Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dagens Bild- Labans favoritplan

Igår inleddes kampanjvecka för Dagens Bild: “Min Idrottsplats”

Skicka en bild på ditt lags idrottsplats (det vimlar av små guldkorn överallt i landet och jag älskar dom!) och skriv en liten kort text om idrottsplatsen och/eller ditt lag.

Blir ditt bidrag publicerat så skickar jag limegröna bloggpennor i limited edition till hela lagets trupp (20 st!).

Idag fortsätter vi med:

dbvanneberga

Hej Patrick!

Skickar en bild på planen i Vanneberga utanför Kristianstad. 1968 bidrog en av byns bönder med den revolutionära handlingen att plöja upp planen. Ja, egentligen var det inte han som satt i traktorn, han hyrde in en gubbe från stan, men ändå. Resten av byns invånare såg på. Inte tyst och uppgivet, utan som huvudstadens medborgare under striden om almarna. Men till skillnad från i Stockholm lyckades inte folket stoppa förödelsen. Nå, något år senare exproprierade kommunen marken och Vanneberga IF kunde bygga en klubbstuga och lägga om planen. Förra året firade vi 75årsjubileum. Som extra bonus förlade Laban Arnesson, en vår i mitten på 80-talet, träning och träningsmatch för landslaget på vår plan. Jag tror att Lagrells småländska sinne bidrog. Fast jag vet inte, det är nog ingen merit egentligen.

Carl Palmehag

SVAR: Ja, Vanneberga IP har vi ju hört talas om…alltid bra och tidig gräsplan. Kanske för att killen i traktorn såg till att “göra om”, rätt många svenska planer behöver nog göra likadant. Och det är klart att det är en merit att Laban förlade ett landslagsläger i Vanneberga. Inte så stor längre, men ändå en merit. Nu kommer det 20 st bloggpennor till klubben istället, fan vet om inte den meriten slår högre idag?

* DAGENS BILD

Det kan vara vilken bild som helst…ditt fotbollslag, en tidningsrubrik, en skön naturbild, en bild på en undulat som påminnner om Abgar Barsom, på dig själv, idolbild, musmatta med Magnus Wislander, smygtaget från Café Opera, en seriös och snygg bild eller närbild på Majstorovics vader…allting fungerar så länge du bifogar en kortare bildtext.

Om jag gillar bilden så publicerar jag den på bloggen som Dagens Bild (skicka gärna många bilder, de läggs på lager och kan publiceras när som helst framöver).

Bilden eller bilderna mejlar du till ekwall@tv4.se. Märk mejlet DB samt  rubrikord, exempelvis “DB EM i Portugal”.

Varje gång du får en bild publicerad skickar jag en svår limegrön penna – limited edition – med texten “Jag har varit med i Ekwalls blogg” och när du fått bild publicerad fem gånger under ett år så får du en Ekwall vs Lundh-resväska från Cavalet.

Helst ska du själv ha tagit bilden (det är lite poängen), om inte vore det bra om du kollat med fotografen att bilden får public

Får du en bild publicerad: Mejla SEPARAT mejl med rubriken Penna Efternamn (typ; “Penna Karlsson”) så skickar vi så snart vi har en pennskickardag

Publicerad 2010-03-23 kl 12:19
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons