Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dagens Bild - en dansk balle

dbbokballen

Hej!

På genomresa i Danmark var det nästintill omöjligt att som svensk inte bli trakasserad för vårt uteblivna VM-äventyr som danskarna tog på vår bekostnad. Jag tycker därför att vi gott och väl kan få skratta lite på bekostnad av deras extremt roliga språk. I Danmark ser man ju ett annat Bög-ställe (Bög=Bok) lite varstans som för en att dra på smilbanden, men det här stället fick mig att garva så jag fick både tårar och ont i magmusklerna. Jag kan heller inte låta bli att tycka att deras verksamhet (kloakservice) på något sätt utgör pricken över i:et.

Vänligen

Alex Abrahamsen

SVAR: Jag gillar ju både Danmark, danskar och danska…så hånet biter inte riktigt på mig, men det är klart att bilden är rolig. Intressant i sammanhanget är att “balle” på både danska och skånska är arsle.  När jag låg i lumpen i mitten på 80-talet och spelade en match med IFK Lidingö blev förbannad och skrek på domaren…”såg du inte att han sparkade mig i ballen…” och domaren svarade med ett kort, sa att jag ljög eftersom killen “var ju för fan bakom dig”.  När det gäller språket ska du också akta dig för att fråga någon danskaspråkig om “vi ska gå ned på tennisbanan och bolla lite”. I alla fall om du bara vill spela tennis.

* DAGENS BILD

Det kan vara vilken bild som helst…ditt fotbollslag, en tidningsrubrik, en skön naturbild, en bild på en undulat som påminnner om Abgar Barsom, på dig själv, idolbild, musmatta med Magnus Wislander, smygtaget från Café Opera, en seriös och snygg bild eller närbild på Majstorovics vader…allting fungerar så länge du bifogar en kortare bildtext.

Om jag gillar bilden så publicerar jag den på bloggen som Dagens Bild (skicka gärna många bilder, de läggs på lager och kan publiceras när som helst framöver).

Bilden eller bilderna mejlar du till ekwall@tv4.se. Märk mejlet DB samt  rubrikord, exempelvis “DB EM i Portugal”.

Varje gång du får en bild publicerad skickar jag en svår limegrön penna – limited edition – med texten “Jag har varit med i Ekwalls blogg” och när du fått bild publicerad fem gånger under ett år så får du en Ekwall vs Lundh-resväska från Cavalet.

Helst ska du själv ha tagit bilden (det är lite poängen), om inte vore det bra om du kollat med fotografen att bilden får public

Får du en bild publicerad: Mejla SEPARAT mejl med rubriken Penna Efternamn (typ; “Penna Karlsson”) så skickar vi så snart vi har en pennskickardag

Publicerad 2010-03-20 kl 12:00
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons