Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det hade varit tyst om Zlatan - om ALLA var nöjda

På väg nånstans.

Jag har låtit tåget ta mig med.

Jag kan ju inte musik, men tycker att två textrader ur låt som jag kan speglar den färd som tar sin början idag.

Tåget gick 08:21 från Estocolmo, landar i Hässleholla, hyrbil därifrån till Hällevik: Tipslördag, Mjällby-Malmö FF.

När köerna ut på landsvgen från fullsatt Strandvallen lagt sig (det tar en timme ungefär) så susar vi tillbaka till Estocolmo i natten, jag, Långe Lundh och Kåmark firar lördagkväll med sex timmar på motorväg.

Söndag får bli packa väska för både afrikansk regnperiod och för bröllop i Monte Carlo.

Därefter ett TV-race som börjar med italienska ligaavslutningen kl 14:30, fortsätter med den spanska och avslutas sen med säsongens sista Fotbollskanalen Europa, som sen sänder vidare på fotbollskanalen.se

Jag hoppas vi hinner bli klara före kl 06:00, måndag morgon.

Då avgår mitt plan till Abuja, Nigeria.

***

Mjällby-Malmö FF inför ett fullsmockat Strandvallen kan bli en upplevelse.

***

Oavsett vad som händer och oavsett vad som är ryktesspridning eller vad Mino Raiola får för sig att säga så kan vi i alla fall konstatera med bestämdhet:

Om alla (inklusive Zlatan) hade varit helt nöjda med Ibrahimovics säsong i Barcelona, då hade det varit tyst och inga som helst spekulationer om en flytt någon annanstans.

***

Alla som mördar är förstås psykiskt störda i huvudet (så även den 21-åring som tar ihjäl sina syskon men som inte är mer psykiskt störd att han kan stjäla en bil och försöka fly från sitt brott på en båt).

Men framförallt är de – mördare.

****

Det är lite svårt att ta inspektionerna av de allsvenska fotbollsplanerna på allvar eftersom även om planerna inte blir godkända så spelas matcher ändå (lex Blåvitt-AIK) om klubbarna  vill.

Jag vågar påstå att dagens Strandvallen egentligen inte håller måttet för spel i högsta ligan (och nu är vi alltså inne i maj!) men att planer som varit betydligt sämre godkänts för spel tidigare.

***

Snart spelar Sverige två landskamper och de enda som verkar bry sig på riktigt är alla de med bosnisk bakgrund som bor i Sverige (exempelvis Redaktionsjuggen).

Det var längesen…vi måste tillbaka till den hopplösa ökenvandringen på 80-talet för att jag ska minnas landskamper som på förhand känts så bortglömda i media.

Sverige möter Bosnien på Råsunda den 29 juni och sen blir det mumma, en match som alla svenska semestrande proffs ser fram emot: Vitryssland i Minsk den 2 juni.

***

Det blir hela Fotbollskanalen Europa-gänget som kör maratonsändningen imorgon.

Med lite flyt får vi se Långe Lundh i t-shirt.

***

Långe Lundh har däremot inte med sig den rock som Rydström kallar “fluktarrock” till Hällevik idag, Rydström menar att det är bra eftersom män i “fluktarrock” behandlas med hårda bandage bakom nån hydda vid Hanöhus.

Han är från Blekinge, Rydström, så han har koll på sånt.

***

FA-cupfinal idag också, den har varit hetare.

***

…fast svensk landslagsfotboll kan aldrig har varit svalare än Sverige-Östtyskland den 19 maj 1982 på Örjans Vall i Halmstad.

Samma kväll som IFK Göteborg spelade UEFA-cupfinal mot Hamburg (så svensk fotboll var knappast död) rafsade Laban Arnesson ihop ett landslag som spelade 2-2 inför 1.629 åskådare.

Den svenska startelvan går inte till historien som den bästa vi sett: Thomas Ravelli – Sven Dahlkvist, Hasse Borg, Hans Berndtsson, Ingemar Erlandsson, Thorbjörn Persson, Peter Nilsson, Kalle Björklund, Thomas Larsson, Peter Truedsson och Janne Svensson.

Hur den taktiska uppställningen såg ut visste vi inte ens då, för det visste man aldrig med Laban…men säg 2-3-2-1-2.

Detta var på den tiden Greger Hallén gjorde landskamper. Och Hans Berndtsson.

Så att riktigt så illa är det inte ännu.

***

Kåmark kom just på tåget i Nässjö efter att ha fraktats runt sen arla morgonstund på godståg från Göteborg via Falköping och Nässjö för att få beskedet att det regnat så mycket i Mjällby att matchen kan bli uppskjuten.

Men det kunde varit värre, han kunde ha suttit på ett plan til Nigeria (även om just Kåmark inte hade haft någr problem med det)

Publicerad 2010-05-15 kl 11:23
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons