Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lyon (och Källström) var smartare

Ekwalls blogg

Real Madrid är förstås grejen, men vi kan ju alltid börja i denna ände när det finns annat som stjäl upppmärksamhet:

Tänk att ett bröllop mellan en Bagge och Niclas Wahlgren kan reta upp så många, engagera så många, få en sådan genomslagskraft.

Hur gick det till?

När blev det i det närmaste en angelägenhet likt ett kungabröllop?

Eftersom bägge har varit med i Lets Dance så inser jag ju också att det i grunden är TV4:s fel…men jag är ändå fascinerad.

Kvällstidningsbevakningen har varit så omfattande att tidningarna för längesen insett att folk har älskat att läsa om det…tro ingenting annat, kvällstidningar skriver inte om något  de inte vet att folk är beredda att betala för att läsa om.

Och bevakningen har till slut tagit helt bisarra former.

Annons

När den ena blaskan kört checkboksjournalistik och pröjsat tungt för exklusiv bildbevakning så har den andra kontrat (eftersom de ju aaaaaldrig skulle kunna göra så…) med jättestories om hur många kronor den andra tidningen betalat.

Allt har mynnat ut i sida upp och sida ned.

Anklagelser hit, anklagelser dit, inga kommentarer och hänvisningar till “vår PR-kvinna” som inte vill uttala sig för att på bröllopet “var jag tärna” och förmodligen fick hon alltså inte betalt för det…för då hade hon uttalat sig, eller?

Det finns uppgörelser i sandlådor som tett sig mer sofistikerade.

Huruvida bröllopsparet snikat till sig massa dealar om ringar, klänningar och gud vet allt har jag ingen aning om (Bladets stories känns lite för mycket surt sa räven för att allt ska vara sant), men ger du dig in i dealar med kvällisar eller skvallerblaskor så ger du dig in i en lek som du får tåla; då är det uppenbart OK med media om media vill pröjsa och då kommer de andra syna dig rätt hårt i den andra sömmen.

Annons

Det får du räkna med.

Jag är inte direkt någon romantiker i det avseendet…därom råder det inga tvivel…och jag ska inte ifrågasätta huruvida det är förenligt med romantik att göra business av sitt bröllop, men det beror såklart på vad man är ute efter.

Oavsett vilket; det är en fascinerande historia.

Och nu ägnade jag den också några rader och du satt där och läste.

Så kan det gå.

***

Money talks, bullshit walks.

…out of the Champions League.

Igen!

När allting var upplagt med final på Santiago Bernabeu och allt.

Lyon var smartare och i slutändan bättre, ibland är det inte svårare än så.

Och det var en fröjd att se Kim Källström så stabil mot riktigt bra motstånd när han kom in efter Claude Puels smarta dubbelbyte i paus…Kims instickspassning i samband med målet var nyckeln till att läget blev som det blev.

Annons

***

Som andra varit inne på; vad hade hänt om femton pers med huvor över ansiktet gått in på vilken arbetsplats som helst och hotat någon?

Nu är det som om de flesta bara rycker på axlarna och säger att “det var väntat” när jävelskapet fortsätter att härja i svensk fotboll.

Det är just DET som är det värsta med incidenten på Skytteholm…att ingen längre orkar bry sig; det är ju fotboll, då ska det väl vara så här.

***

När såg vi en svensk tränare göra ett framgångsrikt dubbelbyte i paus i någonting annat än i La Manga?

Annars älskar vi ju de där bytena åtta minuter in i andra halvlek, för att det skulle vara synd om någon (Lex Söderberg).

***

När inte “svensk media” pissar på Serie A så gör andra det: Panathinaikos, Bayern, Man U.

Kan Inter rädda äran?

Det blir nog svårt.

Annons

Överhuvudtaget seglar Premier League-lagen iväg, det känns ju även som om många La Liga-lag haft besvärligt i Europa den här säsongen.

***

Jag såg en gång IFK Göteborgs Arne Erlandsen göre TRE byten i paus efter en misslyckad första halvlek på Nya Ullevi.

Men han är ju norrman.

***

Europa League är förstås Lillebror, men under torsdag kväll (start kl 18:30 i TV4Sport) ser du två klassmatcher: Lille-Liverpool och Benfica-Marseille.

Och Den Vita Råttan kommer till studion: Mats “Masse” Magnusson!

Publicerad 2010-03-10 23:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto