Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Varför inte spela på P-platsen på Heden istället?

Minns ni kaninen?

Den som drog till Båstad och röjde i somras, så verklighetstroget att Disco på Getingen frågade sig: “…vem är det som är Kaninen i Ekwalls blogg”.

Kaninen har sen den inköptes bott på ett kaninhotell i Bromma, men började för ett tag sen gny om att servicen blivit sämre och krävde eget penthouse i Apple Bay.

Så där stod jag i eftermiddags i en Zoo-affär med visakort i näven och med en enorm kartong i nån sorts fraktvagn och i denna kartong en noga utvald blåmålad trävåning om två etage med kromat galler.

Denna etagevåning ska någon jag känner ägna halva onsdagen åt att montera.

Kaninen kräver inflyttning senast fredag.

Snart vill den att jag ska fixa VIP-kort på Sturecompagniet och ska ha numret till Bygglovs-Matte.

***

Fotbollförbundets planpolitik är en skymf mot publik, liga, TV-tittare och fotbollsspelare.

När Gamla Ullevis underlag underkändes för spel i förmiddags så var det ju ett steg i rätt riktning; jag tänkte att ÄNTLIGEN har någon insett och tagit problemet på allvar.

Det går inte att på allvar spela vettig fotboll på målad jord eller de åkrar vi sett på många håll och om INGEN underkände de planerna, hur fan såg då kraven ut på “spelduglig plan”?

Nu underkändes planen på förmiddagen.

Men betraktades som godkänd på eftermiddagen.

Det är som att pissa på allsvenskan.

Stora Ullevi är reservarena men där är det speedway och reserv nr 2, Borås, kan inte över en natt ta sig an en högriskmatch som IFK Göteborg-AIK (och det är ju också ett helvete, ni som menar att TV styr ibland, hur mycket styrs inte av att jävelskapet kräver tillräckligt stort polisuppdrag och tillräckligt säker matchdag?).

Så då får de alltså spela matchen på Ullevi, det hade de fått  oavsett om så alternativet hade varit den asfalterade parkeringsplatsen på Heden.

Det är ju inte klokt och får kravet på tillräckligt bra planer att framstå som ett skämt.

Om nu planer som INTE är speldugliga (jag räknar in Råsunda före omläggning, de i mars på Stadion, Kopparvallen, Rambergsvallen, Strandvallen, Fredrikskans) ändå godkänns för spel…hur tror vi då klubbarna ska lasta in miljoner extra för att få till bättre planer nästa år?

Matchen IFK Göteborg-AIK skulle helt enkelt skjutas upp, inte spelas…så som man alltid gör när det kommit ett skyfall och gjort det omöjligt att spela fotboll.

Skitsamma om det blivit körigt i spelprogrammet.

Det hade varit ett utmärkt exempel på att ingen längre accepterar undermåligt underlag i Sveriges högsta fotbollsserie.

Nu kan de lika gärna spela matchen med en rugbyboll.

***

Det går inte direkt att påstå att Pep Guardiola har det största förtroendet för Zlatan Ibrahimovic.

Det kan ingen beskylla vare sig belackare eller media för.

Och när Zlatan blev utbytt (igen) så gick det inte att ta miste på vad han kände för det.

***

Vilken kraft det var i Linus Hallenius när han fick upp farten och drev igenom till sitt distinkta 1-0-mål för Hammarby mot Assyriska.

Killen har farten, tekniken, styrkan och målsinnet…spelar han i Superettan även efter sommaren?

***

Karolina Fjellborg i Bladet skriver klokt och intressant om det anonyma näthatet och att hon ifrågasätter den mentala statusen hos de som sitter på sin mörka kammare och anonymt vräker ur sig sitt äckliga hat om minsta lilla.

Vad Fjellborg förmodligen inte tänker på är hur Bladet – och många andra seriösa publicister – de senaste åren publicerat och profiterat på (möjlighet till anonyma kommentarer ger minst dubbelt antal klick) just anonymt näthat.

Alla stora publicister har använt anonyma idioter som ett redskap att locka till sig både läsare och pengar (ökad marknadskraft i form av fler klick).

Annars hade inte en tiondel av allt det som skrivs i kommentatorsfält publicerats eftersom det mestadels bara är skit, mobbing, vidrigheter, you name it.

Det är klart att det finns anonym dynga (jag gör skillnad på om någon STÅR för vad de skrivit med namn och ansikte) på olika bloggar och andra småsajter, men det är stora drakar som Bladet som gett de anonyma hatarna sitt offentliga skyltfönster.

Glöm inte det.

***

Jag är uttagen i journalistlandslagets (som egentligen är ett Stockholmslag, om vi ska vara ärliga) trupp mot Finland på torsdag.

Matchen går på Grimsta och jag hoppas lite på konstgräset och inte den äng vi spelade på i höstas mot ett gäng förvirrade spanjorer.

Men man får väl ta vad man kan få i dessa tider.

Kan IFK-AIK tvingas spela på Gamla Ullevi så förstår ni vad vi får nöja os med.

***

Det är inte varje dag som jag ber Dr Alban hjälpa mig med mina jobbresor.

***

Jag ser att agenten Oliver Cabrera talat ut om sina omstridda affärer på svenskafans.com.

Skjutjärnsrepoter Kviborg försökte så gott han kunde men fick inte ut så mycket mer än att Cabrera var oskyldig till allt på denna jord och att han som agent skrivit på ett papper/avtal som innehöll Roni Porokaras namn men hävdade att det var ett “misstag” då det egentligen skulle stå någonting annat.

I övrigt hade alla (och det är en del) som uttalat sig i ett otal artiklar/inslag ljugit.

Det är upp till andra (bland annat förbundets utredning som vidtagit) att bilda sig en egen uppfattning om riktigheten i det sades idag och har sagts/skrivits tidgare.

Slutligen bad i alla fall Cabrera att Kviborg skulle tillsätta en oberoende granskning för att ta reda på vem som ligger bakom reportagen eftersom Cabrera misstänkte att det var någon illasinnad orm som bett folk avslöja det de avslöjat.

Det visar sig nu att Cabrera sagt till TV4:s reporter som ringde upp något ärende att han inte ville uttala sig och att han kunde “hälsa att Patrick Ekwall kan ta sig i röven”. (Allt finns på band)

Är det mitt fel?

Att man aldrig kan lämnas ifred.

Jag har träffat Cabrera en gång, vad jag minns: på O’Learys i Kalmar för något år sen.

Jag har aldrig haft med honom att göra i något sammanhang och jag ger mig inte in i en granskning av agentverksamhet eftersom jag inte kan eller känner mig hemma i den branschen.

Förvisso är Bombaren en god vän sen jag var tonåring och jag umgås en del med Danny Wess sen många, många år tillbaka och de är ju agenter på sina håll – men det sista jag pratar med dom om är deras jobb. Vi har andra intressen och Bombaren har aldrig gett mig en nyhet i hela sitt agentverksamma liv, jag tror han tycker att det skulle vara för “uppenbart” och för känsligt.

Men jag hälsar Kviborg (och Fjäll) varmt välkomna hem till Apple Bay för både utredning, intervju och förhör.

De kan få stanna hur länge dom vill, de kan sova i det nya kaninhuset.

På fredag är det bäddat i gästrummet på ovanvåningen.

(Eller så sa Cabrera bara fel namn, han kan ha förväxlat helt enkelt och gjort ett misstag. Det är OK).

Publicerad 2010-05-04 kl 23:36
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons