Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I SÅDANA fall är det bättre utan Ibra i landslaget

Ekwalls blogg

Om en vecka går flyget till VM och då gäller det att beta av allt det som du måste beta av på hemmaplan som du sen inte kan fixa under en virka en månad på andra sidan Afrika.

Självklart måste det göras just den här veckan.

Inte i vintras, inte fören månad sen, inte förra veckan.

Helst på onsdag förmiddag, ett par timmar innan vi lyfter.

Det är revisorn, det är nya intressanta projekt med personliga möten, det är banken, det är goda vänner, det är papper som ska skickas, det är kemtvättar, det är nya kläder och det är tidningarna som ska ha just sina VM-TV-folk-vinklar; idag har Bladet gjort en intervju om vad jag anser om – picknick (jag påpekade att jag inte pysslar med picknick, jag äter på restaurang om jag vill äta ute) och Getingen har gjort en grej som handlar om – min garderob.

Annons

***

Vi kan ju säga vad vi vill om 1-0 mot Wales,  4-2 mot Bosnien och 1-0 mot Vitryssland, men vi har ett landslag som vinner fotbollsmatcher.

Shit the same om det är av vänskapskaraktär, det är tre segrar och två är på bortaplan.

Fotbollsspelare vill inget hellre än att VINNA och det känns lite som att vinster betyder minst lika mycket som själva spelet för Erik Hamréns lagbygge.

När det sen gäller så är det different story, men nu finns det en segerkänsla i laget och det betyder nog mer än vi vill tro.

***

Har ni sett Maicons utsidespassning till Robinhos mål mot Zimbabwe…det sånt som ger lite VM-feber, trots allt.

***

Marcus Lantz var strålande.

Tänk vilken perfekt kombination av styrka, attityd, smarthet, rutin och lugn att ha med sig på en bänk framöver.

Han har inte gjort sin sista landskamp.

Annons

***

Det där med tidningars betyg är inte lätt, men ibland är det så förbryllande.

Bladets Wagner skriver i en nät-text att Jonas Olsson inte gjort bort sig men han (eller var det någon annan?) gav honom en etta i betyg.

Hur det nu går ihop?

Och vad stackars Olsson gjort för att förtjäna det sämsta betyget har jag ingen aning om?

Av det såg så gjorde killen vad han skulle, varken mer eller mindre…var han verkligen “en etta”, var han inte bara godkänd när Sverige inte släppte in något mål och släppte till ett fåtal målchanser efter några skottfinter utanför straffområdet?

***

Det skriks efter Zlatan tillbaka till landslaget och jag vore väl idiotförklarad om jag tyckte annat.

Men vi har bara nytta av en motiverad Ibrahimovic,  en som tycker det är inspirerande att spela med laget och inte bara springer omkring och känner att alla andra är några jävla sopor.

Annons

Då är det bättre utan.

Att Zlatan Ibrahimovic är med i ett svenskt fotbollslandslag innebär inte AUTOMATISKT att det blir bättre.

Vi kan minnas målet mot Ungern i senaste kvalet, men också bottennapp som mot Malta i Valletta.

Vad jag har förstått vill Ibrahimovic inte vara med i landslaget för att han inte känner sig tillräckligt motiverad för det (=han tycker de andra är världelösa) och det tycker jag är ett klokt beslut att ta, vi ska inte ha med spelare som känner sig tvingade att vara med, inte ens en världsstjärna.

Känner han för att vara en del av det här nya landsLAGET så vore det ju fantastiskt och väldigt spännande inför en framtid…mycket gärna för mig.

Men kommer han tillbaka och tycker och allt är skit, då tror jag bara det blir – sämre.

Vi får aldrig glömma att svenska landslag alltid varit som bäst när de fungerat som ett lag kring stjärnorna: 1974 runt Edström, Sandberg, Bosse Larsson, 1994 runt Brolin, Dahlin,  Thern och 2004 runt Henke, Ljungberg…då Zlatan själv var en del av laget,

Annons

Det har alltid gått som sämst när vi bara förlitat oss till en enda spelare och trott att han ska göra allt på egen hand.

***

Såg ni att Mackan Allbäck gick omkring och bar på en – pärm!

***

Chippens mål var turligt, om än smart när läget dök upp och vi får inte glömma att han rundade sin back rätt rejält för att skapa chansen.

Jag tror han behövde det; ett mål…för han vill så mycket, men det blir sällan sånågot av det…även om han avgjorde den här matchen med en prestation helt på egen hand.

Vi får inte glömma det, vi behöver spelare som kan överraska och slå sin motståndare och det tycker jag att vi har på vänsterkanten i Bajrami.

Sebastian Larsson är en annan yttertyp och det händer väl egentligen mycket mindre i en-mot-en på den kanten, men jag förstår att Hamrén gärna vill ha in honom i laget.

Annons

Larssons sköna flacka träff med högerfoten är i världsklass på inlägg, frisparkar och hörnorna från rätt håll.

Vi bör kunna utnyttja de bollarna ännu lite bättre, men vi har varit på tok för tama på fasta situationer både mot Bosnien och vitryssarna.

***

Om ni undrar varför europeer inte kastar sig på de överprisade flighterna till Sydafrikas vinter (det är mössa på i Joburg, får jag veta) för VM så är kanske detta mejl från hjälpsam svensk kille därborta som försöker fixa rum för TRE dagar i Johannesburg kanske ett svar:

Strathavon Hotel

Nytt hotell, öppnar nu i juni. Det ligger i Sandton, Joburgs nya centrum, med övriga storhotell och bra klubbar och restauranger (kan ge bra förslag och tips framöver om du vill ha det, följer din blogg så jag vet ungefär vad som går hem).

 Alltid trickigt med ett nyöppnat hotell, men om du är seriöst intresserad av att boka detta genom mig så åker jag dit och rekar. Det ska vara ett 4-stjärnigt hotell, och övriga hotell i den kedjan är bra.

Annons

Priser:

Enkelrum, per person: 19420 SEK

 3 nätter och frukost alla dagar ingår.

 Illyria House

Herrgård i Pretoria, ca 35 minuter från Johannesburg. 5-stjärnigt lyxhotell, ser ut som en maräng.  Kanske inget man åker till med Långe Lundh, mer för romantisk get-away med dam.

Här har jag 3 enkelrum .

Enkelrum, per person: 16595 SEK

3 nätter och frukost alla dagar ingår.”

Ja, ni ser ju själva – priserna! Då ska ni veta att det alltså är vintersäsong med runt 3-4 grader och att flyg och biljetter inte direkt är gratis. Men det är klart; frukost ingår ju.

***

Maestro som mittfältare på slutet var lite orginellt, det måste jag erkänna.

***

Jaså, det är torsdag.

Ser att lunch,öte är inbokay på STurehof.

Det är ett jäkla slit, hela tiden.

Publicerad 2010-06-02 23:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto