Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vad hände? Jag trodde det skulle bli 7-0 till Man United

Wilma, 10 år, har halsfluss, kokar av feber, ont i huvudet, svårt att käka och har legat i soffan och sett film under en hela dagen.

Jag upptäcker att jag blivit så gammal nu att jag kör på gamla visdomsord som jag en gång lärt mig av min mamma som hon säkert en gång hört av sin mamma, den grejen.

“Försök att dricka mycket, det hjälper. Du måste äta, annars orkar du inte bli pigg. Det är bra om fönstret är öppet, då går febern ned. ”

Men Wilma, 10, år tittar bara upp med feberglansiga ögon två gånger; när jag nämner orden “isglass” och “hyra film”.

Jag förstår henne och jag får vibbar från en barndom som varit (även om just “hyra film” inte direkt fanns när jag var liten och sjuk, byt ut mot “köpa en Buster”…men isglass fanns i alla fall).

Lite som att en cirkel sluts.

***

Jag vet inte riktigt vad ni kände, eller ens vad Bayern-spelarna hade i tankarna, men när Manchester United gjorde 3-0 på Old Trafford så tänkte i alla fall jag att det här kan bli 7-0.

Och en timme senare är Man United utslaget ur Champions.

Det är väl en del av charmen med fotbollen utgår jag från, det är förmodligen också det perfekta kapitlet i den bok som handlar om att “ett mål betyder så mycket”.

Eller två. Av Olic.

Det på övertid i München.

Det ur ingen vinkel till första reduceringen i Manchester.

Bägge gav hopp ur smått omöjligt läge och det lilla hoppet var vad Bayern München behövde, inget annat lag har rest sig från de döda i den här upplagan av Champions som just Bayern.

***

När många nu säger att “fotbollen har utvecklats så mycket, där för är Messi bäst” så är det som om den bara har utvecklats under den tid Leo Messi har spelat fotboll.

Men “fotbollen har alltid utvecklats i rasande fart”.

Den utvecklades när Pelé kom fram, den utvecklades när Beckenbauer var försvarsgeneral, den utvecklades när Maradona var som bäst.

Alla de här spelarna och många därtill har varit som bäst och dominanta under sin tid, när “fotbollen har utvecklats” för den har alltid utvecklats och spelarna spelar och lever i den utvecklingen – fotbollens utveckling har ju inte direkt stått still fram till det att Leo Messi fick sitt genombrott.

Om vi nu tvunget måste jämföra.

***

Arjen Robbens mål var sannerligen kirurgisk perfektion i hela sitt utförande.

Stor konst.

***

…och det är klart att Messi har alla förutsättningar att bli “den störste”, jag har sällan sett maken till överlägsenhet.

Men vi glömmer alltid så lätt och så snabbt.

För inte så längesen var spelare som Zidane, Ronaldo och Ronaldinho det bästa vi visste under perioder på två-tre-fyra år.

Och vad vet jag; de nästkommande åren kan det kanske vara Cristiano Ronaldo.

Det svänger snabbare än vi vill minnas.

***

Kim Källström kan alltså vinna Champions League, vi får inte glömma det.

Och vi har två svenskar i semi, det är två fler än både danskar och norrmän.

***

Någonstans går det inte att låta bli att tycka lite synd om Rafael, han får skylla sig själv, men ändå.

Hur mår den killen när han vaknar?

***

När barnet är sjukt faller det på min lott att åka till kaninhus och ge kanin mat samt byta halm i bur.

Känner mig inte helt bekväm med det.

***

Spanien-Italien, Tyskland-Frankrike…jag som inte orkar hålla på fotbollslag tycker bara det är kul med den spridningen och variationen i Champions.

***

Det säger en hel del vad Wayne Rooney betyder för Sir Alex när han stagas upp på en vecka för att vara på plan mot Bayern och sen får stanna kvar i över en timme trots att han var halt.

***

Nu har du att se fram emot kvällens Ekwall vs Lundh med Marcus Lantz i högform (TV4Sport kl 18:30) och Europa League kl 20:40, vi sänder Liverpool-Benfica.

Det får duga mer än gott som lite “nedjoggning” i fotbollsbruset.

Publicerad 2010-04-07 kl 23:41
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons