundh drar igång torsdag den 25 februari och nu har vi klart med vår premiärgäst.

Jag lovar, det kommer inte att gå er förbi.

***

Enklare föreläsning om TV-världens mysterium (“det du hör är det du ser, det du ser är det du hör“)  inför drygt 100 pers i Hotell Brofästets nya fantastiska hörsal, delar av detta beskrivet av Godfather i hans blogg.

Nu väntar sittning…det var ett tag sen…med The Boys of Kalmar.

Jag ser fram emot det mycket.

Annons
Publicerad 2010-02-12 17:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto