Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är Gästen!

Ekwalls blogg

ekwall-och-lundh

Elfsborgs klubb- och sportchef, Stefan “Häll käften, Ekwall”  Andreasson, är kvällens gäst i Ekwall vs Lundh.

Mannen som varit den lilla knalleklubben trogen i 35 år och nu gjort den till en av landets ledande på alla nivåer; först med ny modern arena, klokaste värvningarna, stabil ekonomi och med glasklar affärsidé.

Det förra Como-proffset (därav ledtråden Dan Corneliusson, en gång kungen av Como) kom till studion i dyr klocka och svåra boots, avslutade med att sjunga tysk schlager…Andreasson är en mästare på att minnas sångtexter, inte minst Ein Bischen Frieden (därav den ledtråden).

Annons

Han berättade vem som tjänar bäst och sämst i klubben utan att knussla, även den som låg tvåa efter den givna ettan i Elfsborgs löneliga.

Gissa vem?

Vidare förklarade han hur och varför Anders Svensson kommer upp och skäller på kontoret då och då, dessutom tar vi kontakt med Emir Bajrami direkt i programmet och får blixtsnabba sms-svar.

Gissa Gästen-tävlingen var lika underhållande som alltid.

Tomas Jonsson och Jonas Klang imponerade och tog det direkt på “Dan Corneliusson”.

Linus Jansson kom trea. Alla får limegrön penna i limited edition (mejla in era adresser under rubriken Penna Efternamn).

En hel del hade gissat Alex Farnerud (som varit i Stuttgart, där Corneliusson varit), men även Björn Rabelid, Horst Hrubesch, Torbjörn Nilsson  och Eric Fischbein (!!!) med flera kom upp.

Störst underhållning var som vanligt “gissningarna” på Patrik Andersson sen jag döpt Gissa Gästen-bilderna till “Bjärred” (att ni fortfarande går på det).

Annons

Se programmet ikväll kl 18:30 i TV4Sport.

Innan dess, njutgärna av ett par “gissningar”

Jag är ganska säker på att det rör sig om Patrik Andersson?
Mvh,
Nille

*

Patrik “Bjärred” Anderson! Såg han glida runt i dom där skorna i Malmö/Lucas

*

Hej Patrick.

Det måste vara Patrik “Bjärred” Anderssons boots och klocka.

Med vänlig hälsning

Michael Karlberg
*
Hej,

jag gissar på Nicklas Kindwall, han har spelat för Hamburg SV, som jag tror Dan C. gjorde mål mot i UEFA cupen, samt Hamburg återkommer i Ein bischen Frieden var vinnarsången 1982 (enligt en google).
Mvh

Per C.
*

Det finns bara en sådan klocka, och ett par sådana boots i Sjuhäradsbygden.

Ha dé!

Marcus Hedelin

Marknadsavd Elfsborg

*

Hej!

Första ledtråden: Den var klurig. Men starkaste minnet av Dan Corneliusson är att han målade i UEFA-cup finalen mot Hamburg, 1982.

Annons

Andra ledtråden: ”Ein bischen frieden”. Tysk schlagerdänga från samma år, 1982, som änglarna vann UEFA.

 Analys: Båda ledtrådarna refererar alltså till året 1982. Och när vi väl är inne på det tyska spåret och du menar att gästen är influgen, så torde gästen vara en svensk spelare i Tyskland.

Marcus Berg, Rasmus ”Bänken” Bengtsson, Markus Rosenberg, Matias Concha och Per Nilsson spelar i Bundesliga… möjligtvis någon mer.

Per Nilsson och Markus Rosenberg är födda 1982

Medan Marcus Bergs Hamburg förlorade mot IFK 1982.

Vilken av dessa är alltså gästen?

 Mitt svar är Marcus Berg. Förvisso går det lite trögt just nu, men han har däremot en ny (nåja!) och spännande klubbkamrat i form av Ruud!

Mvh

Samuel Hultberg

 

Publicerad 2010-03-25 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto