Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sluta gnälla, spela fotboll!

Suuuuupercuuuuuupen är vad det är, jag är inte dummare än jag inser det.

Det låter alltid så fjompigt när alla spelare och ledare vill påpeka att det är “en titel som står på spel” med nåt religiöst i blicken i ett försvarstal som kanske inte är Dårens, men i alla fall Spelarens.

Men nu är det som det är.

Det är en tävlingsmatch, det är en vecka fram till den allsvenska säsongen.

Alternativet för både spelare, ledare och publik hade varit en träningsmatch mot Giffarna Sundsvall (no offense) på någon staketarena nära ett konstgräs.

Nu får de i alla fall trycka in en liten, liten dos adrenalin inför TV-kamerorna och möjlighet att stå som glad VINNARE efter matchen, istället för att skaka av sig konstgräsgranulit och kanske trycka i sig nån kletig pastasallad direkt från plastförpackning på en bussresa hemåt i natten.

Visst, det står “en titel” på spel. Och i det här fallet en hel del prestige.

Och visst…det är kallt som fan och planen är vad den är…även om broder Limpar gjort allt som står i hans makt för att fixa den.

Men om nu AIK eller IFK Göteborg hade varit vidare i Champions eller Europa League – vi vill ju så gärna ha med svenska lag där, tjatas om det hela tiden –  så hade de ju tvingats spela sina matcher utomhus – för mer än en vecka sen.

När det gäller väder och planer är det bara att köpa läget om vi ska hänga med; vi får frysa lite.

Och än mer kraft/pengar/resurser får helt enkelt läggas på att fixa fram speldugliga planer…det är ju där det brister. Kan de spela på bra planer under vintertid i Trondheim och Kazan, då ska det kunna gå här också.

Däremot tycker jag att förbundet skjuter sig självt i både fot och knä när de fortsätter att ta lite för bra betalt för biljetterna till Supercupen.

Hellre en femtiolapp och tio tusen på läktarna.

Än 220 spänn och knappt över två tusen.

Ser INGEN på förbundskansliet vinsten i att spela inför hyggligt fulla läktare istället för ekande tomma?

Detta är förbundets evenemang och jag minns hur de redan första supercupåret i Borås tog hutlöst betalt och ingen ville komma…istället för att kasta in folk på arenorna och på så vis skapa någon form av fest, som kanske smittade av sig inför kommande år.

Herregud, en del ishockeylag har fler åskådare på sina första träningspass än vad Supercupen haft – totalt under tre år.

Och jag förstår att folk inte vill pröjsa 220 spänn för att sätta sig i minusgrader på en gammal, nedsliten arena utan någon som helst komfort att erbjuda.

Hur mycket “titel” det nu än handlar om.

Men shit the same.

Apple Bay ligger inte långt från Råsunda och utanför mitt fönster strålar solen bestämt inför gnistrande blå himmel…perfekt väder för en fotbollsmatch.

Det är bara att klä på sig ordentligt och bita ihop.

Sluta gnälla.

Och spela fotboll!

***

Vi ska få nya varma kläder idag och jag hade hoppats lite på sådana där coola Moncler-kopior som SvT hade under OS i orange.

Men så kul ska vi förstås inte ha.

Däremot ryktas det nu om snygga vinterjackor. Som nu sägs vara röda. Alltså inte svarta. Revolution!

Publicerad 2010-03-06 kl 11:12
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons