Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fler borde göra som Anders Svensson

Henke Strömblad, Viasatsa-mannen, är speaker och skojar lite med publiken…”titta vi har ett tifo, minsann”, när någon kastar ut tre toarullar på planen i samband med lagpresentationen.

Det står några gulliga barn i ett hörn och hejar “heeeeja, BP”, med de gällaste av gosskörsröster.

Överallt föräldrar, föräldrar, föräldrar…föräldrar som säljer korv, föräldrar som har sin kväll i cafeterian, föräldrar som är där som ledare för sin lag som är på match för att sparka boll i en upp-pumpd bollhage, föräldrar som vaktar lite, föräldrar som har en kille på bänken i kvällens A-lag som en gång var med i knattelaget som en annan förälder var med och tränade som sexåring, föräldrar som är här för att träffa andra föräldrar.

Och kändistätt på läktarplats, här finns både Adam Alsing och Lennart Ekdal, som bor i Bromma och som är förädrar till barn som har spelat eller fortfarande spelar i BP.

Det är något charmerande gemytligt med Brommapojkarna, på samma sätt som det är en sektliknande rörelse, där de mest hängivna bor i en längre så kallad coachjacka med initialerna på bröstet och älskar att stå och skrika på en värvad 8-åring från Spånga att han “måste ta tydligare löpvägar, för fan”.

Oavsett vilket är allsvensk fotboll på Grimsta lite som jag minns att det var när jag gick och såg matcher i lägre divisioner i Malmö på 80-talet.

Du hör varenda ord som skriks på plan, du kan hänga lite mot ett räcke, du kan stå och snick-snacka i korvkön utan att trängas och fram kommer det alltid någon som säger “att det var längesen, hur är läget?”.

Klart det finns en tjusning i den gemenskapen, för det är nog mest det som det mesta handlar om på Grimsta IP.

Det kom 2000 för att se allsvensk match mot Kalmar, men jag vet inte hur många som var där för matchen primärt, många var nog där mest för att alla andra var där.

Kalles föräldrar och dom, med barnen och så.

***

Så länge Helsingborg så sanslöst imponerande bara fortsätter att vinna fotbollsmatcher så spelar det ingen roll vad alla andra gör.

När såg allsvenskan…denna världens jämnaste serie i så många år…ett så överlägset ledarlag efter tolv omgångar?

***

Det kan inte bli lätt att utse Årets Domare i år.

***

Jag förstår Anders Svensson och jag är helt på hans linje, men det blir lite surt sa räven om rönnbären när kritiken kommer efter förluster.

Det där är förstås en klok man som Svensson väldigt medveten om och ÄNDÅ så väljer han gå ut offentligt med sin nedsabling av allsvenska fotbollsåkrar.

Då förstår ni hur enerverande det måste vara.

Och jag tycker det är underligt att inte fler tongivande allsvenska spelare gör samma sak som Anders Svensson, alla andra bara tiger still som om vi inte hade ett problem som sänker ligan och gör det omöjligt för heltidsanställda spelare att göra ett vettigt jobb (för det är ju det det handlar om i slutändan).

Sen är det en annan sak att Elfsborg måste anpassa sig till olika typer av underlag.

Så som lag alltid har tvingats göra.

Och så som en del lag måste anpassa sig till konstgräset.

***

Gais-IFK Göteborg 0-0 och det känns som om ingen bryr sig så mycket om standard på matchen, på spelet, på den eländiga planen, på spelarnas insatser.

“Allting” är bara domarens fel (även om jag gillar Alexander Axéns eftertänksamhet och kloka ord efter matchen).

Det säger väl kanske en del om hur det är ställt just nu.

***

Ricardo Santos är en av alla de Kalmarbrassar som aldrig drog hem efter att ha misslyckats kapitalt när han kom hit och nu lärt sig bli så mycket svenskanpassad att han jagar en skytteligatitel.

Det tyder på mental styrka.

***

Jag har en känsla avatt Anders Svensson gärna hade sökt sig till ytterligare ett Europaäventyr, oavsett hur planerna hade sett ut.

***

Efter att ha röjt med Nigeria-resa i några dagar och fått god hjälp av vänliga människor med Nigeria-erfarenhet så är det med rätt många intryck som jag reser dit på måndag.

***

Brommapojkarna spelade grundlöst och taffligt försvarsspel, men de gav aldrig upp och sista kvarten var de oerhört nära att komma ikapp 0-3-underläget.

Det kan inte ha rört sig om många centimeter.

***

Snart vinner väl en dansk Vasaloppet också.

Publicerad 2010-05-10 kl 23:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons