Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck vs Maradona - det får jag inte missa

Ekwalls blogg

12 juni i Johannesburg kl 16:00; Lasse Lagerbäck leder Nigeria i VM mot – Diego Maradonas Argentina.

Håll med om att det känns kittlande.

På tal om den kulturkrock som nu alla vill måla upp.

Till att börja med; vilket rätt stort långfinger i luften till alla anti-lagerbäckare, de som inte orkat göra annat än att klanka ned på mannen som tog lilla Sverige till fem raka mästerskap.

Han hade sina sidor, jag är medveten om det, men det har alla förbundskaptener, alla ledare, alla tränare, alla människor; vilket ni snart kommer att känna av.

Nu blåste han Metsu, Hoddle och Eriksson på det mest attraktiva förbundskaptensjobbet som fanns tillgängligt inför VM…vi som alltid trott att Svennis var jordklotets mest eftertraktade, han fick alltså ge sig mot en man som bara sett Serie A och Premier League på avstånd.

Annons

Och sannolikt för att Nigeria ser det som så många andra ser utanför våra gränser; Sweden, five in a row – with THAT squad, lets get the guy!

Det kommer att bli ett nytt liv och en ny värld för både Nigeria och Lagerbäck, även om Berti Vogts inte direkt var en kille som satt på mediapodium och drog Bellman-vitsar.

Det blir ju faktiskt Lagerbäcks första anställning utanför Sverige och det lär inte bli ett tryggt liv bland Birkenstocks och bakade bullar på ett kansli med gemensamt vinlotteri (inte för att jag vet att det ser ut så hos Lagrells i Solna, men ni fattar).

Nu kommer Mr Lagerback vara The Man med allt vad det innebär.

Går det bra får han uppsöka naprapat; händer som dunkar i  rygg.

Går det sämre är det snarare akuten: kniven direkt mellan skulderbladen.

Det BLIR nytt för den trygge Lars Lagerbäck från Västernorrland, kulturkocken är förstås oundviklig.

Annons

Men vid sin sida rider vapendragaren Gazellen och han vet vad innebär att verka i en fotbollsmiljö där allting inte är som på Örjans Vall och där kvinnor får se fotboll på TV och sånt.

Dessutom kommer ju Lagerbäck i ett läge som borde vara skräddarsydd för hans coaching och fotbollsfilosofi. Super Eagles är inte så Super som de en gång har varit och känns lite som en underdog i sin grupp med Argentina, Sydkorea och Grekland. Det har han fixat förut, Sverige tog sig vidare som nederlagstippat i slutspelsgrupperna under tre mästerskap i rad.

Oavsett vilket; två av fotbolls-Sveriges understundom mest utskällda…ofast förbannat orättvist, om du frågar mig…är våra enda huvudpersoner under VM i sommar:

Lars Lagerbäck och Martin Hansson.

Den 12:e juni, alltså: Argentina-Nigeria.

Gemensam presskonferens dagen innan.

Annons

Maradona vs Lagerbäck.

Det får man ju inte missa.

Publicerad 2010-02-27 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto